6 найкращих мультфільмів

Вітаю. Поступово міф про те, що мультфільми лише для дітлахів починає танути. Все більше і більше проектів анімаційного характеру створюється для більш свідомої авдиторії. Це ще навіть не згадуємо таку частину анімації, як аніме, де майже все створюється для підлітків та дорослої аудиторії. Але про це пізніше.

Мультфільм — це величезний жанр кінематографу, який характеризується особливим виробництвом, відсутністю живих зйомок (хоча останні роки технології створення мультфільмів починає вимагати акторське втручання).

Я пропоную вам шість прекрасних мультфільмів, які були створені для широкого кола глядачів, особливо для дорослих.

Клаус (2019)

Режиссер «Клауса» раскрыл, будет ли у мультфильма продолжение
Мультфільм Клаус (2019)

Головному герою не пощастило, адже його батько вирішив відправити далеко на північ працювали листоношою. Несподівано він зустрічає в цьому засніженому місці доброго, але на вигляд грізного дядька з бородою та в червоному пальто.
Джеспер дізнається про захоплення Клауса — виготовляти іграшки та пропонує їх дарувати на Різдво дітлахам. Таким чином він намагався виконати умови строгого батька та швидше втекти з цього некомфортного місця. Але Джеспер поступово почав зацікавлюватися творчістю Клауса, захоплюватися його стараннями виготовити іграшки всім дітям, які протягом року були хорошими.

Добрий мультфільм з чудовими персонажами. Є дуже грамотний сюжет та мораль. А яка там рисовка… ммм… Можна насолоджуватися до самого кінця.

Вперед і вгору (2009)

Історія про старого дідуся та хлопчиська, що наважилися на божевільну подорож. Вони спромоглися за допомогою повітряних кульок підняти будинок в повітря.

Вперед і вгору: дивитись онлайн в хорошій якості (HD) | Фільм 2009 року
Мультфільм Вперед і вгору (2009)

Надзвичайно цікава робота. Дуже класно розкриваються відносини між різними поколіннями. Особливо сильно зачепила за душу історія кохання дідуся, та його вірність одній жінці. Чудовий мультфільм, здатний витягнути з депресії.

Труп нареченої (2005)

Мультфільм "Труп нареченої" ("Corpse Bride") - дивитися онлайн безкоштовно  і легально на MEGOGO.NET
Мультфільм Труп нареченої (2005)

Віктор Ван Віолл зовсім скоро стане дорослим. Батьки постійно нагнітають щодо одруження, роботи та відповідальності за спадок, що повинен скоро передатися. Але сам хлопчина взагалі не знає, чого ж на справді хоче. Одного дня, прогулюючись лісом, юнак вирішив прорепетирувати пропозицію. Взяв обручку та сказав священні слова та одягнув каблучку на гілку, яка знаходилась поруч. Хто ж знав що та гілочка була пальцем дівчини, що померла багато років тому.

Слова Віктора пробудили її, і вона ожила, погодилась стати нареченою хлопця. Подубне дуже злякало Віктора, адже стояча перед ним Емілія мала гниюче тіло та неприємний запах. Хто ж знав, що ця дівчина, що воскресла, зуміє навчити Віктора багатьом важливим речам?

Надзвичайний мультфільм в класичному стилі Тіма Бертона. Дивовижні персонажі, непогана мораль, якісна технічна частина змусили мене не один раз передивлятися цей мультфільм.

Кіт у чоботях (2011, 2022)

В Варшаве пройдут показы мультфильма «Кот в сапогах 2» на украинском языке  | The Warsaw
Мультфільм Кіт у чоботях (2022)

Тут маю на увазі досить класну першу частину та неймовірну другу частину. Особисто для мене спін-оффи про пригоди Кота в чоботях набагато цікавіші аніж основна лінія про Шрека. Сам же Шрек в цей список не потрапив, тому що поступово серія мультфільмів про огра почала скачуватися.

Пригоди Кота в чоботях (ох як ще мені зайшла друга частина) — це унікальна робота, де поєднуються різні стилі та технології створення анімації. Чудовий сюжет, прописані герої змушували із цікавістю вдивлятися в кожен кадр.

Коко (2017)

Коко», або не зовсім вдало підібрана назва мультика
Мультфільм Коко (2017)

Прекрасна повчальна історія з якісною анімацією, створеним прекрасним світом.

Сюжет розповідає про хлопчика по імені Мігель, який уже полюбляє музику, особливо творчість Ернесто де ла Круса, який давно помер Одного разу він випадково знаходить фотографію улюбленого співака та вирішує, що це його дід. Але батькам не дуже цікаві інтереси Мігеля, вони планують віддати його на навчання шевцю. Все стає набагато складніше, коли в одну ніч на площі Мігель наважується виступити з піснею. Саме в ту мить, він різко помічає навколо себе привидів… Невже він потрапив в загробний світ? Здавалося що це катастрофа, але Мігель миттю усвідомлює, що в цьому світі є його кумир, що подарував мрію співати.

Кубо. Легенда про самурая (2016)

5 причин сходить на «Кубо. Легенда о самурае»
Мультфільм Кубо. Легенда про самурая (2016)

Кубо ніколи не знав свого батька. Йому було комфортно жити з матір’ю, мріяти про пригоди та сподіватися на щасливе майбутнє. Но все несподівано опиняється під загрозою. Зло пробудилося і готове захопити всіх. Щоб не допустити цього, мама Кубо зізнається. що його батько був особливим воїном, який носив унікальні обладунки. Головний герой вирішує знайти лати батька. Чи вдасться йому зупинити зло?

Найцікавіший мультфільм, який я дивився та передивлявся. Так вийшло, що мультфільм вийшов лише в 2016 році. Говорити про різні емоції від нього, як в дитини не можу. Але скажу, як дорослий, що інколи переглядає цей мультфільм. Він такий же крутий, як і 8 років. тому. Унікальний продуманий світ, шикарні персонажі, багато філософських мотивів. Цей мультфільм вартий того, щоб називатися найкращим для перегляду як дітям так і дорослим.

Який мультфільм ви б добавили до цього списку?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.4KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається