Як заробити мільярд на круасанах: історія успіху Lviv Croissants

🥐Львівські Круасани — українська мережа закладів харчування, що належить компанії Fast Food Franchising Group.

📊Перший такий заклад був відкритий у 2015 році, а за вісім років мережа виросла до 155 закладів: 148 знаходяться в Україні (з них 126 відкриті за франшизою), та ще сім – у Польщі. Компанія має власне виробництво, а в мережі працює 1200 працівників. Виторг у 2021-му склав 800 млн грн, у 2022-му – 1 млрд грн.

Що допомогло засновникам мережі досягти успіху?

🍽У ресторанній сфері Андрій Галицький, засновник та співвласник компанії Фаст Фуд Франчайзинг Груп та торгової марки Lviv Croissants, працює ледь не все свідоме життя: одразу після закінчення технікуму в 2004 році він відкривав точки на ринках, у 2008-му – заснував перше кафе Burgers Buffet, яке згодом розширилося до мережі з 11 точок. 

🔎Формат працював кілька років, але не витримав посилення конкуренції: без власного унікального продукту продажі почали падати. Ще одна проблема – занадто велике меню. Роздутий асортимент – це велика кількість процесів, багато персоналу, списання, неякісна видача страв, відзначає підприємець. 

📍Перші великі круасани зʼявились також в Burgers Buffet, але серед великого асортименту новинка губилася. Після цього Галицький у центрі Львову відкрив монопродуктовий заклад – Lviv Croissants. В асортименті – тільки круасани, але з різними начинками – з ковбасою, яєчнею, шоколадом.

📈Як тільки Галицькому стало зрозуміло, що модель з круасанами працює, він залучив до бізнесу своїх друзів та брата, кожен із яких відрізняється своєю спеціалізацією: Євген Галицький займається міжнародним розвитком, Орест Печенків відповідає за фінансове планування та стратегічний маркетинг, Руслан Печенків – за стратегічний розвиток і безпеку, а Юрій Загроцький – за виробництво та логістику. Всі важливі питання вирішують спільно. 

Формула успіху

💥Бренд міста, монопродукт і власне виробництво – головні складові успіху Lviv Croissants, вважає Роман Кирилович. 

💸Зараз головний мережевий продукт – круасан – компанія виготовляє сама. Його також доставляють з України в польські заклади мережі. Продаж власної продукції генерує 25% прибутку компанії. Ще стільки ж приносить роялті, а 35% прибутку надають власні торгові точки, які платять роялті на рівні з іншими франчайзі.

🙌На українському ринку Галицькому вже затісно. За його підрахунками, в Україні можна відкрити ще максимум 50 точок і ще 80 після того, як ЗСУ відвоює Донбас і Крим. Тому компанія розглядає опції із розширенням точок закордоном.

📌До кінця 2023 року компанія хоче перетнути відмітку у 150 закладів по Україні, в Польщі довести кількість точок до 15, а також відкрити перше кафе у США. Переговори щодо останнього уже ведуться. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.9KПрочитань
0Автори
49Читачі
Підтримати
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається