Як справлятися одному?

Відразу маленький дисклеймер:

Здебільшого, усі статті я пишу для себе допомогаючи в першу чергу собі. І за для того щоб мох намагання не були марними, я вирішив поширити це у масси, щоб люди з такми ж проблемами могли узять щось для себе.

Якщо ви все-таки ви зіткнулися з ситуацією, що підтримати вас нікому, то буду сподіватися, що ця стаття буде для вас корисною.

Що таке самотність?

Вікіпедія нам каже, що самотність - це Стан і відчуття людини, яка перебуває в умовах реальної або уявної комунікативної ізоляції від інших людей, розриву соціальних зв'язків, відсутності значущого для неї спілкування. У рамках цього поняття розрізняють два різні феномени — позитивна (відокремленість) і негативна (ізоляція) самотність, проте найчастіше поняття самотності має негативні конотації. Самотність може бути причиною психічних захворювань та соціальною проблемою.

Як на мене, це досить точно описує це почуття (?). Але в моєму розумінні, самотньою людина може бути навіть у колі близьких людей, з якими вона нормально комунікує, але вони можуть не розділяти її точку зору або їх банально не цікавлять стан та проблеми один одного. Я думаю, кожен з нас знає чи бачив такі ситуації у житті чи кіно.

Якщо розглядати з більш суб'єктивної точки зору, то Вікіпедія вкаже, що екстраверти та інтроверти по-різному сприймають самотність. Поки навколо екстраверта є люди, від самотності він не страждатиме. Інтроверту важливо, щоб у нього був саме близький друг, кохана людина, з якою можна поговорити. Але будь-яка людина має якості як інтроверта, так і екстраверта (у різних пропорціях), тому практично кожна людина хоч раз відчувала самотність.

Саме я, за своєю натурою більше амбіверт. Я часто був у центрі уваги і мені це подобалося, але й конкретну частину часу мені хотілося бути одному і я цього потребував. На моє щастя, це ніяк не впливало, і вже точно не заважало моєму становищу в соціумі. Зараз, на жаль і здебільшого через війну, ситуація повернулася на 360 градусів і мені теж довелося зіткнутися з даною проблемою, саме тому разом із вами я зараз намагаюся до цього звикнути і спробувати жити щасливіше.

Так само, цей стан або почуття впливає на вашу самооцінку, яка дуже важлива для сприйняття себе та нормального становища у суспільстві. Думаю, більшість одиноких людей часто ставлять собі запитання: «Чому саме моє життя таке?», «Що зі мною не так?», «Невже, я й справді цього не заслужив?», «Я гірша за її/його/їх?». і так далі.

Як же все це все терпіти і триматися на плаву?

Якщо брати до уваги все, що ми перерахували, то можна вибрати такі поради:

l lВідрисуйте собі в голові образ себе, який буде впевненим і почуватиметься максимально комфортно та затишно у всіх параметрах (стиль одягу, смаки, хобі, інформацію за темами, які хочете вивчити), але найголовніше що б ви намагалися по максимуму досягти цього образу.

l lНамагайтеся максимально прибирати всі тривожні думки будь-якими способами(тільки без фанатизму, природно, алкоголь, куріння, наркотики я не те що б засуджую, але радити вже точно не буду. І пам'ятайте, що ці речі не те що не допоможуть, а навпаки можуть в рази посилити ситуацію)

l lІнвестуйте у свій добробут. Це може включати поліпшення свого фізичного та емоційного здоров'я, наприклад, регулярні заняття спортом або медитація.

l lУ жодному разі не порівнюєте себе з іншими. Кожен має своє власне життя, і порівняння свого життя з кимось може призвести до почуття недостатності і посилити самотність.

l lЯкщо у вас є друзі, то намагайтеся по максимуму проводити час з ними або вашою родиною, але потрібно тримати якусь межу щоб не бути нав'язливим, так як це може їх відштовхнути.

l lПостарайтеся потроху виходити зі своєї зони комфорту і намагайтеся придбати нові знайомства хоча б в інтернеті. Вас це ні до чого не зобов'язує і якщо ви почнете почуватися некомфортно, то ви можете просто припинити спілкування і це не понесе жодних наслідків, оскільки цю людину ви можете навіть ніколи у своєму житті і не зустріти.

l Пишісь у щоденник. Спочатку це може здатися складним, нудним чи крунжовим. Це не забирє багто часо та уваги, але це як один із ваших друзів, Який не буде давати непотрібні поради, а щей завжди закікавлений у вашому житті

l lНу і найголовніше і важливіше, як на мене, це прийняти цей факт і якщо ви відчуваєте, що нічого з цього вам не допомагає, то ви завжди можете звернутися за допомогою до фахівця, ця людина сто відсотків чимось та допоможе і зможе дати більш вагомі поради і допомогти з багатьма вашими проблемами, але пам'ятайте, що допомогу вам зможуть надати тільки в тому випадку, якщо ви будете готові її прийняти, бо в іншому ви просто втратите час і все до чого ви йшли, а звернутися по допомогу це вже дуже важливий крок, втратить свою цінність та зміст і в цьому немаєнічого страшного та соромного.

Дуже сподіваюсь, що вам це було цікаво та корисно, дякую що приділили на це час.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ілля Воронцов
Ілля Воронцов@lorentsso

199Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

  • Як ми обираємо партнера?

    невеликий довгочит, який допоможе розібртися за якими принципами ми обираємо собі людей

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Чому ми заздримо?

    Причини заздрощів і як з ними боротися

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Привіт, дякую за корисний довгочит, чекатиму наступних!

Більшістю порад користуюсь сама, насправді записувати свої думки у щоденник це гарна звичка, використовую цей інструмент для саморефлексії.

Цікавить твоя думка з приводу синдрома відмінника і поради як його позбутись, якщо в тебе був такий досвід

Вам також сподобається