Українські оборонні споруди за Бахмутом

Автор: Клеман Молін

За Бахмутом - Часів Яр, українська фортеця на шляху до Краматорська.

Російські штурмові формування знаходяться лише за кілька кілометрів на схід від міста, але українці мають вигідну позицію.

Image

З точки зору топографії, місто знаходиться набагато вище, ніж Бахмут, який лежить в долині річки. Як і Вугледар на південь від Донецька, Часів Яр є природною фортецею.

Image

Моя мапа оборонних споруд міста показує, що воно добре укріплене. Уздовж Бахмутського каналу серія траншей утворює суцільну лінію, захищену імпозантними будівлями міста.

Image

На цьому відео, наприклад, чітко видно українські окопи, ухил і високі будівлі міста Часів Яр. (До речі, з дрона оборонні споруди видно набагато краще, ніж із супутника. Ні, Москва не користується моєю мапою).

Невеличке село Іванівське, яке рік тому було вузлом постачання для Бахмута, стало першою ціллю на шляху. Російська армія спочатку окопалася в лісосмузі на в'їзді до села, а потім захопила його.

Image

Однак російська армія втратила кілька машин під час численних атак безпілотників FPV. Друга половина села виглядає краще захищеною, з великою мережею окопів.

На північ від міста, потужна оборонна мережа Хромового, яка стала об'єктом запеклих боїв у березні 2023 року, коли російська армія намагалася оточити Бахмут, була захоплена за короткий проміжок часу на початку жовтня.

Image

Наразі ситуація виглядає наступним чином: російській армії не вдалося закріпитися в селі Богданівка, «форт Кліщіївка» на півдні ще тримається, а в Іванівському відкрився перший пролом.

Image
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

248.2KПрочитань
22Автори
587Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається