Мій Ескапізм та його види як метод порятунку

Скільки себе памятаю, я завжди був трохи повіддаль від більшості маси, ніби я і в соціальній групі, але все одно в незакінченому процесі "дифузії". Першими моїми проявами втечі від реальності як і у більшості були дитячі рольові ігри, коли ми приміряєм на себе ролі якихось персонажів з мультиків, фільмів, серіалів, казок тощо. Особисто у мене це були якісь або досить драматичні персонажі, або ж сильні, незломимі з лідерськими якостями постаті. Та я досить швидко зрозумів що ролі головних героїв не для мене, я більше люблю спостерігати ніж діяти, так було простіше та легше, ніяких очікувань та розчарувань.

З моменту як я зміг самостійно читати — це стало моїм тихим пристанищем в повторюючихся буднях, моя перша повноціна книга яку я прочитав була жанру “Фентезі”, це мало вирішальний вплив на все моє становлення як особистості. Магія, чарівні світи, відьми та маги, ельфи, гноми, дварфи, дракони стали частиною мене, я міг годинами вигадувати різні світи, персонажів, історії. І щоб в моєму житті не відбувалося я завжди знав, що зможу сховатися від усього в своїх думках.

Далі був важкий та довгий пошук однодумців, на мій подив, людей з подібними інтересами було в моєму оточені досить мало. Першими це стали люди яким подобались настільні ігри, що стало також невід’ємною частиною мого життя. Настільні ігри стали моїм другим кроком до ідеальної форми ескапізму та втечі від реальності. Повільно досліджуючи тему ігор, книг я дійшов до чудової комбінації цих двух тем в книжковому жанрі “ЛітРПГ” і його друга “РеалРПГ”, книги про персонажів що потрапляли в гру, а не просто в інший світ як в попаданцях, можливість слідкувати за собою за допомогою стат-блока, виконання квестів та підвищення рівня, для мене це на певний час стало таким собі накротиком, за день я прочитував одну-дві книги, за тиждень усю серію з 5-9 книг, за місяць декілька десятків книг.

Продовжуючи двигатися в цьому напрямку я повільно, але впевнено виплив до настільно-рольових ігор, це трапилося 2+ років тому назад, а саме до найпопулярнішої — Dungeons & Dragons. Можливість бути ким захочеш, де захочеш і головне як захочеш, сворення персонажа від А до Я. Найголовнішим в цьому всьому, що ця форма ескапізму не зоставляє почуття самотності чи неповноціності, тому що ти не один, розвиток персонажа, можливість завжди поглянути на речі під іншим кутом - життя не дасть вам декількох годин для можливості на роздуми в критичній ситуації, а грі байдуже, її завжди можна поставити на павзу, обдумати слова, дії, найменші деталі, саме тому в цій формі можна відчути максимальний комфорт та безпеку, саме тому на мою думку настільно-рольові ігри стають все популярнішими з кожним роком на наших просторах України, відкриваються нові клуби, після повномаштабного вторгення зі сторони ‘рашки’, комюніті рольовиків почало нарешті шукати один одного, створювати групи, канали, де пропагують альтернативний спосіб вдпочинку, який подарує неймовірний досвід та емоції в сумісній грі, за фантастичних та не дуже персонажів, в фентезійних або ж фантастичних світах.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Саурс
Саурс@saurs

634Прочитань
7Автори
18Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Шмат від куска

    Мене пробирає гнітючий біль

    Теми цього довгочиту:

    Поезія
  • Рибки Кої

    Дві риби плавають в ставу

    Теми цього довгочиту:

    Поезія
  • Кульки з молоком

    Два ліхтаря світило на дорозі

    Теми цього довгочиту:

    Поезія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається