Українська біржа WhiteBIT рятує ФК "Барселона" та сплачує борг клубу

Фінансовий внесок криптовалютної біржі WhiteBIT у футбольний клуб «Барселона» може забезпечити дебют багатообіцяючого гравця клубу


Web3-вимір уже давно розділяє міцний звʼязок із світом спорту. Якщо раніше все обмежувалося спонсорством та яскравими маркетинговими кейсами, то WhiteBIT вклав абсолютно новий сенс у співпрацю між спортом та криптосектором.

Про те, як одна з найбільших європейських бірж може врятувати успіх футбольного клубу «Барселона» та кар'єру висхідної зірки футболу – нижче.


Футбольний клуб «Барселона» зіткнувся з перешкодами у підписанні свого видатного новачка Дані Ольмо, який перейшов до іспанського клубу з німецького «РБ Лейпциг» ще 9 серпня. Ла Ліга – вища чоловіча професійна футбольна ліга Іспанії – не дала згоди на підписання гравця через борги «Барселони».

Інвестиційний фонд Libero був зобов'язаний виплатити 40 мільйонів євро (43,8 мільйона доларів) за придбання частки Barça Vision – платформи для залучення вболівальників ФК «Барселона», створеної на базі Web3. Кінцевий термін платежу вже минув, а кошти так і не були перераховані. Це поставило під загрозу розширення команди, оскільки угода з Barça Vision передбачала використання коштів для посилення спортивних амбіцій клубу шляхом підписання нових гравців.

Половину боргу покрила американська кейтерингова компанія Aramark, у той час як ФК «Барселона» активно шукає життєво необхідне фінансування для покриття іншої половини боргу.

Як повідомляє Mundo Deportivo, ще 20 мільйонів євро боргу покриє WhiteBIT – одна з найбільших європейських криптобірж родом із України. Її засновник – Володимир Носов – є власником харківського футбольного клубу «Металіст 1925».

Закриття угоди нарешті дозволить Дані Ольмо дебютувати у складі «Барселони» і зіграти свій перший матч проти «Райо Вальєкано» 27 серпня.

WhiteBIT є ексклюзивним криптовалютним партнером ФК «Барселона» з грудня 2022 року.


Співпраця ФК «Барселона» та WhiteBIT доводить, що криптовалюта зміцнює свої позиції як глобальна індустрія зі значним впливом. Але найголовніше, що за цим стоять групи людей, які об'єднують свої дії заради одних і тих же цілей, у даному випадку – підтримки національного спорту та його діячів. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

2.6KПрочитань
17Автори
29Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається