Турецька думка. Третя світова війна вже не є віддаленою можливістю - Т24

Днями Росія відзначила своє найбільше свято. Це був День Перемоги й водночас гіркий ювілей. Згадується Друга світова війна, яка коштувала десятків мільйонів життів. 9 травня 1945 року вважається днем ​​перемоги Радянського Союзу над німецьким фашизмом.

Це свято не лише для Росії, а й для всіх колишніх радянських народів насправді. Тому що росіяни та українці, азербайджанці та вірмени, казахи та татари разом боролися та помирали разом.

Однак останніми роками погляд на історію змінюється, деякі з колишніх Радянських держав стали «ворогами» між собою. Одні (як Росія) відзначають свято, інші відкидають його (Україна), треті вважають за краще триматися осторонь цієї історії (Грузія), а деякі справляються із ситуацією, намагаючись не погіршувати відносини з Москвою і навіть вітаючи російські танки, якщо це необхідно, щоб не порушити стосунки з нею (колишні радянські республіки в Центральній Азії).

Друга світова війна є однією з найбільших катастроф, які пережило людство за всю свою історію. За одними дослідженнями, це коштувало життя 60 мільйонам людей, за іншими – 85 мільйонам людей.

Найбільші втрати отримав Радянський Союз. Жертвами війни стали близько 27 мільйонів радянських громадян.

Після такого великого і трагічного уроку було, звичайно, найлогічнішим і найрозумнішим сказати війні «ніколи знову». Але людство ніколи не відмовляється від озброєння, кривавих провокацій, конфліктів і воєн, які призводять до загибелі десятків і сотень тисяч.

В останні роки перегони озброєнь б'є рекорд за рекордом. За останні кілька років кількість війн і конфліктів стрімко зростає.

Найнебезпечніша війна сьогодення – це війна між слов’янськими братами, які билися пліч-о-пліч у 1940-х роках: російсько-українська. Або війна між Росією та Україною та західними державами, які її підтримують...

Мета послаблення Росії

Днями мою увагу привернув коментар західного експерта. Це було більш-менш так:

«США є найпотужнішою державою у світі у військовому плані. Якби вони захотіли, то могли би дозволити Україні перемогти Росію, надавши величезну допомогу зброєю за дуже короткий час. Але план Вашингтона інший: він хоче послабити Москву якомога довшою війною. З цієї причини він і його союзники надають Києву достатню допомогу, щоб вони не зазнали повної поразки, часто запізнюючись і надсилаючи менше зброї, ніж необхідно, але завжди зберігаючи резервні заходи, які не дозволять Кремлю здобути вирішальну перемогу».

Однак я не впевнений, що у Заходу завжди є здатність і сміливість реалізувати «ідеальний план». Вони постійно тримають в голові можливість того, що Кремль може піти на божевільний крок і спровокувати Третю світову війну, і принаймні боїться, що російські ядерні бомби можуть десь вибухнути. Відчуваючи це, російська адміністрація постійно нагадує їм про ці бомби. Росія часто погрожує Вашингтону.

Останнім часом все більше лякає можливість війни між Росією і країнами НАТО з використанням ядерної або звичайної зброї. Війна може виникнути в результаті навмисного нападу, або вона може спустошити світ чи регіон «випадковою кулею».

Західні військові в Україні, ядерні навчання в Росії

Після місяців, протягом яких США надавали допомоги Україні, пакет допомоги в 61 мільярд доларів вплинув на баланс у війні.

Хоча сторони довго не могли встановити остаточну перевагу одна над одною, Росія все ж повільно просувається в останні місяці, і тепер лунають коментарі про те, що «Україна може незабаром зазнати поразки».

Водночас неодноразові заяви лідера Франції Макрона про те, що країни Заходу можуть відправити в Україну військових, ще більше посилили напругу.

Британський міністр закордонних справ Кемерон, який минулого тижня відвідав Київ, заявив, що вони відмовилися від вимоги щодо використання зброї, яку вони передали Україні, лише на окупованих територіях. Іншими словами, «Беріть нашу зброю, бийте по окупаційних військах, Москві чи Петербургу!»

Днями адміністрація Литви заявила про готовність ввести війська в Україну. Нібито для військових навчань, але якщо треба…

Росія залишилася незадоволена та оголосила, що «проведе поблизу України навчання з тактичною ядерною зброєю ». Звісно, ​​такі навчання проводяться не вперше, але цього разу рішення про проведення навчань було озвучено в дуже гнівній формі, наголошуючи на тому, проти кого вони будуть проводитися і де вони будуть проводитися.

Прогнози щодо можливого конфлікту чи ядерного вибуху стрімко зросли як у російських, так і в західних джерелах: Україна, Молдова, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Румунія, Чорне море…

Москва відповіла на заяву Кемерона: «Якщо українці нападуть на нас зі зброї, яку ви їм дали, ми відповімо стріляниною не тільки по ним, але й по вам (британським військам за будь-якою адресою)!»

Тож війна Росія-НАТО тепер на наших плечах. Або ядерна катастрофа. Або Третя світова війна. Туреччина з її урядом і опозицією повинна усвідомлювати цю небезпеку і негайно підготуватися до захисту від неї.

Автор Хакан Аксай - працює консультантом з питань Росії та України в столичному муніципалітеті Стамбула

Джерело

Друзі, допоможіть нам забезпечити подальшу роботу каналу!

Ваша підтримка надзвичайно важлива для нас. Будемо вдячні за ваші ДОНАТИ, які допоможуть нам розвиватися та надавати вам ще більше цікавого контенту.

Дякуємо за вашу підтримку!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Космос Політики
Космос Політики@politikosmos

Новини України та світу

69.9KПрочитань
4Автори
247Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається