Як зробити перший крок на шляху до інвестування?

💁Платон одного разу сказав: “Початок – найважливіша частина роботи”. Цей вислів можна застосувати і до інвестування. Адже як почати інвестувати? Які цілі переслідувати? У що інвестувати? Якої стратегії дотримуватися? Відповіді на всі ці питання, ви знайдете в серії наших дописів, присвячених цій тематиці.

📍Почніть інвестувати якомога раніше

Всі люди, які хочуть почати інвестувати, повинні розуміти, що чим раніше вони цим займуться, тим краще. Подивимося з прикладу, чому.

Уявіть, що у вас є $1500 і два варіанти, як їх витратити:

1. Купити новий iPhone для особистого користування.

2. Купити цінних паперів на цю суму, тобто інвестувати.

Що дає вам кожен із шляхів у короткостроковому та довгостроковому періоді?

📱Якщо телефон куплений не для робочих цілей, а для особистого користування, то у довгостроковому періоді цей актив буде лише втрачати у своїй вартості, а тому вам потрібен буде додатковий час, щоб відновити втрачені кошти.

📈Якщо ви купуєте цінні папери на цю суму з, наприклад, 10% річних, то через 5 років ви матимете 2415,8$, а це +61%. А через 20 років ваші 1500 $ перетворяться на 10091,25 $! Чому такі цифри? Відповідь: магія складного відсотка, яку полюбляють всі інвестори. Просте пояснення: отримуючи 10% від вашої інвестиції в перший рік, у другий рік ви отримаєте 10% на початкову суму і на ті 10%, отримані в перший рік.

⌛Ще одна причина, чому «чим раніше, тим краще» – досвід. Чим швидше ви наб’єте шишки в інвестуванні, тим швидше ви навчитеся накопичувати хороші активи і постійно ставатимете багатшим.

Визначте свою мету інвестування

📌Кожному інвестору-початківцю слід поставити собі два питання: «Яка моя мета? Чого я хочу у майбутньому?».

💡Ми пропонуємо скористатися методом SMART. Ця абревіатура носить у собі 5 слів: specific, measurable, achievable, relevant і time bound. Розглянемо кожну з них.

✔️Specific – у перекладі «точний». Ваша мета має бути точною. Наприклад: я хочу заробляти інвестуванням.

✔️Measurable – це слово означає «вимірюваний». Тобто ваша мета має бути вимірна в цифрах. Наприклад: я хочу заробляти більше на $10 000 за допомогою інвестування. Жодних: «у мене є бажання мати багато грошей». Потрібно намагатися уникати будь-яких нечітких і невимірних формулювань, тому що ваш мозок запам’ятовує абсолютно будь-яку інформацію, і для нього потрібні ясні та зрозумілі цілі.

✔️Achievable – досяжний. Ваша мета має бути досяжною. Тоді у вас є чітка метрика, за якою потрібно відстежувати цю мету.

✔️Relevant – у перекладі «релевантний, відповідний». Тут потрібно відповісти «так» чи «ні» на одне коротке запитання: «Ця мета принесе мені користь?».

✔️Time-bound – обмежений за часом. Скільки ви даєте часу для здійснення цієї мети?

Залишайте свої реакції під цим дописом, якщо бажаєте дізнатись і про подальші кроки, які будуть корисними на шляху до початку інвестування!

💰єІнвест - дбаємо про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

3.6KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається