Battlefleet Gothic: найкраща настільна гра, яку коли-небудь створювали GW

Оригінал: https://www.goonhammer.com/battlefleet-gothic-the-best-tabletop-game-gw-ever-made/
Переклад
частковий, висвітлені основні моменти.

Мега-крутий арт з оригінальної коробки
Мега-крутий арт з оригінальної коробки

Battlefleet Gothic (BFG) це гра для тих, хто насолоджується сетингом Воргамеру 40к, але все ж відчуває, що йому не вистачає космічних баталій між кораблями, прикрашеними блискучими соборами, пафосно великою зброєю та метричною системою(всі виміри в грі проводяться не в звичних варгеймерам дюймах, а в сантиметрах, що по суті ніяк не змінює гру).
Також це найкраща гра, яку коли-небудь робили GW і якщо ти не згоден, нам доведеться посваритись. От є щось особливе в тому, як флот ельдарських корсарів намагається оминати скупчення астероїдів і відірватись від кораблів орків, і все для того, щоб розлючений варбос віддав наказ "Повний вперед" таранячи як астероїди, так і корпуси кораблів ельдар.

Тож навіщо взагалі оживляти стару забуту гру? Правду кажучи, вона не була популярною навіть, коли була "жива" і продавалась не так гарно, як "флагманські"(яка іронія) ігри: 40к та Fantasy Battles. Мініатюри було відсносно складно дістати та і знайти, з ким пограти було не менш складно.
Ігри про кораблі(як прості так і космічні) додають в ігровий процес декілька систем, за якими необхідно слідкувати. Такі штуки як характеристика маневреності корабля, "арка вогню" та таблиця таблиця стрільби - роблять процес більш комплексним. До цього також можна додати різні види зброї, котрі мають свої власні правила. Деякі фракції за геймплеєм абсолютно відрізняються від інших. Тож загалом в грі є багато глибини і простору для пізнання.

Фото з гри наших хлопців
Фото з гри наших хлопців

Хоча під усією цією "складністю" лежать доволі прості правила, які можна схопити на ходу і без проблем грати свої перші ігри. Але ця вищезгадана комплексність відкриває тактичний потенціал гри, який неможливий в більш абстрактних іграх, як 40к чи АоS. Ваші спритні ескортні кораблі можуть ухилятись від ворожого вогню та скориставшись обмеженою маневреністю ворожого крейсера, підібратись до його слабозахищених двигунів та нанести відчутну шкоду. Ви можете випустити зі своєю баржі капсули з космічними десантиками, які візьмуть на абордаж ворожий корабель і захоплять його для за допомогою болтера, ланцюгового меча та милості імператора.

Власне це і є причина для того, щоб спробувати грати. BFG масштабна і відображає космічні битви, які дуже важливі у світі 40к. Компексність розширених правил має чітку мету: зробити ваші битви якнайбільш видовищними. Якщо ви любите планувати підступні пастки для свої опонентів, в запалі таранити кораблі противника або ж просто розстрелювати їх з безпечної відстані - ця гра для Вас.

Size does matter!
Size does matter!

Примітка перекладача

Я давно мріяв пограти в цю гру, бо я люблю 40к, люблю пафосні кораблі-собори, але руки ніяк недоходили. Пару тижнів тому я пограв і як же це було круто. Гра була такою як я і уявляв, тактичною, маневреною, але в той же час базові правила зовсім не обтяжені і все в них цілком логічно і не викликає запитань. Далі розповім, що ж взагалі потрібно для гри.

-GW не підтримує гру, але як водиться, її підтримують фани.
Існує багато виробників моделей, як 3д так і фізичних копій і кожен знайде щось на свій смак.
-Правила теж оновлені і доповнені ком'юніті. Є базові, для перших декількох ігор, з зібраним ростером, а є розширені, для тих, хто хоче зануритись в космічний простір з головою. Також є правила для 30к, тож любителі Єресі, не проходьте повз.
-Звичайно, є мод в Tabletop Simulator, там я грав свою першу гру і мабуть будут грати наступні.
-Також є комп'ютерні адаптації, доволі трушні, правила там відображені, як і в настолці. Є також на мобільники\планшети. І теж дуже крута.

Тож запрошую всіх зацікавлених в чатик по BFG, там вам допоможуть з усим, кинуть всі посилання і навіть проведуть навчальну гру в TTS:)
https://t.me/BFGUKR

Любителі файних покрасів теж знайдуть для себе щось нове
Любителі файних покрасів теж знайдуть для себе щось нове
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras
Taras@voncarstein123

Викладаю тут свої переклади

3.1KПрочитань
13Автори
33Читачі
Підтримати
На Друкарні з 20 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Довгоочікуваний мир

    За ніким незвіданих обставин на території Донецької та частково Луганської областей утворилась аномальна зона, яка поросла незліченною кількістю рослин. Вона приховує свої секрети, які можуть допомогти людству, або знищити його...

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Довгоочікуваний мир

    За ніким незвіданих обставин на території Донецької та частково Луганської областей утворилась аномальна зона, яка поросла незліченною кількістю рослин. Вона приховує свої секрети, які можуть допомогти людству, або знищити його...

    Теми цього довгочиту:

    Книги