``Важко сміятись, коли вчора ти бачив, як прилетіла ракета в мирне місто’’ – Олександр Ляшко

Військова журналістика – актуальний жанр сьогодення, який висвітлює бойові та конфліктні дії. Кожен поважаючий себе журналіст має розуміти, як не нашкодити нашим захисникам та правильно висвітлити усі реалії війни.

-         Тема досить важлива, але я хочу щоб атмосфера була душевна та позитивна.

Олександр Ляшко – військовий журналіст, волонтер, ведучий ранкової програми ‘’Світанок’’ на телеканалі ‘’ВІТА’’ провів тренінг про військову журналістику в обласному молодіжному центрі ‘’Квадрат’’

В гарному настрої та з посмішкою на обличчі Олександр зустрів усіх бажаючих відвідати лекцію. В центрі ‘’Квадрат’’ журналіст вже вдруге провів тренінг на актуальну тему. Сам спікер зазначив, що йому приємно бачити меншу, але зацікавлену аудиторію.

-         Це круто, що Вас небагато, було б гірше якщо тут сиділа повна зала незацікавленої в темі людей.

Загалом, чуючи термін ‘’тренінг’’ чи ‘’лекція’’, кожен готується до двох годин монотонної розповіді, але тут було інакше. Дві години промайнуло непомітно через повну віддачу спікера та аудиторії. Олександр підготував безліч відео до своєї доповіді та варто почати спочатку.

-         Ранкове шоу – це позитив

Олександр Ляшко ведучий ранкового шоу ‘’Світанок’’, саме з цього почалась його розповідь. Кожні будні о 7:00 постійно усміхнені та бадьорі ведучі шоу дарують гарний настрій глядачам. Телебачення - це гарна картинка, ніхто не розуміє, що твориться за кулісами, як себе можуть почувати ведучі і взагалі наскільки це важко.

Презентуючи фрагмент смішних робочих моментів закулісся, атмосфера в залі все більше окуталась теплом. Усі розслабились та з посмішками спостерігали за відео.  Проте не варто забувати, через що усі зібрались

-         Війна всіх згуртувала

Життя людей в гарячих точках, як потрібно себе вести з воїнами, як створюється відеоматеріал в таких умовах – наступний блок диспуту. Війна триває. Як усім не хотілося б визнавати, проте ми починаємо звикати до поганого: сирени, ракетні небезпеки, шахеди - стали певною буденністю для українців. Такі люди, як Олександр, з самого початку війни хочуть пробудити свідомість людей, наголошуючи кожного дня наскільки важливо підтримувати наших захисників.

Ляшко, за позивним Буба, з 24 лютого, як і більшість пішов до військкомату щоб встати в лави ЗСУ. Отримавши відмову, вирішив робити те, що вміє якнайкраще – говорити та дарувати настрій людям. Саме цим Буба займається й дотепер – їздить в гарячі точки до цивільних та військових.

-         Їздити в нуль з серйозним настроєм це неправильно. Наші хлопці взагалі не люблять, коли ми їх жаліємо, значно краще з них тягнути приколи та сміятися.

Щонайменше, журналіст підготував 4 відеофрагменти з гарячих точок. Усі відео з передової Сашко переглядав напружено, що зовсім недивно. В залі панувала абсолютна тиша під час перегляду. Швидкість, стійкість, сміливість, ось, що міг побачити кожен присутній.

-         Важко під час війни бути слабким

Розповівши про дві паралелі життя військового журналіста, Буба вкотре наголосив, що війна триває і кожен повинен робити усе можливе, щоб наблизити Україну до перемоги.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
А
Анастасія@anastasia.r

257Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • Мова – це зброя

    Мова чи ‘’язык’’ ось у чому питання

    Теми цього довгочиту:

    Війна

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається