Виклик тринадцятого

Червоний, зелений, і знов червоний. Лампочка миготіла кольорами, які зменшували чергу до лікаря Ларкінза. Вузька лавка здригувалась, коли якийсь стариган підіймався. Звідусіль чулись голоси та пілікання.

У мене все лунали думки про те, що зненацька для такої простої роботи як програміст, викликали всіх на щорічне обстеження, ще й до офтальмолога потрібно. Хоча зір в мене на 100 відсотків, можна й вдовольнити своє его.

Пане Фейн? Проходьте, — промовив лікар Ларкінз, тримаючи двері.

У кабінеті було доволі затишно, але різноманітні плакати нагнітали, хотілося швидше перевірити зір. Таблиця Снеллена висіла на стіні поряд з різнобарвними геометричними фігурами.

Цікаво, хтось її напам'ять знає? А чого і ні? Так зір точно буде 100 відсотковим, — подумалось мені.

Лікар спокійно чекав, поки я вмощуся на стільці.

—  Піте, ви готові? – сказав зненацька він.

Та звісно, що готовий, хоча почекайте, чакри відкрию, — пролунала дурна думка.

— Так, звісно, — відповів я.

Ларкінз почав проводити палицею по таблиці Снеллена. Він вивів букву «М», потім «И».

—   Ми?

На таблиці почали виводитись інші літери, які зовсім не відносилися до  звичайних. Лікар стривожено озирався довкола, доки його рука з палицею виводила речення: “Ми у симуляції, прокинься”.

—   Що це за дурня коїться? Тут є приховані камери? — різко крикнув я.

Після останнього слова, у лікаря Ларкінза з носа потекла кров. Він гучно бухнувся на підлогу, неначе останні сили залишили його. В мене почала пульсувати голова, і я відчув, як серце починало набирати швидкість ритму стукання. У наступну мить, я вже підбіг до лікаря та навпомацки шукав пульс. Він не дихав…

—   Маячня… Допоможіть хтось!!! – гучно прокричав я.

Вибігши з кабінету, я озирнувся навколо, всі люди виконували свої справи, як у звичайний день. Проте, черги вже не було, наче й кабінет офтальмолога не знаходився на другому поверсі.

—   Агов, доку Ларкінзу погано! Допоможіть!

—   Перепрошую, вам чимось допомогти? — відповів мені чоловік у білому халаті.

—   Ходімо-ходімо, я покажу вам, — відкашлюючись сказав я.

Лікар покрокував за мною, хоча я бачив, що він сприймає ситуацію спокійніше, ніж мені хотілося. Ми дійшли до кабінету. В ньому нікого не було, ніхто не лежав на підлозі, проте все стояло на своїх місцях, та ж сама дошка, ті ж плакати.

—    Ви записані? У вас все гаразд? — запитав лікар.

Я нічого не відповів та й навіщо? Вся ця маячня була наче нереальною, тільки, що тут лежав клятий офтальмолог, а тепер його немає.

Пробачте, мені напевно слід піти. Може й не виспався, а тепер все мариться.

Вийшовши з кабінету, я направився до сходинок. Напевно, з мене не було достатньо пригод, спіткнувшись, я полетів вниз. Майже порахувавши всі сходинки, мені стало боляче та смішно від того всього, що за сьогодні відбулося зі мною, а починалось все з дзвінка боса.

Тиша. Темрява. Десь ледь чутно голоси…

—   Виводьте тринадцятий номер! Швидко!

Очі відкрилися. Світло різко блимнуло. Жіноча постать стояла переді мною. Кімната, де я лежав на ліжку, нагадувала камеру. Окрім ліжка та вікна нічого не було.

Вітаю, містере Фейн, у нас все вийшло! Все спрацювало, а ще кажуть, що 13 це нещасливий номер, — вона засміялась.

—  Де я?

У роті був залізний присмак.

Ми у компанії «Fayn: automatic». Це я, доктор Грейс, ваша помічниця. Як ви себе почуваєте?

У порядку, але трохи спантеличений — прохрипів я.

Добре, можу одразу сказати, що ви були у симуляції весь цей час.

Серце почало стукати швидше, адже я згадав, що відбулося.

—  О! Бачу щось згадали? Лікаря Ларкінза? Трохи погано вийшло, що він зламався. Його текстові поля в html-розмітки матриці коштувала йому всіх сил і він вивів вам цю дивну фразу на табличці. Ви ще не згадали, хто ви у цьому світі?

Я з розгубленістю дивився на неї.

—  То побічний ефект, напевно.

Вона внесла у блокнот запис.

Я вам нагадаю, докторе Фейн, ви були у 2019 році на 13 хвилин 8 секунд, а зараз 2035 рік. Компанія «Fayn: automatic» розробляє проєкт «Симуляція» і ви – її творець та винахідник машини, яка створює окремі світи. Окрім того, що вона створює світи, вона може повернути втрачені спогади. Ви геній, — посміхнувшись, вона смикнула пристрій, який чіплявся на її вусі, — це вам допоможе.

На стіні з’явилися голографічні фотографії, які повертали спогади сьогодення, де був я, Грейс та наша команда.

—  Дякую, Грейс, це допомогло, — промовив я, піднімаючись з ліжка, — Ця машина нас врятує! Тепер всі дізнаються правду, – я прикрив очі долонею.

Чудернацька гримаса не сходила з мого обличчя. Я не стримався та заплакав. Теплі сльози котилися по обличчі, нарешті є вдалий результат. Це поштовх до майбутніх дій.

Наш пристрій це справжній ящик Пандори! – з хвилюванням вигукнув Пітер Фейн.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Lisa Oleksiuk
Lisa Oleksiuk@mayona

2Прочитань
2Автори
0Читачі
На Друкарні з 5 квітня

Більше від автора

  • Камертон натхнення

    Ритмічний стукіт...Я відкриваю очі, сповнений рішучості. Відчуваю, як натхнення охоплює мене, наче потік енергії, що готовий вивільнитися на сторінках. Моя муза поруч, і я готовий слідувати за нею, куди б вона не завела.

    Теми цього довгочиту:

    Художній Твір

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається