Як покращити свій сон під час спеки

Зміст

При високій температурі та нестерпній вологості, виспатися буде важче, ніж зазвичай. Тож що ви можете зробити, щоб убезпечити себе і виспатися в ці спекотні літні ночі? Ми звернулися до експертів з проханням поділитися найкращими порадами щодо сну під час спеки.

Підготуйте спальню до спеки

Перший крок, який ви можете зробити для боротьби з перегрівом вночі, - це підготувати спальню вдень.

"Тримайте вікна та штори закритими протягом дня. Це зупинить надходження тепла і знизить температуру у вашій кімнаті", - радить Стів Рейд, генеральний директор високотехнологічного бренду товарів для сну SIMBA. "Як тільки сонце зайде і температура впаде, відкрийте їх, щоб впустити прохолодний вітерець".

Використовуйте речі з бавовни, щоб врятуватися від спеки

Якщо ви любите поніжитися в піжамі, переконайтеся, що вибираєте натуральні волокна, які допоможуть вам зберегти прохолоду - бавовна і льон ідеально підходять для цього. Уникайте синтетики, наприклад, поліестеру, якщо не хочете прокинутися спітнілим.

"Те, що ви одягаєте в ліжко, має величезний вплив на те, наскільки добре ви спите, - каже Рід. Бавовняна піжама, що вільно облягає, добре провітрюється - найкращий варіант. Уникайте синтетичних матеріалів. Бавовна має вологопоглинаючі властивості, які допоможуть відвести піт від вашого тіла і, зрештою, підвищити рівень комфорту".

Перейдіть на літню ковдру

Британці люблять товсті ковдри, які допомагають пережити холодну зиму, але варто інвестувати в літню ковдру або перейти на бавовняне простирадло, щоб уникнути серйозного перегріву в теплі місяці.

"Закутатися в товсту ковдру не допоможе, - каже доктор Іршаад Ебрагім з Лондонського центру сну. "Перейдіть на більш легку або взагалі відмовтеся від неї на користь покривала. Найкраще використовувати дихаючу постільну білизну, тому обирайте льон, бамбук або бавовну, якщо це більш доступний варіант".

Охолоджуйте постільну білизну

Якщо вам пощастило мати велику морозильну камеру, підготуйте постільну білизну заздалегідь, щоб знизити температуру, або придбайте охолоджуючу постільну білизну. Білизна - чудовий варіант, оскільки вона ефективно відводить піт без відчуття вологості чи обтяження тканини.

"Покладіть простирадла в морозильну камеру перед тим, як покласти їх на ліжко, щоб отримати прохолоду", - радить доктор Ебрагім. "Існує також спеціальна постільна білизна, яку ви можете розглянути, наприклад, гречані або наповнені водою подушки, які допомагають відводити тепло від тіла".

"У крайньому випадку, вологі рушники можуть принести тимчасове полегшення на кілька годин, якщо обернути їх навколо ніг, але краще уникати цього, якщо ваша кімната погано провітрюється або страждає від високого рівня вологості".

Вимкніть всі електронні пристрої

Гігієна сну дуже важлива, і якщо у вашій спальні є кілька електроприладів, це може вплинути на якість вашого сну. "Відключіть усі непотрібні електроприлади - ви будете здивовані, скільки тепла виділяють телевізори, ноутбуки і навіть лампочки", - каже доктор Ебрагім.

Встановіть собі настільний вентилятор

Якщо відчиняти вікна не можна, то варто придбати невеликий вентилятор, щоб охолоджувати приміщення вночі. Настільні вентилятори також мають несподівану властивість покращувати сон. "Доведено, що білий шум вентилятора, який дзижчить, допомагає заснути", - каже доктор Ебрагім.

Зробіть власний домашній кондиціонер

Щоб отримати максимальну віддачу від вентилятора, ви можете зробити власний домашній кондиціонер. "Покладіть трохи льоду в неглибоке деко, каструлю або миску і поставте їх перед вентилятором, - каже Рейд. Коли лід почне танути, вітерець підхопить вологу і рознесе охолоджуючий туман по кімнаті".

Спробуйте спрей з прохолодною водою

Якщо ви боретеся зі спекою, і жодна підготовка до сну не допомагає, спробуйте обприскати себе охолоджувальною водою, яка допоможе вам заснути. "Ще одна чудова порада - розпорошити тонкий водяний туман на обличчя та кінцівки перед сном, оскільки він діє так само, як і потовиділення, випаровуючи та охолоджуючи тіло", - радить доктор Ебрагім.

Усувайте алергени

Сінна лихоманка не дає спати? Свербіж в очах і нежить - це кошмар і в кращі часи, але коли ви лежите без сну і ніщо вас не відволікає, це може бути просто жахливо. Мало того, що кількість пилку найвища вранці і ввечері, так пилок ще й має неприємну властивість висіти в повітрі, тож якщо у вас відчинені вікна, він, швидше за все, проникне у вашу спальню.

Інвестиції в очищувач повітря - це мудрий крок. Вони видаляють пил, пилок та інші алергени з повітря, а багато з них також мають охолоджуючий ефект, тому ідеально підходять для боротьби зі спекотною погодою. Увімкніть його приблизно за півгодини до того, як будете лягати спати.

Спіть наодинці або хоча би на мінімальній відстані від партнера

Якщо ви всю ніч ворочаєтеся, а ваша друга половинка випромінює стільки тепла, що можна закип'ятити чайник, подумайте про окремі кімнати на час спеки.

"Мало того, що партнери частіше турбують вас вночі, так ще й додаткове тепло тіла може ускладнити засинання в літні місяці, - каже Ніл Робінсон, директор зі сну компанії Sealy UK. "Сон в окремих ліжках також означає, що ви можете витягнутися, а не скрутитися калачиком, що допомагає теплу виходити з тіла".

Переклад статті Men`s Health виконав перекладач Родіон Шкурко

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається