[Hearts of Iron 4] Куток розробників: Міжнародні ринки

Зміст

Вступ

Слава Україні, панове! Це я, C0rax (Коракс), прийшов до вас з ще одним кутком розробника, і дехто з вас міг зауважити, що я згадував про цілі військово-промислових організацій (надалі ВПО), які б вони виконували:

Надати каркас для особливих національних компаній, які можна застосувати на світовій арені.

Цитата з перекладу минулого щоденника від пана Letōn.

Тому я і тут, щоб показати вам цю арену та ознайомити з міжнародними ринками.

Це все ще в роботі, ви побачите лише ранні зразки, а деякі деталі все ще будуть допрацьовуватися!

Особливості, наміри та цілі

  • Створення осередку, де держави зможуть купувати та продавати оснащення, яке принесе користь обом країнам, отримуючи за це винагороду. Створення нового способу надання спеціялізованого обладнання іншим державам.

  • Мати змогу отримувати оснащення від інших країн в разі потреби.

  • Дати змогу великим державам за допомогою своєї економічної міці встановлювати світові стандарти оснащення.

Міжнародний ринок працює як єдине місце для усіх ваших потреб оснащення від інших країн. За задумкою, це буде міжнародна крамниця, де кілька продавців зможуть продавати один і той самий товар з однієї і тієї ж вітрини. Це означає, що якщо у вас є відповідний доступ, то ви можете вийти на міжнародний ринок і купити танки у Злучених Штатів Америки, а літаки у Німеччині в одному інтерфейсі (але не в одному замовленні).

Як це відбуватиметься?

Отже, почнемо з того, як вийти на ринок. Ми замінимо меню дипломатії на панель ринку, адже вікно дипломатії було однією з найменш використовуваних частин інтерфейсу, тому ми хочемо замінити його на щось, що буде більш корисним. Меню дипломатії все ще буде доступно в нижній частині вікна ринку, ви все ще зможете клацнути правою кнопкою миші на країну на мапі, щоб відкрити панель дипломатії безпосередньо з нею.

IM_01.png

Тут ви зможете почати купувати або продавати оснащення, клацнувши на відповідну кнопку. Крім того, тутечки відображатимуться усі дієві угоди з іншими державами, щоб ви могли легко побачити їхній поточний стан.
Режими куплі та продажу матимуть такий вигляд:

image20.png

IM_02.png

Як бачите, наразі ми не маємо доступу до жодного ринку, тож нумо поглянемо, як це виправити.

Доступ до ринку

Для отримання доступу до ринку нам потрібно перейти у дипломатичне меню держави, де ми знайдемо дипломатичну угоду про доступ до ринку, це те, що нам потрібно для надсилання запиту. Для держав у альянсі або ляльок (маріонеток) доступ до ринку надається одразу ж. Це важливо, оскільки в багатьох випадках ви не захочете, щоб ці настирливі вороги бачили або намагалися купити все ваше чудо-оснащення, яке ви продаєте. Це особливо важливо, щоб вони не бачили вашу останню статистику оснащення та змінювачі (модифікатори) ВПО. Завдяки цьому ваші товари зможуть побачити і купити тільки ті пани, які вам потрібні.

IM_03.png

Тепер у нас є доступ до ринку, і ми зможемо почати купувати та продавати оснащення. Оскільки ми маємо доступ до ринку, на панелі купівлі тепер відображатиметься оснащення, яке вони виставили на продаж.

Купівля

IM_04.png

Нумо купимо кілька крісів (ґвинтівок). Для цього ми клацаємо на панельку з крісами, вибираємо, скільки крісів ми хочемо і як швидко ми бажаємо за них заплатити і, відповідно, отримати. Ціна на кріси визначається за допомогою IC (співвідношення об’єму виробництва) до CiC (будівельно-промислової потужности). Тут ви отримаєте всі необхідні відомості (інформацію) про загальну вартість, необхідні конвої та час, який знадобиться для оплати/доставки всього оснащення.

IM_05.png

Ми відправили наш запит і продавець погодився на договір.

