Як ми обираємо партнера?

Для кожного з нас, я вважаю, важливо знайти собі супровідника по життю. Це не залежить від його гендерного признаку, чи можливо виду ваших стосунків, але усі ми прагнемо цього, навіть якщо наразі ми знаходимося на самоті за своїм бажанням чи через обставини. В будь-якому разі, навіть якщо зараз ви одинокі (доречі, довгочит про це, вже є у мене на сторінці (: ) ми можемо прогледіти тенденцію того, як миобираємо собі друга чи партнера.

Ось декілька загальних факторів, які можуть відповісти нам на запитання: “чому я обрав саме цюлюдину?”:

  1. Взаємна привабливість: Взаємна привабливість, яка включає фізичну, емоційну та сексуальну, може бути ключовим фактором в початковому знайомстві з людиною. Вам може сподобатися її зовнішній вигляд, особистість або спосіб, яким вона вас розуміє.

  2. Схожість і спільні інтереси: Часто ми притягуємося до людей, які мають схожі інтереси, цінності або життєві пріоритети. Це допомагає нам відчувати спільність та злагоду у відносинах.

  3. Комплементарність: Іноді нас приваблюють люди, які мають якості або вміння, які доповнюють наші власні. Наприклад, якщо ви є енергійною та спонтанною людиною, вас може приваблювати спокійна та стабільна людина, яка забезпечить вам рівновагу.

  4. Випадковість: Іноді знайомство з певною людиною може бути просто випадковим. Ви можете потрапити у однакове місце або подію і зустріти людину, з якою починаєте спілкуватися й розвивати стосунки.

Додаючи до всього сказаного вище, є ще така важлива річ, чку ми звикли називати “мій типаж”. З першого погляду, ми думаємо про зовнішність. Наприклад, якщо це дівчина, то я можу з упевненістю сказати, що мені сподобаються темнорусяві волоси, високий зріст, струнка статура та не пиші форми. Кожен з нас має у себе в голові образ свого “ідеалу”. Але типаж є і психологічний. Спочатку, ми не замислюємося про це, але якщо продивитися тенденцію своїх партенерів, то можна виділити деякі спільні риси характеру у кожного з них. Для прикладу візьмему одну зі своїх знайомих: її хлопці мусять бути ззовні такими масіками маскулінними типу я все вирішу, а всередині зайками, вона має мати над ними контроль, АЛЕ завжди меньше ніж він над нею тобто вона хоче бути ніби маленькою дівчинкою в стосунках, але тримати ситуацію хоча б однією рукою, але всі вони завжди мають проблеми з агресією.

Підсумовуючи це все, можна сказати, що не залежно від того, як виглядає людина, переважність звісно буде на ємоційному боці. На мою думку, в першу чергу ми будемо дивитя на “обгортку”, але якщо це вже буде торкатися партнерства, то “психологічний типаж”, буде в пріорітеті, ви зробите цей вибір, можливо, навіть на підсвідомому рівні. Єдине, що хочеться порадити: якщо ви вийшли зі стосункі, і не хочете знову “наступати на ті ж самі граблі”, то детально проаналізуйте свої попередні відносини і наступного партнера обирайте іншого типажу.

(за цю статтю, дуже дякую своїй подрузі Ксюші, яка сама підійняла цю тему і надихнула її створити. Дуже її люблю, і Марго теж, яка завжди погоджує ці процеси)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ілля Воронцов
Ілля Воронцов@lorentsso

199Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається