Як США допомагає та підтримує українських біженців

Кожного дня я чую багато новин про з фронту, з різних куточків України та про допомогу західних партнерів. Найбільше новин — про військову допомогу саме від США.

Але мало хто знає, але США ще підтримує біженців з України. Для цього створили спеціальну програму Uniting for Ukraine. Якщо чесно, я теж не знала про цю програму — почула від знайомої.

Ось про це я і хочу розказати в цьому пості.

Примітка: цей пост не спонукає читачів до якихось дій та носить суто інформаційний характер.

Коротко про програму

Програма «Uniting for Ukraine» започаткована з метою надання підтримки та захисту українським біженцям, які шукають притулок в США

Ця програма створена з урахуванням гуманітарних принципів та загального бажання допомогти тим, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Головне, що треба знати

З листопада 2022 року всі українці, які потрапити в США по паролю, автоматично отримують дозвіл на працевлаштування. Вважаю, це дуже зручно.

Зазвичай людині треба додатково подавати документи, щоб отримати дозвіл на працевлаштування. А потім ще чекати, поки USCIS погодить заяву. Тепер процедура спрощена для українців.

Але завжди є «але». Дозвіл на працевлаштування все одно треба буде отримати та надати документи в USCIS протягом 90 днів. 

Тобто процедура трохи змінює послідовність дій для біженця: ти можеш одразу шукати роботу та працювати, але документи все одно треба оформити як заведено, але можна це зробити не одразу.

І ще один бонус

Послідовність отримання дозволу на роботу вимагає подачу форми I-765. Це платна послуга.

Але для українців, подача документів безплатна. І це навіть не залежить як саме ви вирішили подавати документи: онлайн чи офлайн.

___

На завершення, хочу сказати, що програма «Uniting for Ukraine» може бути світлом надії для тих, хто опинився у складній ситуації та виїхав з України через війну. Вона втілює гуманітарні цінності та показує, що справжня сила полягає у співробітництві та підтримці. 

Сполучені Штати Америки не лише стоять поруч України у військових питаннях, а й розуміють важливість допомоги біженцям у будівництві майбутнього.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Alice Levko
Alice Levko@alice.levko

203Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Вітаю! Вашу роботу опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Ваш довгочит дуже цікавий! 🫶

Вам також сподобається