4 принципи, як згенерувати власний успіх і притягнути удачу

Чому одні з нас проживають щасливі життя, сповнені вдалих моментів і шансів, тоді як інші відчувають одну біду за іншою?

В більшості своїй ми самі формуємо свою удачу, хорошу чи погану. Це довело 10-річне дослідження, яке провів американський професор Річард Уайзман і за результатами цих спостережень опублікував статтю в журналі Skeptical Inquirer.

«Люди століттями шукають ефективний спосіб, як збільшити кількість удачі у своєму житті. Щасливі талісмани, амулети та каміння було знайдено практично у всіх цивілізаціях упродовж усієї зафіксованої нами історії. Навіть простий стукіт по дереву тягнеться з язичницьких ритуалів, які допомагали викликати доброго та сильного бога дерева.

Забобонні шаблони поведінки та звички передавалися з покоління до покоління. Наші батьки дають їх нам, а ми передаємо їх дітям, але чому це зберігається?

Річард Уайзман переконаний, що відповідь закована у силі удачі. Протягом усієї історії люди визнавали, що добрий і поганий успіх може змінювати життя. Пара секунд невдачі може перекреслити роки прагнень, а один епізод щасливого випадку може вберегти нас від кількох років важкої праці. Забобони є спроби людей контролювати і посилювати цей невловимий чинник.

Професор Уайзман завважив, що щаслива нагода відіграє важливу роль у всіх аспектах життя і помітив явну значущість та поширеність таких зустрічей, написавши, що «деякі найважливіші моменти життєвого шляху часто випливають із найтривіальніших обставин.»

Випадкові щасливі події надають драматичного впливу на долі людей. Удача може трансформувати неймовірне у можливе, створюючи різницю між життям і смертю, нагородою та поразкою, щастям та розпачом.

Результати дослідження показали, що успіх - не чарівна суперсила і не результат випадку. Ніхто з людей не народжується везунчиком чи невдахою. Навпаки, хоча щасливі і нещасливі люди майже не розуміють справжніх причин їх успіхів і невдач, їхні думки і поведінка в більшості є причиною їхнього шляху.

І так само з успіхом в принципі: невдачливі люди упускають можливості, тому що дуже сильно зосереджені на пошуку чогось іншого. Ходять на вечірки, прагнучи знайти ідеального партнера, і при цьому упускають можливість завести хороших друзів. Або переглядають газети, зважившись знайти певні оголошення про роботу, а в результаті проходять мимо інших цікавих пропозицій.

УДАЧЛИВІ ЛЮДИ ВІДКРИТІШІ І РОЗСЛАБЛЕНІШІ, А ТОМУ БАЧАТЬ ТЕ, ЩО Є, А НЕ ЛИШЕ ТЕ, ЩО ВОНИ ШУКАЮТЬ.

Але це лише верхівка айсберга у всьому, що стосується виникаючих можливостей і шансів. Багато учасників-щасливчиків дослідження використовували різні методи для внесення різноманітності і змін до свого життя. Перш ніж прийняти важливе рішення, один з везунчиків постійно змінював маршрут своєї дороги на роботу. Інша людина описала спеціальну методику, яку він створив, щоб змусити себе зустрічатися з людьми різного типу. Він відмітив, що всякий раз, коли йшов на вечірку, він постійно спілкувався з людьми певного типу. Щоб порушити цю рутину і зробити життя веселішим, перед походом на вечірку він став рандомно вибирати якийсь колір, а потім розмовляти лише з тими людьми, в одязі яких є цей колір на вечірці. У одних місцях він розмовляв лише з жінками в червоному, в інших він спілкувався виключно з чоловіками в чорному. Хоча це і може здаватися дивним, при певних обставинах цей тип поведінки насправді збільшує кількість можливостей в житті людей.

Так само з успіхом. Вичерпати можливості в своєму житті дуже просто:

• Продовжуйте розмовляти з одними і тими ж людьми в тій же манері, що раніше;

• Продовжуйте йти поодинці і тому ж маршруту на роботу і назад;

• Продовжуйте їздити відпочивати в одні і ті ж місця.

Тоді як, НОВИЙ АБО НАВІТЬ ВИПАДКОВИЙ ДОСВІД ДАСТЬ ПОТЕНЦІАЛ ДЛЯ НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ.

З допомогою особистісних тестів з'ясувалося, що невдахи, зазвичай, набагато більше напружені і тривожні, ніж щасливчики, а експерименти показали, що тривожність заважає людям помічати несподіване.

Дослідження довело, що щасливчики ГЕНЕРУЮТЬ СВІЙ ВЛАСНИЙ УСПІХ за допомогою 4 основних принципів:

1. ВОНИ ВМІЮТЬ СТВОРЮВАТИ І ПОМІЧАТИ ВИПАДКОВІ МОЖЛИВОСТІ;

2. ПРИЙМАЮТЬ ВДАЛІ РІШЕННЯ;

3. ПРИСЛУХАЮЧИСЬ ДО ІНТУЇЦІЇ, СТВОРЮЮТЬ ПРОРОЦТВА, ЩО САМОРЕАЛІЗУЮТЬСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ПОЗИТИВНИХ ОЧІКУВАНЬ;

4. А ТАКОЖ ПЕРЕТВОРЮЮТЬ НЕВДАЛІ МОМЕНТИ НА ВДАЛІ, ДОТРИМУЮЧИСЬ ЩОДО НИХ ГНУЧКОЇ ПОЗИЦІЇ.

Десять років наукових досліджень Річарда Уайзмана продемонстрували, що велика частина всього хорошого і поганого, з чим ми стикаємося, є результатом наших думок і поведінки. Що ще важливіше, доведено, що ми маємо потенціал для змін і робота професора допомагає знайти той самий Святий Грааль – ефективний спосіб збільшити успіх, який люди випробовують в своєму повсякденному житті.

Проект також продемонстрував, як скептицизм може зіграти позитивну роль в житті людей. Дослідження не просто про викриття забобонів і застарілу поведінку. Йдеться про заохочення людей до раціональнішого погляду на успіх взамін на спроби дивитися на це як на чаклунство. І можливо, найголовніше – це дослідження про використання науки і скептицизму для збільшення кількості успіху.»

Ми можемо довіряти чи ні подібним роботам, але я, до прикладу, обов’язково прийму до уваги принципи щасливчиків.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОН
Олена Наливайко@Olena_Elena

1.8KПрочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • ✨Людина серед людей

    «Найбільше стадо ненавидить Людину, яка думає інакше! Воно ненавидить не так його власну думку, як Сміливість цієї людини мислити на самоті!

    Теми цього довгочиту:

    Людина
  • 12 способів самодопомоги для ментального здоров'я

    В наших силах справитись із життєвими викликами, стресом, тривогою, зробити профілактику депресії. Ми здатні керувати своїми почуттями, будувати та підтримувати здорові відносини з іншими людьми, адаптуватися до змінюваних умов.

    Теми цього довгочиту:

    Ментальне Здоров'я
  • Стильне Сьогодні

    Сьогодні стиль і мода доступні. Ми владні змінити свою реальність і це починається зі зміни гардеробу. І сьогоднішній наш настрій коригується одягом, потрібно лишень опанувати гардеробну терапію.

    Теми цього довгочиту:

    Гардеробная Терапія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається