Аніме Хаяо Міядзакі, чому це круто?

Автор: Afif Ramdhasuma. Опубліковано на Unsplash

Щож, хотілося б почати з того, що я анімешник з досвідом. Мій шлях починався, ще тоді коли за слова “я дивлюсь аніме”-могли відлупцювати)) Але так вийшло, що це мене обійшло стороною, а цей жанр став для мене острівцем безпеки.

Що ж таке аніме? В першу чергу, це мистецтво, мистецтво японської анімації, що створило справжню культуру і об’єднало цілий світ. Однією з міцних “гілок” цього жанру є твори японського режесера-аніматора Хаяо Міядзакі, котрі створювались в студії Ghibli. Ці шедеври Ви могли навіть бачити по телевізору багато років тому!Але що ж такого особливого в цих творах?

І тут най цікавіше! Вони мають характерні риси, котрі впізнає кожний анімешник.

По-перше, ні на що не схожа малювання.

Воно казкове, легке, з купою деталей, з неймовірними фонами та емоціями персонажів, і просто нереально ніжними і ідеально підібраними кольорами.

До речі, існують цілі документальні фільми про те, як саме малювались та створювались ці фільми. Як виявляється, фони малювались окремими художниками та дуже ретельно критикувались самим режисером!

По-друге, казковий сюжет. Цікаво те, що в аніме Хаяо Міядзакі, цільне зло перетворювалось в добро. По відчуттях це схоже на те, як наче в чорну фарбу, вливається вода до тих пір, поки чорний колір зовсім не зникає. Ось це і хотілося б розібрати більш детально на прикладі відомого аніме “Віднесені привидами”.

Обережно, далі спойлери)

Починається все з того, що дівчинка на ім’я Тіхіро переїздить в інше місто разом з батьками. Якщо коротко, то батьки потрапляють в халепу і дівчинка залишається одна в місці переповненому страшними духами. Ось тут ми знайомимось з антагоністом всього аніме відьмою Юбабою… Але так тільки здається.

З годом виявляється, що вона любляча (хоч і через край) мама, власниця купалень-місця, котре приносить духами користь, також вона дуже переживає за своїх підлеглих та клієнтів. Це буде видно в моменті, коли викупатись прийшов сам головний Володар Річок.

Також на початку дівчинку не дуже приязно зустрічає Рін. Це дівчина котра працює в купальнях та стає наставницею Тіхіро. Спочатку вона на неї постійно буркотить та свариться, але згодом стає справжнім другом.

Ще один персонаж, котрого ми бачимо на початку-дідусь Камадзі. Маленька дівчинка мала попросити в нього роботу і на початку навіть злякалась його. Проте це один з найдобріших, на мій погляд, героїв цього аніме. Він доброзичливий, завжди допомагає дівчинці і є ключовим механізмом роботи купалень.

Це тільки три персонажі і тільки початок великої історії де зберігається гармонія та доброта. Кожний раз передивляючись це аніме, знаходиться все більше цікавих символів та думок.

Тож для мене це аніме, та ряд творів Міядзакі, залишається острівцем добра, щирості і казковості.

elvi_ackerman

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Elvi Ackerman
Elvi Ackerman@elvi_ackerman

338Прочитань
10Автори
6Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Чому робота з психологом - це круто?!

    в цій статті хотілося б обґрунтувати (або ні), чому ж з психологом працювати кайфово. І якщо Вас іноді криє, а якого з тим робити розуміння нема, то велкам в мій довгочит) Тут я поділюсь своїм досвідом.

    Теми цього довгочиту:

    Психотерапія
  • Про те, що болить…

    Довгочит, котрий не був запланований. Про мої почуття провини, сором і страх.

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Робота - це не рабство! Мій шлях найманого працівника і що таке хороша робота.

    Робота, це не від’ємна частина людського життя. За недовгий, але насичений шлях найманого працівника, в мене з'явилось декілька думок. Власне, про них і поговоримо)

    Теми цього довгочиту:

    Робота

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається