Як к-поп змінює танцювальну сферу?

Для айдолів, які працюють в сфері к-поп, мати гарні танцювальні навички є обов’язковим елементом для їх кар’єри. Прихильники творчості намагаються бути схожими до свої кумирів, створюючи танцювальні кавери. В цьому довгочиті будуть мої роздуми щодо впливу та масштабу к-попу в даній сфері.

Головна тема цього довгочиту є створення нового стилю як “K-POP танці“, які є в кожній (або майже в кожній) студії танців в Україні і у світі. Цей стиль базується на вивченні тої хореографії, що танцюють айдоли на сцені, або “офіційної хореографії“. Тож перший висновок - це сторення, як мінімум, ще одного підрозділу танців та можливості більше залучити майбутніх танцівників в студії. Створення нового напрямку вже є цікавим, особливо якщо заклянути в його структуру і з’ясувати, що він базується одразу на багатьох стилях, створюючи один стиль. Другий висновок плавного випливає з першого: з’являються нові викладачі з даного стилю, їм необов’язково володіти якимомь стилем, а треба лише гарно танцювати {авторка не обезціеює викладачів/викладачок з цього стилю, вона навпаки важає цей стиль не дуже легким, оскільки сама ним займаєця}, що робить його легким у викладанні чим, наприклад, стиль хіп хоп, який вимагає знання певних рухів та вміння передати настрій.

Можливо викладання є легшим чим, наприклад, за стиль хіп хопу, проте саме навчання є не легким, бо кожний танець є різним за емоціями, силою, стилем, рухами; їх об’єднує те, що їх танцюють айдоли.

У світі є викладачі/викладачки, які повністю займаються лише цим стилем та звісно, що заробляють кошти та кайфують від своєї роботи. Коли я замислилася про це, то усвідомила, що к-поп індустрія впливає не лише на музичну сферу, а танцювальну, бо якщо корейська поп музична сфера не стала такою популярною, то шанувальників було б менше і пропозиція не задовільнила попип (бо його б не було).

Наспуним роздумом на рахунок цієї теми є стоворення окремого типу відео на ютуб - танцювальні кавери. Думаю вони були популярними до к-поп, проте саме каверів пов’язаних з к-попом багато-багато. Вони існують різних типів: соло, групові, за 24 години та інші. І це не прото маленькі канали, деякі мають більше 100 000 підписників, а деякі і мільйони. Ці цифри вражають.

Створення каверденсу загалом також є яскравим променем з цього, оскільки існують конкурси спеціально для каверів, також можна побачити створення нової номінації у звичайний танцювальних змаганнях. Це можливість заробити гроші та витратити, що є цікавим наслідком з просто корейської поп індустрії. Можна ще додати, що для участі та для більших шансів перемогти треба створити гарні образи, а для них також треба гроши.

Окрім становлення тренерами у цій сфері, тобто тренери з к-поп танців, люди створюють блоги, де танцюють повністю або якусь частину хореографії. Вони стають відомими та заробляють кошти. Ситуація є такою самою як з каверденсом в ютуб. Однак каверденс - це радже хобі або додатковий заробіток, а ось ведення блогу це про основне джерело доходу: важливо заціпити глядача, а для цього потрібно створити неперевершену картинку, яку не створиш за 5 хвилин. Знову ж це йдеться про заробіток за допомогою цієї сфери.

Отже, мої висновки є наступними, що за допомогою цієї сфери можна заробити або стати відомими танцюючи танці. Найбільше цікавим для мене є створення нового напрямку, що дає змогу заробити кошти, неволодіюючи іншим більш важчим стилем.

всіх цьом

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ukanila
Ukanila@ukanila

2.1KПрочитань
5Автори
22Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Чому J. Y Park не кринж?

    J.Y. Park суперечлива фігура в корейській музичній індустрії. Його виступи та пісні, як-от часто називають "кринжовими" через ексцентричний стиль та прагнення виглядати молодшим, розглянемо та вияснемо, хто ж він?

    Теми цього довгочиту:

    Kpop
  • Хто такі VCHA? Та чи справді це к-поп?

    Тут наче зрозуміло, що це американський, але є але: те що цей гурт належить корейській популярній компанії та має елементи і структуру к-поп

    Теми цього довгочиту:

    Vcha

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається