Тваринка з хаткою

Привітик, сьогодні трохи незвичний довгочит, тому що тут будуть описані чисто мої спостереження.

Передісторія

На практиці з зоології, нам поставили завдання, знайти будь-якого безхребетного і провести спостереження за ним, після занотувати в щоденник практики.

Самі спостереження

Для виконання завдання, я обрав виноградних равликів, їх доволі легко знайти і за ними легко слідкувати.

У мене їх два.

Перший равлик Євген
Другий равлик Богдан
Я буду називати їх на імена, щоб легше орієнтуватися

Євген.

Це молодий невеликий равлик. Розміри його мушлі десь 20мм×15мм. Він живе у мене в пів літровій баночці, має при собі зелень котру може їсти. В перший день, я помітив, що він постійно лізе догори банки, тобто до кришки. Чому чесно я не знаю, але припускаю, що це через те, що в кришці є отвори з повітрям, або через те, що любить затінок, не впевнений. Равлики дуже багато спали і перевіривши інформацію в інтернеті я зрозумів, що їм варто додати вологи, тож сьогодні вдень я долив обом трохи водички, після чого Євген став активніше переміщатися в зелені на дні банки. За ніч, що вони провели, єдине що я знайшов на ранок в банці Євгена, це декілька какуль і погризений листочок.

Євген і його какуля

Фекалії(не впевнений чи можна це так назвати) равликів чорного кольору і виглядають як безперервна нитка, на стурктура перевіряти не наважився.

Богдан.

О, цей равлик набагато більший, мушля 40мм×35мм. Він вже доволі старий і великий. Мушля в нього явно вказує на старість, бо вся потерта(це видно на фото вище). Після того як я його знайшов, він заховався в свою мушлю і не хотів вилазити. В певний момент я замислився:”А чи не помер він?”. Вирішив перевірити, я підняв мушлю і доторкнувся до нього (не руками звичайно), равлик зреагував, сховавшись глибше в мушлю, і я видихнув з полегшенням.

Равлик Богдан у мушлі

Поки я спав, він явно був активний, бо я теж знайшов його какулі і до того ж він перемістився.

Якщо порівнювати їх між собою, звичайно Євген є активнішим і швидшим. За ці 1,5 дні спостережень за ними стало зрозуміла різниця між молодшими і старшими равликами. За час котрий Богдан доповзає з однієї сторони лотка до іншої, Євген може облазити половину банки. За ними доволі цікаво спостерігати і лишився лише один день цього цікавого досвіду!

Дякую що читали❤️

Цьом від Богдана
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стрічка
Стрічка@strichechka

2.4KПрочитань
6Автори
60Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

  • Порівняння з природою і чому вони не коректні

    Я давно тут не зявлявся і ось прийшов все таки надумав написати цього довгочита. Зазвичай тут я вам пишу усілякі цікаві біологічні факти, але сьогодні моє натхнення стикнулося з дилемою нашого суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Поговоримо про розмноження

    Недавно в тік тоці, під одним відео побачив коментар “Любов - це біологічне явище розмноження” і мені стало погано, тож мене це наштовхнуло на тему довгочиту.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Віруси це просто?

    Ох і давно мене тут не було і ось в пору усілякої зарази прийшов до вас з новими цікавинками.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Як завжди на висоті 🔥

Вам також сподобається