IM_06.png

Тепер договір появиться у вікні нашого ринку, як дієвий договір, в ньому будуть показані усі потрібні відомості, які вам потрібно знати про кожну угоду.

IM_07.png

Продаж

Тепер гайда глянемо, як продавати наше оснащення на ринку. Для початку нам потрібно додати оснащення на ринок. Ми робимо це, кланувши спочатку на кнопку «Продати обладнання», а потім на «Додати на ринок». Звідси ми зможемо додати наше оснащення зі складу на ринок. Тут ми можемо вибрати, скільки з кожного варіянту ми хочемо виставити на продаж.

IM_08.png

Тож зараз ми виставили деяке оснащення на ринок, і воно з’явилося у переліку. У переліку показано все наше оснащення, яке є на ринку, але наразі не продається на ринку.

IM_09.png

Якраз ми отримали запит на придбання деякого нашого оснащення, ця панелька покаже вам, що вони купують, як швидко вони заплатять і скільки буде здійснено поставок всього. Ми приймемо цей запит.

IM_10.png

Ми прийняли запит на купівлю і тепер бачимо запис про продаж у нашому основному переліку договорів разом з усіма відомостями цієї угоди.

IM_11.png

Отже, ми підійшли до кінця нашої короткої подорожі міжнародним ринком, ми обминули багато деталей, щоб зосередитися на наступній частині.

Технічні подробиці

Доступ до ринку

Доступ до ринку - це дипломатична дія про запит доступу до ринку та пропозиція доступу до вашого ринку, себто це двосторонні відносини. Члени фракції ділять між собою доступ до ринку, так само як і ляльки та метрополії.

Блокування доступу до ринку

  • Доступи до ринку та договори скасовуються між країнами, що воюють між собою.

  • Накладання ембарґо на когось скасує доступ до ринку і усі договори купівлі/продажу для цієї країни.

  • Капітуляція розірве усі угоди, і якщо країна НЕ піде у вигнання, вона також втратить доступ до ринків.

  • Громадянська війна нічого не змінить. Початкова країна збереже свої доступи до ринку та договори після того, як громадянська війна спалахне.

  • Перетворення держави на ляльку скасує доступи до ринку та угоди цієї країни.

  • Втрата доступу до ринку держави не скасує дієві договори з цією країною.

  • Ляльки можуть мати доступи до ринку інших держав (і не тільки до ринку метрополії) і торгувати з ними. (це може залежити від рівня автономії)

  • Буде встановлене обмеження на торгівлю оснащення через такі чинники, як акт про нейтралітет ЗША тощо.

Угоди

Придбання оснащення витрачає CiC. Ми використовуємо співвідношення значень IC до CiC. Угода має 2 основні змінні: витрати CiC на оснащення та кількість виділених цивільних виробень (фабрик) для оплати.

Отже, маючи ці відомості, ми можемо поговорити про будову угоди.

IM_12.png

Угоди розбивають на платежі, які сплачуються кожні 30 днів. Таким чином, кожні 30 днів ви будете здійснювати платіж і отримувати оснащення. Кількість оснащення, що поставляється, залежить від розміру платежу покупця. Отже, чим більше цивільних виробень ви призначите на договір, тим більше техніки ви зможете отримати за одну поставку.

Продаж

У нас є новий запас, який зветься ринковий запас, оснащення може бути переміщене зі звичайного запасу до ринкового. Оснащення з ринкового запасу може бути запитано для придбання будь-якою країною, з якою ми ділимося доступом до ринку.

Оплата

Тому оплата здійснюється через новий будівельний запис для угод. Коли ви започаткуєте угоду, в меню будівництва буде створено новий запис для кількости виробень, якими ви погодилися заплатити, а також для загальної вартости договору. Цей будівельний запис має перевагу над звичайним будівництвом.

Сховище угоди

Платежі СіС та оснащення до поставки зберігаються на «Сховищі угоди». Наприкінці місяця найменший платіж/поставка перераховується в кожну державу зі сховища угоди. CiC переказується у банк, коли ж оснащення доставляється на склад.

Банк

Банк - це певне вмістилище для CiC, які ви отримуєте від інших держав як оплату за угоди. Вони використовуються у будівництві, надаючи додаткові CiC до вашого будівництва.

Ось блок-схема, яка показує, як працює платіж за угодою, а потім - як використовується CiC з банку в будівництві.

IM_13.png

Скасування

Будь-яка сторона може вимагати розірвання угоди в будь-який час, при цьому поставки більше не будуть здійснюватися, а всі платежі за збереження угод будуть повернуті їхньому постачальнику.

Речі, які не є частиною цієї механіки:

  • Торговельні кораблі

  • Гроші

  • Ціноутворення на основі попиту/пропозиції

Речі, які ми досліджуємо:

  • Обмежена вартість заміни оснащення (деякі активні вибори, деякі пасивні)

Доповнення до ВПО

Минулого разу в кутку розробника я розповідав про ВПО та зробив все можливе, щоб пояснити і відповісти на питання, але я хочу додати доповнення до попереднього кутка розробника, щоб показати нюанси, які, сподіваюсь, зроблять механіку дещо зрозумілішою.

Здається, виникла певна плутанина щодо того, що ВПО - це цілком вільна форма системи «спроєктуй свою власну організацію», але це не те, що ми хотіли донести. ВПО мають заздалегідь визначений вибір, який покликаний запропонувати компроміс і стратегічний вибір. Тож поговорімо про те, який матиме вигляд ВПО з погляду справжнього ВПО, до якого я отримую доступ завдяки країні.

Я покажу тут деякі числа, але це лише початкові значення для першої версії, тому поки що не вникайте в змінювачі або значення надто глибоко.

Отже, у нас є загальна піхотна ВПО.

IM_14.png

Отже, визначення для цього ВПО таке:
(червоні стрілки показують несумісні варіянти)

  • ПІХОТНО-НАСТУПАЛЬНИЙ ВІДДІЛ

    IM_15.png

  • ПІХОТНИЙ ВІДДІЛ ЯКОСТИ

    IM_16.png

  • ВІДДІЛ ДОПОМІЖНОГО ОСНАЩЕННЯ

    IM_17.png

ПРОМИСЛОВІ ВИРОБНИКИ

IM_18.png

Як ви можете бачити, вона зосереджена майже повністю на покращенні піхотного оснащення з невеликими поліпшеннями для допоміжного оснащення. Стандартні ВПО, як правило, зосереджені на певному оснащені, яке розподіляється на відділи, які, зазвичай, зосереджені на нападі, обороні та якості/надійності.

Ось ще кілька прикладів:

IM_19.png

IM_20.png

Відділи іноді можуть бути сфокусовані на певному статистичному значенні, якого зазвичай немає в певних типах, наприклад, ВПО, яке фокусується на дальності польоту літака:

IM_21.png

Або ВПО тихоокеанського флоту:

IM_22.png

Звісно, це типові ВПО, тому вони дуже прості. Вони замінять наявні типові набор конструкторських бюро, щоб кожна держава могла мати певний ступінь свободи у налаштуванні своїх ВПО. Більшість великих країн можуть мати специфічні ВПО, які є унікальними для кожної держав, а отже, пропонують дуже різні варіянти вибору. Це лише деякі з простих варіантів, але вони можуть бути набагато більш розгалуженими, з великою кількістю прив’язок до наповнення, але ми покажемо це у наступному щоденнику розробника.

IM_23.png

IM_24.png

Висновок

Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, як має вигляд ВПО як структура, з якою ви граєте, і я знову надіюся побачити вас у майбутніх кутоках розробників.

Це все, що у мене є на цей тиждень, як завжди, будь ласка, ставте питання і коментуйте. Я сподіваюся побачити вас через 2 тижні на наступному кутку розробника, де Arheo (Аргео чи Архео, якщо він еспанець) познайомить вас ще з однією механікою, яка з’явиться у майбутньому. Героям Слава!

Переклав українською Godresky (Ґудрескі)
Для каналу:
https://t.me/godresky_vika3


Ориґінал | Підтримати перекладача

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Godresky
Godresky@godresky

529Прочитань
10Автори
10Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається