Публікація містить рекламні матеріали.

Як купити акції українцю в 2023 році

Всього існує 3 способи, щоб купити акції, і всі через посередників:

  1. через банки (до початку війни декілька українських банків намагалися запустити такий фуніонал через свої додатки, бета-тестування почалися в 2021-2022 році, наприклад, Monobank (лізенція Universal Bank) створила бета-версію додатку mono invest, але через повномаштабне вторгнення та заборони НБУ цей спосіб був призупенний для України;

  2. через міжнародну страхову компанію;

  3. через міжнародного брокера (про останній спосіб і поговоримо).

У 21 сторіччі знаходження брокера спростилося до реєстрації в додатку. Одним з таких додатків є Freedom24.

Freedom24 - це додаток міжнародного онлайн брокера Freedom Finance Europe Ltd. Він має українську мову. Щоб зарєструватися треба пройти верифікацію з трьох пунктів: id картка або паспорт, селфі та свіже підтвердження адреси (документу має бути менше 6 місяців, наприклад, комунальна платіжка з вашим іменем і адресою або виписка з банку (додаток monobank дозволяє згенерувати виписку за кілька днів англійською, там буде ваша адреса реєстрації та свіжа дата), документ затвердженого державного зразка).

Після верифікації ви отримаєте доступ до Реального рахунку. Найважче в 2023 році під час воєнного стану - це поповнення торгового рахунку в додатку.

Додаток попронує 3 способи поповнення:

  1. оплата банківською карткою (але для карток українських банків діє обмеження Національного банку України (постанова НБУ від 09 травня 2022 року №96), яке робить неможливим поповнення брокерського/форексного рахунку, тому це можливо тільки з картки не українського банку, якщо у вас є така - то вперед);

  2. банківській переказ (але всі банківські рахунки, які пропонує додаток, не є українськими, IBAN номери починаються на GB, KZ, CY, тобто переказати гроші з українського рахунку можна лише через SWIFT, але зараз діють воєнні обмеження НБУ);

  3. електронний гаманець (в тому числі крипто) - для цього при поповненні треба вибрати “Банківською карткою” - “Digital Assests”, і там буде 50+ різних гаманців (але звісно залишається проблематично їх поповнювати, наприклад, зараз не можливо для Binance, але можливо для Trustee через обмінник (посередника), оплативши Apple Pay або Google Pay. Але я хочу нагадати, що комісія через перекидання грошей через кілька ‘рук’ буде досить велика).

Але в сучасних українських реаліях єдинний спосіб поповнити торговий рахунок для купівлі акцій - це посередники і крипто гаманці або міжнародні картки/рахунки, і це серйозна проблема, але треба пробувати і шукати можливості.

Щоб здійснити саму купівлю акцій після поповнення треба скористатися пошуком, вибрати акцію, натиснути “Торгувати” і натиснути “Купити”, коли ви будете робити це вперше додаток попросить заповнити Економічний профіль (кілька питань про вас, вашу роботу, ваш дохід та тест з питаннями, що ви знаєте про акції, інформація, що купляти акціії ризиково і ви все розумієте).

Акції продаються на фондових ринках в робочий час в будні по часових поясах бірж. Якщо ви звернетеся для купівлі в час, коли акції торгують на ринку, то операція угода купівлі буде майже миттєва, а якщо в інший час - то ваш наказ буде чекати часу, коли ринок відкриється. Звісно не забувайте, що, крім ціни акції, додаток зміне комісію угоди (додатком Freedom.24 можна користуватися безкоштовно в рамках тарифного плану Free, за яким за угоди з вас знімається комісія).

Надіюся дана інформація стане у пригоді.

Автор: Вікторія

Freedom24.com
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Victoria Ovdiienko
Victoria Ovdiienko@victoria.ovdiienko

6.4KПрочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 5 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається