Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Я пограв у… Forgive Me Father

! Дисклеймер !

Пробач мені, Батьку - я пройшов гру від поляків Byte Barrel, яку видала русня (Fulqrum Publishing). За грою я слідкував ще з раннього доступу, коли в них не було видавця взагалі. Про свою помилку я дізнався вже придбавши гру і почавши проходження, так як рефанднути вже не міг, то вирішив все таки пройти гру і забути.

Нагадаю, що видавець Fulqrum Publishing = 1С Entertainment , тому закликаю усіх бути пильними, особливо на фоні таких скандалів, як з New Arc Line:

https://gamedev.dou.ua/news/new-arc-line-developers-about-publisher-fulqrum-games/


На цьому прикладі, я навчився більш ретельно перевіряти тайтли, які купую, тож і ви будьте пильними!
———————————————————————————————————————————

Ретро-шутер у Лавкрафтіанському світі, стилізованому під 2D комікс. Цікаво? Ще б пак, і мені було цікаво, тим паче, що гарні ігри про Ктулху виходять ну дуже-дуже рідко. Ідея і візуал у трейлері продали мені цю гру одразу. (1)

І так, серце гри - арена шутер, явно натхнений класичними Quake та сучасним DOOM, тож у грі доведеться багато стрибати та займатись платформінгом. Арен у грі багато, від величезних полів, дна океану, до тісних кімнат підземного бункеру та залів замку. З фантазією у авторів було все в порядку.

Ворогів і зброї тут також удосталь, майже всі вони достатньо швидкі щоб дістатися до героя в мить і надавати тумаків. Навіть великі вороги здатні весело дострибнути до вас у найскрутніший момент, тож це робить гру достатньо челенджевою.

Щоб впоратись з усіма ворогами в нашому арсеналі спочатку буде стандартна зброя, типу револьвера, томі гана, двустволки, та досить швидко ми зможемо апгрейдити їх у хтонічний арсенал, який виглядає як пульсуюча частина тільки що вбитого ворога,чи різні рейлгани, плазмагани, чи навіть BFG.

Я нарахував тут більше 20 одиниць різної зброї. Основної десь 10, і кожна має ще мінімум 2 апгрейди по різних гілках.

Окрім зброї у нас є персонажи. Це репортерка - для більш активної гри. Її скіли підходять для продовження невпинної різанини. Чи священик - для більш захисного стайла гри. В нього скіли направлені на реген, щити чи поповнення амуніції.

Також у грі є комбо система - щось типу глорі у Doom. Називається вона Madness і збільшує вашу шкоду, та зменшує шкоду по вам. Ось ця система у грі вийшла недопрацьованою, тому що через те, що на екрані і так відбувається м’ясо, то шкалу комбо системи прибрали вниз, де її банально не помічаєш. Також, персонажі не виглядають збалансованими під цю систему, бо у репортерки швидко закінчуються патрони і треба бігати їх шукати, замість різанини, а священиком доволі довго розганятись, бо він має знижений дамаг і комбо можно робити тільки на великих аренах, а не в локальних сутичках у кімнатах.

Тим не менш, геймплейна частина гри досить базована і працює як треба. (1)

Візуальне оформлення прикольне, та виглядає краще у маленьких локаціях. На великих локаціях стилізація втрачає свій шарм і де-не-де асети виглядають як низькополігональне 3D.


Вороги пророблені круто, доволі легко відрізнити їх по кольору та характерним звукам у розпалі бою. Зброя та перки також стилізовані прикольно, та… це єдиний епітет, що спадає на думку. Система Madness також не дуже виділяється на загальному фоні. Екран просто стає чорно-білим. Аудіовізуальне оформлення по ітогу непогане, та все одно відчувається, що потребує доробку. (0,5)

Історія у грі супер класична - нам приходить лист від кузена, де він благає про допомогу у місті Pestisville. Далі нас чекають 5 різних світів (навіть підводні рівні завезли) з босом у кінці. Мені сподобалось лише 2 боси, та і ті скоріше візуально і платформінгом.

Також у мене є питання до подачі історії. Протягом гри ми будемо знаходити записки з типу поясненнями, а після битви з босам показують навіть ролік. Та вже з середини гри подача сюжету припиняється. Замість повноцінної історії ми можемо знайти просто назву корабля, або просто назву книги, адресу - які ніколи більше не вспливуть далі.

Тим не менш, як для гри по Лавкрафту - усі класичні персонажі на місці, події встановлені в певному порядку, тож давні поціновувачі зрозуміють все без записок, а людям не знайомим з тим що відбуваються - коротко дають ояснення у фіналі (Що також якось не логічно, якщо ти реально збирав сюжет). (0,5)

Загальне враження від гри в мене було доволі позитивне. Це хороша гра для фанатів жанра чи Лавкрафта. В ній все працює та зроблено на хорошому рівні. Звісно є і купа моментів які можна і треба переробити, просто щоб зробти гру ще кращою.

Та рекомендувати вам її я не можу саме через видавця! Тож, хоч гра і хороша, і оцінку я поставлю саме грі, та ви майже нічого не втратите скіпнувши гру. (1)

Загальна оцінка - 4/5 (Хороша гра)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
HIMARS
HIMARS@himars.gg

Рецензії на ігри

220Прочитань
5Автори
8Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Лютоогляд. Son of Perun Kharkiv

    Що буде, якщо насрати в штани у 2050 - вийде вихідний код для Son of Perun Kharkiv

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Нові ігри - ВЕРЕСЕНЬ 2023

    Привіт, в рамках оновлення контенту і рубрик презентую вам "Нові ігри" з добіркою цікавих нових проектів як великих тайтлів, так і інді проектів

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Остання класика кіберпанку! Відео-огляд Gemini Rue

    Сьогодні підготував відео-огляд нуарної кіберпанк адвенчури Gemini Rue, розробленою Joshua Nuernberger, натхненного класичними адвенчурами від Sierra. Запрошую усіх до перегляду:

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Дякую, що пограв, і ще більше, що попередив інших не грати. Тепер можу спокійно не грати, бо свого часу дуже хотілось)

Вам також сподобається