Європеана, Патрік Оурдженік

Коротка історія Європи, особливо 20 століття через низьку випадкових фактів, котрі на перший погляд не пов'язані.

Цікавість книги не в самих фактах, скоріше за все ви чули про частину з них чи навіть знаєте, якщо цікавилися історією Європи. А ось подання інформації чіпляє. Це майже сплошний текст, котрий має помітки збоку, яка це думка і про що вона. Доволі часто якийсь факт повторюється, але відкривається з іншого боку, підв'язуючись до теми, котру автор описує зараз.

Роботу Патріка описують, як постмодерністичну, бо це суміш художньої праці, академічної та есея. Робота балансує на межі трьох жанрів і намагається ніби грати з читачем та деконструвати звичний уклад та розуміння соціальної-культурних процесів. Ти не зрозумієш думку автора, поки не дочитаєш до кінця. І в той же час книга поставить тобі питання на котрі треба буде знайти відповіді самостійно.

Книга читається швидко та просто, якщо звикнути до стилю видання думок. Також це дуже цікаве оформлення з використанням зеленого, як основного кольору. Не знаю з чим пов'язан такий вибір, на мою думку це екран, котрий не працює, бо в старих телевізорів при відсутності сигналу був зеленоватий підтон. А також зелений колір, а не жовтий, входить в основну трійку пікселів на екранах.

Книга виправдала мої очікування і точно знайде місце в людини, котрій вона так само сподобається

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Марічка балакає
Марічка балакає@marichkabalakae

Читаємо, пишемо, кричимо

1.1KПрочитань
10Автори
25Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Віконт, який кохав мене. Джулія Квін

    Коротко про другу книгу з серії про Бріджертонів і чому "Віконт, який кохав мене" краще у вигляді серіалу

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Я і Фелікс

    Фільм знято за мотивами книги “Хто ти такий” Артема Чеха. Сама книга є частково автобіографічною, а над фільмом разом з Іриною Цілик працював Артем Чех та їх син. То ж фільм можна вважати ще одним поглядом на історію зростання Тимофія та його стосунків з Феліксом.

    Теми цього довгочиту:

    Фільми
  • Три книги про фемінізм та жінок

    Підбірка книжок про фемінізм, гендер та жінок починає ставати традиційною в моїх соціальних мережах і мені це подобається. Три книги про фемінізм та жінок до 8 березня

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається