Як довести справу до кінця, якщо тобі набридло йти до своєї мети.

У всіх нас є цілі і мрії, але іноді дорога до їхнього виконання виявляється занадто довгою і важкою. Щотижня люди говорять такі фрази: "Я був налаштований дуже серйозно, але не можу кожен день займатися одним і тим же" або "Мені не вистачає психологічної витривалості. Я часто починаю нові справи, але ніколи їх не закінчую".

Можливо, тобі теж колись доводилося відчувати щось схоже.

Міф про пристрасті і мотивації.

У спортзал прийшов тренер, який за всю свою кар'єру встиг попрацювати з тисячами спортсменів, включаючи декількох національних і олімпійських чемпіонів. Його запитали: "Чим відрізняються від інших найкращі спортсмени? У чому секрет їхнього успіху?" Він назвав кілька цілком логічних речей. Генетика. Удача. Талант.

Але потім він сказав те, чого від нього зовсім не очікували. "Врешті-решт, - сказав він, - все зводиться до того, хто може терпіти нудьгу щоденних тренувань і хто може кожен день відпрацьовувати одні і ті ж рухи і вправи".

Кожен з нас шукає мотивацію, щоб почати рухатися до своїх цілей. Неважливо, в якому світі ти крутишся - в світі бізнесу, спорту або мистецтва. Ти напевно часто чуєш від оточуючих: "Все залежить від того, як сильно ти цього хочеш".

Як результат, втрачаючи мотивацію, багато людей впадають в депресію. Їм здається, що у них немає і ніколи не буде тієї нестримної пристрасті і сили волі, яка є в успішних людей.

Але успішним людям теж буває нудно. Їм теж іноді не вистачає мотивації, щоб прагнути до виконання їхніх цілей. У них немає чарівної таблетки, яка дивним чином кожен день дає їм натхнення рухатися далі. Різниця між ними та іншими людьми полягає тільки в тому, що люди, які домагаються своїх цілей, не дозволяють своїм емоціям диктувати їхні дії.

Успішні люди завжди знаходять сили, щоб взяти себе в руки, перебороти відчуття нудьги і повністю віддатися практиці, яка необхідна для досягнення їхніх цілей. Їх відділяє від інших тільки те, що вони вміють виконувати роботу, навіть коли їм дуже цього не хочеться. У цьому різниця між професіоналом і аматором.

Але як працювати, якщо ти не отримуєш від своєї діяльності ніякого задоволення?

Будь-хто зможе працювати, якщо у нього є для цього відповідна мотивація. Результати дають нам мотивацію рухатися далі.

Але що робити, якщо тобі нудно? Що робити, коли робота дається тобі з великими труднощами? Як впоратися з почуттям того, що на тебе ніхто не звертає уваги? Що робити, коли ти не отримуєш потрібні тобі результати? Успіх приходить тільки тоді, коли ми продовжуємо працювати, як би важко це для нас не було.

Головне - це не результат, а процес.

Ми занадто часто думаємо про свої цілі виключно в рамках їхніх результатів. Ми сприймаємо успіх, як результат, якого можна досягти або довести до кінця.

Ось кілька найпоширеніших в житті прикладів:

Багато людей сприймають здоров'я, як результат: "Якщо я скину 10 кілограмів, я буду в хорошій формі".

Багато хто сприймає підприємницьку діяльність, як результат: "Все буде чудово, якщо про нас напишуть в NewYorkTimes".

Багато хто сприймає мистецтво, як результат: "Якщо мої роботи виставлять у великій галереї, я отримаю визнання публіки".

Але якщо поглянути на людей, які систематично досягають своїх цілей, ти зрозумієш, що справа зовсім не в тому, чим вони займаються, і які результати отримують. Справа в їхній відданості своїй роботі і захопленості процесом. Вони люблять процес роботи, а не тільки її ідею і кінцевий результат.

Якщо ти хочеш бути хорошим письменником, потрібно написати бестселер. Але єдиний шлях до того, щоб це зробити - це полюбити процес його написання.

Якщо ти хочеш, щоб весь світ дізнався про твій бізнес, було б непогано, щоб про нього написали в журналі Forbes. Але єдиний спосіб досягти цього результату - полюбити процес маркетингу.

Якщо ти хочеш бути в хорошій формі, тобі потрібно скинути кілька зайвих кілограмів. Але єдиний спосіб досягти цього результату - це полюбити здорове харчування і регулярні тренування. І це напевно зробить тебе більш щасливою людиною.

Якщо ти хочеш стати фахівцем в якійсь справі, ти повинен полюбити нею займатися. Стань людиною, якій подобається виконувати свою роботу, а не просто мріяти про потенційні результати.

Полюби нудьгу. Полюби практику і повторення. Полюби процес того, що ти робиш, і ти побачиш, що результати почнуть з'являтися самі собою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Василь
Василь@vasyl215

Просто щаслива людина.

230Прочитань
3Автори
7Читачі
На Друкарні з 2 серпня

Більше від автора

  • Як Хвилина Щирості Змінює Життя.

    Сила слова і значення людської взаємодії. Як маленькі моменти щирості можуть вплинути на наше життя і життя інших людей?

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Сила кожного дня.

    Що приховує в собі кожен новий день? Як перетворити звичайне життя на неймовірну пригоду? Відповіді на ці питання ти знайдеш у цьому тексті.

    Теми цього довгочиту:

    Життя

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається