[Victoria 3] Щоденник розробників №91: Опіслялітні пляни

Зміст

Вступ

Слава Україні! І вітаємо на останньому оновленні перед нашою звичною липневою перервою! Сьогодні я трішки опишу більше відомостей про те, що з'явиться в майбутніх оновленнях 1.4 (Q3) та 1.5 (Q4).

Спершу декілька слів про патч 1.3.5, який було випущено в понеділок 26 червня. Ми раді бачити хороші відгуки про зміни, які ми зробили, як для «Голос народу», так і для безплатного оновлення. Як раніше зазначалося, це все ще не всі запляновані зміни для «Голос народу», і ми збираємося приділити більше уваги Франції у 1.5, з подальшим оновленням для Паризької комуни тощо.

Крім того, хоч і функція вибіркового знятя зі служби генералів була загалом схвально оцінена, все ще існує велике занепокоєння щодо того, що ви все ще не можете сказати призовникам, яких зібрали, щоб вони відступили, доки ви продовжуєте воювати. Ця функція не була впроваджена в 1.3.5, оскільки ми плянуємо вирішити це питання більш комплексно і по-іншому в найближчому майбутньому. Ми розповімо про це нижче, в розділі про оновлення 1.5.

Ми плянуємо випустити ще один готфікс (1.3.6) з циклу 1.3 перед тим, як ми підемо на літні вакації. Якщо пощастить, ви вже отримаєте його, а якщо ні, то він буде доступний протягом декількох днів після публікації сього щоденника. Серед іншого, це виправлення усуває хибу, коли владарі при допомозі підвладним у випадку перемоги отримують землі, на які претендують їхні субʼєкти.

А тепер, назад у майбутнє!

Вибране та найважливіше у оновленні 1.4

Оновлення 1.4 зосереджено здебільшого на виправлення хиб та поліпшенням продуктивности, але ми все ще зробимо великі зміни:

Перегляд конвойних рейдів

Рейд конвоїв став впливовішим на тривалий економічний стан вашої мережі постачання, оскільки час, необхідний для відновлення потоплених конвоїв, тепер залежить як від пошкоджених морських путів, так і від загальної кількости вироблених конвоїв. Проте, оборона від рейдерів також стала надійнішою завдяки введенню ефекту «прикриття», коли адмірали, які отримують накази на супровід конвоїв, тепер безпосередньо зменшують кількість потоплених конвоїв під час налетів на величину, що відповідає оборонній боєздатности їхнього флоту, яка додатково посилюється вторинними способом виробництва, такими як есмінці.

Патрульні судна вже не лише намагаються затримати рейдерів на місці злочину, але й безпосередньо зменшують кількість конвоїв, потоплених ворожими адміралами.

DD91_01.png

Зміни у заміщення товарів

Система заміни товарів зазнала змін, щоб зробити її простішою в роботі як для нас, так і для модоробів. Ми також приділили час налаштуванню вагомости товарів, щоб зробити певні товари більш затребуваними (наприклад, мʼясо та рибу, а також оливу для нагрівання в ранній грі).

Війна за незалежність підвладних

Таке затребуване виправлення війни за незалежність означає, що підвладні, які борються за свою свободу, більше не продовжують платити податки і не залишаються в складі ринку свого владаря.

Виправлення імперіялістичного ШІ

ШІ імперіялістичної осадницької держави у 1.4 став більш схильним до певних закордонних авантюр, таких як відкриття ринку Японії, а також менш схильним підтримувати невизнані держави супроти аґресії інших імперіялістів, якщо у них немає на це вагомих причин (наприклад, альянс або бажання захопити ці землі для себе).


Це далеко не все, що буде доступно після випуску оновлення 1.4:

Вибране у відкритій беті оновлення 1.5

Відкрита бета оновлення 1.5 запуститься одночасно з 1.4 і міститиме низку функцій, які альбо занадто експериментальні, альбо геть сирі, щоб попасти у головну гілку. Ця відкрита бета буде запущена на тривалий час, протягом якого ми враховуватимемо ваші відгуки, щоб зробити кінцевий випуск 1.5 як тільки можна ліпшим.

Серед багатьох функцій, доступних у відкритій беті оновлення 1.5, будуть такі:

Спільні фронти​

Фронти, що належать до одного боку в дипломатичній грі, тепер діятимуть як один єдиний фронт, таким чином зменшуючи кількість фронтів, якими потрібно керувати в конфліктах з багатьма учасниками. Це означає, що, наприклад, війна перед злученням Німеччини не розгорнеться на десяток чи більше фронтів через велику кількість учасників.

Кілька одночасних боїв на одному фронті

Для того щоб компенсувати факт того, що фронти тепер можуть бути набагато більші, кожен генерал, що має наказ наступати, може почати свою битву, якщо фронт достатньо довгий, незважаючи на те, що битва уже ведеться

Зворотні схилення в дипломатичних іграх

Ця довгоочікувана механіка дозволить можливим учасникам назвати свою ціну для вступу в дипломатичну гру, замість того щоб покладатися на провідників дипломатичної гри, які самі вибирають чого вони хочуть. Всі схили (такі як цілі війни, зобов’язання тощо) також можуть місити в собі зворотні схилення.

Заклик союзників у дипломатичних іграх

Країни, які можуть бути закликані у війни, такі як підвладні та союзники, більше не будуть приєднуватися до дипломатичної гри, до якої вони могли б приєднатися. Замість цього, головний учасник повинен недвозначно закликати їх, що коштує певну кількість маневрів.

Нові схилення

Це оновлення додасть багато нових схилень, які можна запропонувати або попросити в дипломатичних іграх, у тому числі пропозицію або прохання у країн/підвладних і дипломатичні угоди, такі як фінансування або приєднання до митної спілки.

Під нападом з боку Франції й дещо відчайдушна Бельґія готова піти на деякі поступки в обмін на британську військову допомогу.

DD91_02.png

Відхилення місцевих цін

Виробництво/споживання товарів тепер завжди матиме місцевий вплив, не зважаючи на доступ до ринку. Це призведе до природних синергій, коли наявність крицеварної виробні в тій ж землі, що і вугільні або залізні копальні, а це зробить прибутковішою роботу всіх трьох підприємств, ніж якби вони були розподілені по всій країні. З іншого боку, будувати ткацьку виробню в землі з бавовняними полищами, але лише невеликою кількістю людей, які можуть дозволити собі споживати продукцію цієї виробні, може бути гіршим ніж споруджувати її у великому населеному пункті з гігантським попитом.

Дивлячись на місцеві ціни на вино у французькому ринку, ви можете побачити різницю між землями, які є великими виробниками, і які ні.

DD91_03.png

Нові будівлі та способи виробництва

У кількох будівлях було виділено окремі функції, а також додано та збалянсовано багато способів виробництва. Зрештою, вам буде легше збалянсувати свою економіку без необхідности завжди використовувати торгівлю для вивозу надлишкового краму.

Виноградники були відділені від житних хуторів та перероблені в окремий тип будівель.

DD91_04.png

Відступ та погоня

Битви, які близькі до завершення тепер закінчуватимуться набагато швидше через певні бойові умови, замість того щоб безпричинно розтягуватися на тижні. Більш дисципліновані генерали матимуть можливість організувати більш контрольовані та з меншою кількістю втрат відступи.

Військовий стрій (Наземне та флот)​

Це буде перегляд того, як ви керуєте вашими збройними силами та наводите в них лад для того, щоб дати вам більш інтуїтивний контроль перед та під час активних бойових дій, при тому все ще надаючи можливість вести війну без прямого втручання. Як я зазначив на початку сього щоденника, серед багатьох інших речей, оновлення також перегляне функціонування призви та призовників, роблячи їх та раннє зняття зі служби інтуїтивнішими і менш неприємними.

Військові строї зараз знаходяться в дуже активній стадії розроблення і ми очікуємо що вони отримають багато варіяцій та виправлень під час розроблення відкритої бети 1.5. Так само як і стратегічні цілі не були частиною початкового випуску відкритої бети 1.2, ви можете очікувати на випуск механік пов’язаних зі строєм в циклі у декілька стадій. Ви дізнаєтеся про це в подальших щоденниках розробників після літа, перший з яких ви можете очікувати вже 10 серпня.

Висновок

Зверніть уваги, що це не вичерпний перелік. На додачу до цих ви можете чекати набагато більше функцій і великих покращень для початкового та наступних випусків відкритої бети.

Зичимо вам чудове літо, сповнене Вікторією 3, і побачимося через 6 тижнів!


Переклали українською Godresky (Ґудрескі) та Andry_Vesty
Для каналу:
https://t.me/godresky_vika3


Ориґінал | Підтримати перекладача

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Godresky
Godresky@godresky

529Прочитань
10Автори
10Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається