Знижки на ігри у Steam. Як не витратити всі гроші на ігри, які ніколи не пограєш.

Знижки у стім для багатьох геймерів стали звичайною справою. Для багатьох це є доброю традицією та звичаєм. То як вберегти свою копійчину? Як не стати жертвою скороминучого бажання купити гру, на яку є велика знижка і після покупки якої, ти більше про неї не згадаєш? Будемо розбиратися. Ця стаття може бути корисною, як для новачків, так і для бувалих ветеранів, які можуть для себе щось цікаве підкресилити.

Для багатьох геймерів перехід на ліцензійні копії ігор став добрим тоном та признаком обізнаності і свідомості. Все більше українців перестають піратити ігри та починають купляти їх на різних платформах. Знижки це чудовий час, аби поєднати корисне з приємним - підтримати розробника і заощадити гроші, не купляючи гру по повній ціні. Отож, як грамотно розпорядитися своїми коштами, коли ігор багато, а гаманець один.

  1. Не купуйте ігри бандлами ( комплектами з кількох ігор ). Якщо ви не впевненні, що вам сподобаються ігри, або якщо ви не знайомі з даним жанром, або франшизою. Візьміть на пробу одну гру та зрозумійте для себе, чи вам подобається таке грати. Так, звучить банально, але у погоні за вигодою, ми втрачаємо глузд. Ми вважаємо, що заплатити 260 гривень за 3 гри вигідніше, ніж взяти одну за 120, але часто забуваємо, що не всі три гри можуть бути достойної якості, і приносити задоволення одинаково добре. При тому, не факт, що ви просто не втратите до них інтерес, до того як пройдете хоч першу.

  2. Уважно читайте наповнення розширенної версії гри. Здебільшого, вона коштує на кілька десяків гривень дорожче, можливо і сотень, але не має жодної цінності. Там наприклад, може бути саундтрек до гри в половину ціни, або сет скінів, які не варті того, аби переплачувати за гру. А можливо там є DLC з 50% негативних рецензій, яке хочуть вам впихнути від обгорткою вигоди. Також, там моуть бути артбуки чи щоденники розробників, які вам очевидно не здалися, якщо ви не є фанатом серії, чи студії.

  3. Якщо у гри оцінки нижче 80% скоріше всього вона є відстій. Давно переконався у цьому твердженні. Якщо у гри низькі оцінки, значить у багатьох факторах вона є жахливою, та не варта затраченого часу та грошей на покупку. Читайте уважно рецензії, здебільшого гравці там розлого висвітлюють проблеми гри. Якщо у декілька рецензій зауваження співпадають, задумайтеся, чи підходить вам ця гра.

  4. Ніколи не купуйте надто багато ігор разом. Є ризик того, що ваше моментне бажання спробувати все і зразу різко зникне з часом і ці ігри більше ніколи не будуть запущені. Якщо не має змоги пограти цю гру у найближчі 2 тижні , аби затестити її та зрозуміти, чи вона вам підходить, краще відмовитися від покупки ( після 2 тижнів повернути кошти за гру не можливо).

  5. Не вірте відеооглядам великих блогерів. Краще почитайте рецензації простих геймерів, або канали з малою кількістю підписників, яких не могли підкупити, аби вони нахвалили гру. Дивитися блогерів, що мають 1-5-10-20 тисяч підписників набагато надійніше, ніж ігрових гігантів.

  6. Ніколи не купуйте на перспективу. Спойлер, вам не захочеться її грати після півроку з покупки гри ( перевірено неодноразово).

  7. Погляньте відео з тестами ігор на вашому залізі перед покупкою. Якщо у вас середній пк, є ризик, що гра може бути погано оптимізована та мати деякі проблеми з вашим залізом ( ну або йо-хо-хо і бочка рому, хоча такі версії, можуть бути, дещо краще оптимізованими).

  8. Перевірте онлайн гри. Якщо гра є мультиплеєрною, можливо у неї мертвий онлайн. Зайдіть у “ центр спільноти “, де з верху зліва є інформація про кількість гравців у грі. Або на сайті steam db, що моніторить онлайн у ігор, і не тільки. До речі, там можна дивитися історію ціни гри, та прикинути скільки вона коштуватиме на знижці, зручно.

  9. Перевірте чи у кооперативної гри підтримуються сервери. Наприклад не давно відключили онлайн у Сплінтер Селл. Тому в старих іграх краще звірити цей момент.

  10. Старі ігри можуть не запускатися. Деякі ігри, що є старшими 2010 року, мають безліч проблем. Від відключених серверів, до відсутніх патчів, які треба докачувати додатково на сторонніх сайтах.

А тепер інтерактивні поради поза списоком. ( доповнити можете у коментарях ).

  1. Купити одразу кілька великих РПГ не є хорошою ідеєю. При тому, якщо ці ігри є з різних франшиз та від різних розробників. Проходити їх по черзі буде великою помилкою, адже ви втратите час, аби повернути гроші в разі проблем з грою. А ще велика ймовірність, що у вас пропаде бажання грати, після тривалого часу.

  2. Грати слешери на клавіатурі погана ідея. На смак і колір фломастери різні, але як людина, яка пройшла DMC 5 і DMC 2013 року на клавіатурі , і перейшла на геймппад, можу сказати, що на клаві проходити такі ігри не зручно.

  3. Фанові ігри на компанію на один раз. Якщо ви плануєте грати якусь гру більше, ніж 4 людини, скоріше всього на довго це не протримається ( переконувався неодноразово).

  4. Інтерактивні ігри, що продаються по сезонам відстій. Такі ігри проходяться за 10 годин, а за один сезон просять 50-100 гривень.

  5. Не купляйте старі Call of Duty. Купу чітерів, а через те, що лобі зламані, на ваш пк, можуть закинути різні цікаві штуки, які вам точно не сподобаються.

Наче все. Грайте тільки у хороші ігри та бережіть свої гроші.

Ну і звісно, донатьте на ЗСУ.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Storm
Storm@ratel

Письменник.

3.5KПрочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 28 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вам також сподобається