З початку повномасштабного вторгнення на територію нашої країни кожен громадянин слідкує за новинами, пов’язаними із бойовими діями. Однак, об’єм інформації дуже значний  й пересічному громадянину важко й нудно читати великі тексти зі спеціальною термінологією. Набагато простіше доводити до відома наших співвітчизників інформацію у вигляді  графічних об’єктів, діаграм. Кожну добу Збройні Сили України інформують нас про успіхи на фронті за допомогою саме графічних зображень, що й є чудовим прикладом використання візуалізації технічної інформації в нашому суспільстві.

Рис. 1 Загальні втрати противника

Візуалізацією є процес створення графічних  зображень  для того, щоб можливо було лаконічно та зрозуміло для пересічного громадянина представити дані . Завдяки їй можливим є перетворення чисел  на креативний  графік, діаграму, теплову карту. Головною метою візуалізації - зробити інформацію легкою до сприйняття, а також спростити визначення закономірностей і пошук інсайтів.

Візуалізація є  потужним  інструментом  для можливості зрозуміти  аналіз даних. Її перевагами є:

1) Доступність даних – за допомогою  графіків та діаграм донесення  інформації є  кращим , ніж сухими числами.

2) Сприяння  запам'ятовуванню інформації – людям  легше утримувати в  пам'яті графічне зображення.

3) Можливість  визначення  трендів  й аномалій.

Рис. 2 Діаграма  «Використання медіа для отримання новин»

Види  візуалізації даних

За допомогою інструментів візуалізації  можливе перетворення  сухих цифр  на захопливі та зрозумілі візуальні історії.

Джерело: Deepstate

Відображення географічних даних є відмінним, а також розташування й активність груп користувачів. У разі здійснення  аналізу  даних значного об’єму  вони стають складними для сприйняття.

Джерело: The Guardian

За допомогою них можливе ефективне  відображення  залежностей  між даними, динамікою часових рядів та  порівняння частин даних.

Джерело: Мінфін

Є простим та  зрозумілим  способом візуалізації даних. Дають можливість  порівняння  числових  даних, об'єднання та  аналізу  ключових  статистичних показників. Аналіз зведених  таблиць є недоречним за великої кількості інформації.

Джерело: Футбол Червоноградщини

Є простим  та  зрозумілим  видом  візуалізації, що  допомагає відобразити ключові числові  показники. За допомогою використання цього варіанту, можливим є швидке  оцінювання  відповідності  результатів поставленим цілям.

Джерело: BBC

Допомагає проілюструвати важливі події та наглядно продемонструвати їх розвиток у часі, що значно спрощує запам’ятовування важливих дат.

Також, в медіапросторі часто можна зустріти кругові та розсіювальні діаграми, схеми та лінійні гістограми.

Фахівці, яким не обійтися без навичок графічного подання інформації

  1. Маркетологи й  фахівці з реклами. За допомогою графіків та діаграм  стає можливим розібратися з  результатами  рекламних кампаній, визначитись з  найефективнішими  каналами та можливими пошуками ідей для зростання. Особливу  користь несуть  стовпчасті діаграми для порівняння та кругові діаграми для виділення основних джерел трафіку.

  2. Аналітики та дослідники. Шанувальникам  глибокого аналізу та  розуміння ринкових закономірностей візуалізація є вкрай необхідною. В них існує потреба  в теплових картах, за допомогою яких  можливе зображення  патернів  та  відмінностей, а також кореляційних графіках, за допомогою яких є можливим  розкриття взаємозв'язку між змінними. Вони допомагають у вивченні  та  поліпшенні  ринкових тенденцій та споживчої  поведінки.

Рис. 3 Бізнес-графік зі звітом про зростання доходів
  1. Керівники компаній. Простий  та лаконічний  графік на кшталт кругової  і стовпчастої  діаграми  чітко  та коротко інформує  щодо  стратегічних рішень та допомагає  швидко здійснювати оцінку  ключових пунктів.

  2. Власники  сайтів та аналітики. За допомогою лінійних графіків можливою є ефективна  передача  інформації  щодо  відвідуваності та  конверсії; тепловими картами  розкривається  користувацька  взаємодія; круговими діаграмами  показується, звідки приходить трафік.

Рис. 4 Інфографіка «Як змінювались видатки бюджету на медіа»
  1. IT фахівці та веб-розробники. Технічна візуалізація  на кшталт графіків навантаження і графіків залежності допомагає здійснювати  моніторинг  продуктивності  сайтів, визначатись з  проблемами та оптимізувати завантаженість сторінок.

НЕДОЛІКИ

Отже

Використання візуалізації даних є потужним інструментом для передачі складної інформації у доступній формі. Графіки, діаграми та ін. допомагають спростити аналіз даних, виявити тенденції та взаємозв'язки. Проте, важливо дотримуватися принципів чіткості, простоти і акуратності при створенні візуалізацій, щоб уникнути спотворень та помилкових висновків.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Angelina St
Angelina St@G1Bs-Nr6DyH-jjS

55Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 4 квітня

Більше від автора

  • Візуалізація для соцмереж: тенденції та інструменти

    З більш ніж 4 мільярдами активних користувачів, соціальні мережі стали важливим інструментом аналізу та розуміння глобальних соціальних, культурних та економічних тенденцій...

    Теми цього довгочиту:

    Візуалізація
  • Візуалізація та її роль у медіадискурсі

    У сучасному світі, який все швидше і швидше розвивається, спрощення складної технічної інформації стає все дедалі важливішим для медіа та бізнесу.

    Теми цього довгочиту:

    Візуалізація

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається