30 уроків, які можна навчитись з дебатів Гарріс і Трампа

Бізнес це про постійні перемовини, стосунки це про якісне спілкування, життя це про вміння домовлятись.

Такі дебати як оце нещодавно відбулися - чудовий спосіб не лише повболівати за кандидата, а швидше кандидатку, яка на нашу думку потенційно буде більше налаштована на перемогу України (помріємо що в ідеалі якщо б узагалі за припинення існування рашки), але і повчитись публічного виступу від тих, хто до нього готувався роками.

Зібрав вам 15 гарних прийомів від Камали:

1. Апелюйте до майбутнього (Я хочу говорити про наші плани на майбутнє, у мене є план. Підтримувати малий бізнес, підтримувати стартапи. Я хочу підтримувати американців, які мають амбіції. Американці мають право втілювати американську мрію)

2. Об`єднуйте (У нас американців більше спільного... Я ж бачу в кожному друга, сусіда чи сусідку. Нам треба лідер, який об'єднає країну)

3. Приєднуйтесь у спосіб "така сама як ви" (Я родом з середнього класу і чудово розумію його проблеми. Пропоную економіку можливостей для американців, аби вони змогли купити доступніші квартири і інші речі, як одяг)

4. Де можна використовуйте цифри (Ми долучилися до інвестицій на трильйони в чисту енергетику. Створили там 80 тис робочих місць)

5. Оцінюйте що брехня (Ми не будемо забирати зброю у людей. Ні я, ні Тім Волц. Не поширюйте цю брехню)

6. Надихайте і говоріть про позитивне (Я пропоную нове покоління лідерів для нашій країни. Я готова принести оптимізм в нашу політику)

7. Використовуйте позитивні слова (Ми маємо більше спільного. І маємо йти вперед. Я планую створити економіку можливостей. Інвестувати у молоді родини, малий бізнес, допомогти літнім людям)

8. Виставляйте сильні сторони суперника як слабкі (Він запросив до Америки талібан для перемовин. Він каже, що хороший переговорник, але це не так)

9. Асоціюйте опонента з негативним (Йому подобаються диктатори. Він ж підтримав путіна, коли той напав на Україну він ж сказав, що це було чудово. Він писав листи диктатору КНДР)

10. Розповідайте історії (Я як прокурорка переслідувала злочинців, які займалися організованою міграцією. Ми розробили законопрєкт, який підтримали і консервативні представники. В ньому ми підняли питання і нелегальних наркотиків і речовин, з яких їх роблять)

11. Звертайтесь до авторитетів (Багато економістів переглянули нашу програму і визнали її кращою. 16 нобелівських лауреатів визнали, що план Трампа - це дефіцит економіки і її руйнування.)

12. Показуйте послідовну позицію (Я буду захищати людей, мої цінності не змінилися)

13. Балансуйте і вашим і нашим і якщо слизько то ліпіть "мі за мір" (Я підтримала право на захист Ізраїлю, але важливо, як це робити. Багато жінок і дітей палестинців загинули. Нам потрібно припинити війну. Нам треба аби заручників відпустили. Треба аби Палестина і Ізраїль знайшли можливість жити в мирі)

14. Приєднуйтесь до чужих успіхів (Я зустрічалась із Зеленським... Я тоді поділилась розвідкою, як країна може себе підсилити. Ми зібрали 50 країн на підтримку України. Вона має право захищатися. Завдяки нашим ракетам і обладнанням Україна дотепер існує і захищає себе)

15. Моделюйте через якби (Якби Трамп був президентом, Путін б сидів в Києві і думав би як далі захоплювати Європу. Ви думаєте, що можете домовитися з диктатором, але він з'їсть вас на обід)

Звичайно якщо вам подобається чорна риторика, то як Трамп можете:

1. Включати "генератор маячні" (Байден отримує гроші від зовнішніх гравців аби вбивати нашу економіку. Від мера москви отримує)

2. Згущуйте барви (Ми накладемо тарифи, аби наших працівників не знищували)

3. Узагальнюйте і баналізуйте (Я збудував найсильнішу економіки в історії світу і зроблю її кращу. А вони зруйнували її. Вони не розуміються в економіці)

4. Вішайте ярлики (Вона це Байден. Найгірша інфляція, найгірша економіка)

5. Висміюйте опонента (я прочитав що вона не чорна, потім що чорна. Мені обидва варіанти підходять)

6. Брешіть (Я будував військовий сектор, але вона віддала це все талібам. Вони дозволили мільйонам сюди приїжджати і руйнувати країну)

7. Валіть всі проблеми на папереєдніків (Я говорив Абдулі, який очолював талібан і сказав йому: припиніть або буде гірше. І півтора років нікого не вбивали і ми не втрачали наших військових. Але демократи все зіпсували.)

8. Протиставляйте "я-вона" (Її взагалі ніхто не підтримує і на її мітинги ні ходить. А на мої ходять. Вона немає права піднімати це питання)

9. Ліпіть дичину, яку легко уявити (Всюди хаос. Люди приїжджають і їдять собак і котів, людей, які там проживають)

10. Кажіть, що всі крім вас теоретики (А вони нікого не звільняють. Пишуть якісь книжки, а довели економіку до ручку)

11. Узагальнюйте, щоб включали уяву (Китай буде платити нам мільярди, як раніше. А зараз цього немає. Ми будемо заробляти мільярди і не буде такої інфляції, як зараз. Зараз люди стоять в чергах за яйцями і кашею. Такого при нас не буде)

12. Оголосіть себе переможцем (Ви бачили того слабака, який стояв на дебатах. Я переміг)

13. Використовуйте лякаючі образи (США стане Венесуелою на стероїдах)

14. Робіть з себе мученика (Це все штучні справи проти мене. Вони їх ініціювали. Я кулю майже не зловив через те, що говорив. Ось загроза демократії. Я страждаю за свої висловлювання)

15. Маркуйте і кажіть "всі", "ніхто", "ніколи", "завжди" (Всі знають, що Камала марксистка, її батько був марксистом. Подивіться на неї, вона призведе нашу країну до краху. Купа людей приїжджає до країни і руйнують її)

Напишіть в коментарях також свої пункти, які помітили

Крайні декілька років, я більш публічно світив напрямок фінансової незалежності і систематизації бізнесу, але насправді випустив понад 400 учасників курсів ораторського мистецтва, майже 350 учасників курсів з "Мистецтва спілкування" і ще стільки ж "Перемовників і продажників", підготував до промов кілька десятків депутатів і громадських діячів, яких ви знаєте, і провів кілька десятків складних медіацій у бізнесах, зазвичай між партнерами, хоча іноді і між керівниками і працівниками і чоловіками та жінками. І мені дуже приємно коли мої випускники користуються набутими знаннями нащодень, вирішуючи свої життєві питання питання в бізнесі чи стосунках.

Якісне спілкування - невідʼємний інструмент емоційної ресурсності, одного з чотирьох життєвих ресурсів в SPE концепції Ресурсної особистості і я хочу щоб так само як володіння грішми чи ефективним бізнесом, для українців і українок, воно стало щоденним і буденним. Це точно допоможе нам усім пройти складності викликів часу в якому живемо.

Тому якщо хочете практично прокачати своє спілкування, публічний виступ чи вирішити комунікативно особисті питання - ставте +, надішлю вам підбірку корисних матеріалів

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Роман Кушнір
Роман Кушнір@rokushnir

226Прочитань
0Автори
6Читачі
На Друкарні з 31 серпня

Більше від автора

  • Інвестори, які інвестують в акції США - корупціонери?

    Відстоюю непопулярну серед інвесторів, але як на мене дуже важливу світоглядну думку, про важливість створювати можливості інвестування у своїй країні, інакше нічим не відрізнятимемось від корпуціонерів, яких з валізами повних грошей ловлять на кордоні.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • Дорого не вчитись і не знати

    Вчора консультував свого давнього клієнта, власника бізнесу, по темі фінансової грамотності. Загалом все традиційно - складаємо фінансову модель, далі фінансовий план на 10 років і інвестиційний план на той самий період.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • СЕКРЕТИ ДЛЯ ВАШОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ

    Ділюся з вами ключовими думками, які вже багато років транслюю на своїх виступах у книгах і на курсах: Прийміть думку, що часу на все не вистачить, а тільки на те що для вас справді важливе.

    Теми цього довгочиту:

    Ефективність

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається