Ваншот за вечір

Як писати звичайний сюжет можливо ви вже знаєте, але навіть поради для сюжету відеогри бувають не зовсім доречні, тож я вирішила написти невеликий довгочит на цю тему.

Етапи написання від ідеї до готового ваншоту.

Ідея- та думка, яка спала вам на голову у вигляді крутого ваншота.


Сетинг- локації, персонажі (туди ж можно додати і записи про реальні речі, які знадобляться- карта місцевості, або інші ігрові матеріали, саме для цієї історії).


Синопсис- головні події сюжету ( біг, впав, отямився, гіпс).


Деталі- наступним кроком пропишіть деталі, опис локацій, опис персонажів, опис тварин, опис тих момениів, де гравцям треба буде кидати кістку (і на що саме, яку кістку. Наприклад: кістка К20 на інтелект, або монетка, тут ви можете ставити будь які умови). Не забудьте на цьому етапі підготувати потрібні таблиці, можливо герої зайдуть у крамницю, тоді у вас має бути таблиця з товарами та ціною (таких таблиць купа в інтернеті).

Поради для того, щоб адаптувати ваншот для днд.

1. Дії (історію треба показувати, а не розповідати). Давайте гравцям якомога більше моментів з вибором, що робити.

2. Чим менше карта, на якій все відбувається, тим менше часу вона займатиме в історії. Не робіть великі світи для гри на один день. Нагадаю, що ваншот це короткий сюжет, який можна пройти за одну гру!

3. Кожен побічний персонаж має бути потрібен (якийсь піде разом з героями з пункту а до пункту б і розповість легенду про дракона, а якийсь троль, наприклад, буде бігати і підслуховувати, аби в кінці вкрасти у героїв золото дракона).

4. Кожна локація має бути гарно прописана, чим більше деталей ви дасте гравцям, тим більше у них буде можливості взаємодії з локацією.

5. Не забувайте про кульмінацію- момент найбільшої напруги. Можливо по сюжету буде круто, якщо всіх героїв відділять від одного, а може і розділять між собою. Так буде набагато складніше впоратись, але і набагато цікавіше.

6. Не прописуйте діалоги, пропишіть тезово що має донести гравцям кожен персонаж. На своєму досвіді скажу, що діалоги це марна трата часу, все одно не вийде саме так, як ви хочете.

7. Розраховуйте на мінливість сюжету. Гравці так чи інак будуть міняти ваш запланований сценарій своїми діями, це нормально. Якщо ви бачите, що у ситуації, яку ви дали можна зробити декілька різних дій, пропишіть паралельні події і зведіть до центральної сюжетної лінії (наприклад для переправи через річку гравці вирішили не йти по вашому мосту, а повалити дерево, і на іншому боці річки натрапили на бандитів, це змусило їх тікати і вони вийшли на потрібну вам стежку).

8. Не прописуйте що гравці мають зробити, тут вирішуєте не ви. У вас є декілька варіантів. Можна, щоб персонаж, якому вони довіряють порадив вчинити саме так, можна змусити гравців повірити, що інших варіантив, як всинити немає, а можна дати ім зробити, як вони хочуть і показати до чого це призвело, це я вже не кажу про те, що рекомендувала раніше. Головне використовувати фантазію.

9. Не пишіть неможливого. Мала на своєму досвіді гру за готовим ваншотом з інтернету. Була задача перейти річку через камінці. Для того, щоб перестрибнути на камінець треба було кинути К20 на 20, і так кожен камінець, а їх було 6. Якщо 20 не викинути, то персонаж "зісковзає" і поченає спочатку. Гравці так замучились, що переплили річку зачепившись мотузкою за інший берег.

10. Не забудьте про антагоніста, з яким треба боротись.

11. Пропишіть у історії перерви. Нехай гравці та їх герої перепочинуть.

12. Кінець, як і вся історія має бути логічним і доречним, і має нести героям користь (будь то грошова нагорода у вигляді 30 зм, чи запрошення на банкет від самого короля).

Звісно гарний ваншот не допоможе поганому ГМу, тож я згодом зроблю допис з порадами для початківців майстрів.

Словничок дивних термінів

ГМ ( GM, Game Master, DM, Dungen Master)- це ведучий гри.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.6KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається