Удар ATACMS по Луганському аеропорту

Автор: Tatarigami_UA

На тлі переважаючої уваги громадськості до успішного удару ATACMS по Бердянському аеродрому, наша команда також підготувала вичерпний звіт про результати аналогічного удару по Луганському аеропорту, де дислокуються численні російські ударні та транспортні гелікоптери.

Зображення

Візуальні докази на знімках Planet Labs, які є в нашому розпорядженні, показують, що щонайменше 5 гелікоптерів зазнали пошкоджень різного ступеня. Існує також ймовірність, що постраждала й інша аеродромна техніка, але поточна роздільна здатність ускладнює підтвердження.

Зображення

На знімках від 18 жовтня на пероні аеропорту видно сліди від вибухів, що підтверджує застосування ракети М39 ATACMS з майже тисячею протипіхотних і анти-матеріальних бомб, про яку повідомлялося раніше.

Зображення

Щоб виключити ймовірність того, що ці сліди є старими або залишилися від попередніх обстрілів, ми додали для порівняння знімки від 10 жовтня. На цих знімках можна побачити різні попередні сліди від обстрілів і масляні плями, але немає жодних ознак потужних вибухів.

Зображення

Проаналізувавши характер вигоряння та характеристики боєприпасів, ми дійшли висновку, що уникнути пошкоджень, особливо для великих об'єктів, таких як гелікоптери, дуже складно. Це підтверджується вторинними ознаками, такими як відсутність ротора, протікання та відсутність деталей.

Зображення

Зона ураження велика, і, схоже, є кратер. Однак ми не можемо підтвердити, чи він утворився виключно внаслідок влучання ракети, детонації транспортного засобу, чи внаслідок поєднання обох факторів одночасно.

Хоча повідомлення про атаку датоване 17 жовтня, на базі все ще присутні кілька гелікоптерів, що повторює картину, яка спостерігається на аеродромі в Бердянську.

Отже, атаки в Бердянську та Луганську були успішними, незважаючи на те, що аеродроми були захищені різними системами протиповітряної оборони. Наша команда продовжуватиме уважно стежити за ситуацією, збираючи додаткові дані для майбутніх оновлень.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

248.2KПрочитань
22Автори
587Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається