Топ 10 ігор. Місце 10! Видовищна RTS.

Привіт! Мене звуть Роман і це мій перший блог.

Моє хобі - комп’ютерні ігри, граю в котрі з дитинства. Тому вирішив розповісти про власний топ-10 ігор всіх часів та платформ.

На 10 місці я розташував трушну стратегію в реальному часі Command & Conquer: Generals. Це одна частина з відомої серії RTS Command & Conquer від студії EA.

Фото взято з Wikipedia

Моє власне знайомство з жанром RTS почалося з культової Dune 2 (культовою її називають кучка фанатів з 10 людей) на платформі консолі Sega 16 bit. Тоді 10-річному мені взагалі не було зрозуміло куди натискаю кнопки. Проте, згодом розібравшись (не без допомоги батька), гра мені полюбилася. Атмосфера неперевершена, а свобода дій вражала і графіка, як на той час, була приголомшливою.

З плином часу з’явився мій перший комп’ютер і трохи пізніше C&C Generals. Сюжет гри - це паралельна історія, де Китай, США та країни Близького Сходу сходяться у світовій війні.

Сторона США має найбільш технологічну зброю: БПЛА, танки з лазерними прицілами, літаки стелс, космічну розвідку та супутникову променеву зброю масового враження (Україні зараз таку б).

Китай це про масовість: багато піхоти, багато броньованої техніки, БТРи і супертанк з двома пушками замість однієї. Також мають хакерські технології і найголовніше - ядерну зброю 😱.

ГВА (Глобальна визвольна армія) - бійці складаються з різноманітних солдат країн Близького Сходу (не названі в грі). Це все перемішується з хімічною, біологічною зброєю та ракетами, партизанами, воїнами камікадзе.

Геймплей складається з наступного: на початку в тебе обмежені ресурси і штаб; твоя ціль - розбудувати базу, заробити більше грошей, найняти якнабільшу армію та знищити противника. Гра постійно тримає тебе в тонусі, тому що, потрібно одночасно добувати ресурси, будувати заводи та укріплення, покращувати технології, намати армію, нападати на противника і не забувати про захист. На мапі розкидані нейтральні будівлі, які можуть приносити додаткові кошти або знизити ціни на бойову техніку.

Присутні два режими гри: сюжетний та вільна гра.

Сюжетний - має 9 місій з експозицією та конкретними цілями за кожну фракцію, в яких складність постійно зростає. Досі в пам’яті викарбувалася одна з місій за Китай, де більшість твого війська знищують на початку і з мізерними ресурсами маєш вистояти та перемогти переважаючу армію визволення, котра постійно присилає ракетний шторм 😢.

Вільний - має досить великий набір карт на різну кількість гравців (є мультиплеєр), на яких ти вільний обрати самостійно позиції, фракції та складність гри.

Я був фанатом вільного режиму гри. Закінчив бої на всіх мапах без виключення на різних режимах складності, отримав всі досягнення (виявились не складними). Найбільше сподобався процес планомірного розбудовування і напад на ворога. Складно з обороною, бо ворожі війська можуть зайти з боків або просто прорвати оборону в той час, коли ти послав своє війську в атаку на інші фланги. Цікаво розвивати власні нові стратегії ведення бою проти різних фракцій.

Я вважаю на сьогоднішній час гра втратила актуальність. Графіка не дуже, навіть як на той час, різномаїття ігроладу невелике. До цієї гри існує багато модифікацій, вони привносять свіжість. Наразі існують такі довгоживучі стратегії як StarCraft або Total War. При жанр RTS витіснили MOBA ігри, тому залишається з ностальгією дивитися на часи, коли весь вечір міг витратити на катки в C&C: Generals 😉.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Роман Крот
Роман Крот@Roman_Shuhevych

Я люблю ігри ❤️

198Прочитань
3Автори
1Читачі
На Друкарні з 28 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається