7 фактів про Агату Крісті

Факт 1. Агата Крісті являється найбільш публікованим автором за всю історію людства. З-під її пера вийшли 60 детективних романів, 6 психологічних романів, 19 збірників оповідань. 16 з її п’єс були поставлені у лондонському театрі.

Факт 2. Агата Крісті писали під творчим псевдонімом. Саме 6 психологічних романів були написані від імені Мері Вестмакотт. Сюди входять: «Хліб велетня», «Зникла навесні», «Незакінчений портрет», «Донька є донька», «Роза і тис», «Тягар кохання».

Факт 3. Світовий тираж виданих книг Агати Крісті перевищує 4 мільярда екземплярів. Книжки перекладено більш ніж на 100 мов світу.

Факт 4. До початку письменницької кар’єри життя Агати Крісті було пов’язане з медициною та фармацевтикою. Під час Першої світової війни Крісті працювала медсестрою у госпіталі, а потім фармацевтом в аптеці. Це залишило невиправний відбиток у її творчості. Рівно 83 злочинна в її детективах було здійснені за допомогою отруєння.

Факт 5. Агата Крісті була нагороджена орденом Великобританії в 1956 році. А починаючи з 1971 року до Агати Крісті почали незмінно звертатися як до «дами» (дворянський титул) за присвоєне звання Кавалердами в області літератури.

Факт 6. Агата Крісті одна із небагатьох письменників, котра здійснила навколосвітню подорож, відбулося це в 1922 році.

Факт 7. Смерть героя детективних романів Еркюля Пуаро була офіційно засвідчена газетою New York Times у некролозі. Це єдиний літературний герой, котрий був прирівняний до списку людей, що реально існували на планеті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Денис Широкопояс
Денис Широкопояс@shyrokopoyas

1.8KПрочитань
30Автори
13Читачі
На Друкарні з 2 жовтня

Більше від автора

  • Повернися мить...

    Із особистого щоденника за 10 червня 2014 року

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • 7 цікавих фактів про Швейцарію

    Чим цікава Швейцарія, як країна, і як держава? Швейцарська держава цікава не тільки своїми точними годинниками, справжнім гірким шоколадом, дорогим сиром та складними ножами, але і багатьма іншими речами.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається