Bring Me The Horizon — Kool-Aid | Розбір пісні

Bring Me The Horizon release spectacular, cinematic video… | Kerrang!

Вперше в історії Bring Me The Horizon сягнули 8 позиції в чартах Великої Британії після релізу Kool-Aid, що безумовно тішить. Погодьтесь, зараз вони на піку своєї кар’єри. З чим звичайно вітаємо, однак, поговоримо не про їх успіхи, а про новий реліз BMTH.

Kool-Aid — це єдина пісня, яка стилістично пишеться не так, як раніше випущені сингли. Якщо не брати до уваги великі букви на початку кожного слова. Утім, можливо, це просто скопійована назва бренду Kool-Aid — розчинного напою.

А може й ні. Треба розбиратись.

Kool-Aid - Single - Album by Bring Me The Horizon - Apple Music

В Америці дійсно існує марка розчинного порошку з ідентичною назвою, від якої походить фраза «Drinking the Kool-Aid» («сьорбнути Kool-Aid»). Фраза не просто описує цей процес, а зображує людей, які сліпо вірять в будь-яку ідею. Якою дурною чи божевільною вона не була б — все одно повірять. Це важливо розуміти в контексті сюжету NeX GEn. Але до цього ще дійдемо.

Почнімо ж ми з першого куплету та слів «Asphyxiating with a smile on your face». Когось душать, а той посміхається, що ймовірно посилає на нас брідж з цієї ж пісні, де власне й описується удушення («I got my hands around your throat/I love the way you choke)».

Тобто, невідома особа володіє іншою. В контексті альбому ймовірно йдеться про церкву GenXis та членів її культу. Усмішка на лиці ілюструє глибокий зв'язок з релігією/ідеєю, за яку вчепились члени культу. Однак їх «душить» те, у що вони вірять. Це «щось» здається неприємним. Але ж зв'язок… Отож, The Church of Genxsis, промиваючи мізки своїм жертвам, наближає їх до смерті, при цьому не вбиваючи їх.

Слова «Is this what you wanted? No/Do you want some more? Yeah» лише підкреслюють небажання жертв виконувати прохання лідера чи лідерів. Хоча ті певно пропонують якусь винагороду, що зрештою переконує жертв.

Внаслідок чого стається деградація цілого покоління або така його нова назва, як Z-generation (D-Generation — це гра слів між generation і degeneration, тобто поколінням і деградацією). І таких прикладів в історії є сотні, якщо не тисячі, тому ніхто вже навіть не рахує («Who's keeping score?»).

Drinking the Kool-Aid at Jonestown

Тепер повернімось до фрази «Drinking the Kool-Aid». Як говорилось раніше, вона символізує дурну відданість чи спілу віру в якусь ідеологію. І виникла вона у 1978 році, після масового самогубства членів секти «Храм народів» (з англ. Peoples Temple).

Peoples Temple - Wikipedia

Вони пили Flavor Aid (а не Kool-Aid, проте люди помилково називають саме цей напій) до якого додали ціанід та різні наркотики. Внаслідок чого загинуло понад 900 людей. Чомусь засновник культу — Джим Джонсон — назвав це «революційним самогубством». Хай там як, у той день для США це була найбільша втрата цивільного населення до подій 11 вересня.

У наступних рядках («Nobody loves you like I love you/But you should've known/That this was gonna end in tears») описується газлайт, а не романтика, як могло б здатись на перший погляд. Тобто, Джим Джонс пообіцяв цим людям любов, але все закінчиться сльозима.

«Ви повинні були знати про це», — додає він, чим просто перекладає відповідальність з себе на жертву.
I got my hands around your throatI love the way you choke'Cause I am yours and you are mineI'll never let you goMy hands around your throatI love the way you choke'Cause I am yours and you are mineI'll never let you go

Загалом серед культів, подібних до «Храму народів», концепція болю заради насолоди є поширеною. Їх лідери доповнюють біль фразами на кшталт «I love the way you choke», щоб змусити жертву повірити в цю дурню. Щоб відчути себе частиною чогось більшою, а відтак дозволити заволодіти собою.

Отже, за сюжетом альбому NeX GEn, в цій пісні людство або протагоніст/ка зрозуміли небезпеку The Church of Genxsis, проте вже пізно, усе закінчилось зі сльозами.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

404Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols
  • Про нерозділене кохання можна говорити красиво | Frank Ocean — channel ORANGE | концепція альбому

    Перед релізом «channel ORANGE», Франк Оушен в одному з дописів на Tumblr розповів, як він покохав чоловіка, а йому не відповіли взаємністю.

    Теми цього довгочиту:

    Frank Ocean
  • Mad Season — Above | Огляд альбому

    Зазвичай вечірній Сіетл відкривав творчим людям двері до вечірок з купою алкоголю та наркотиками. Однак у старих кімнатах з обідраними стінами люди збирались не лише заради задоволення шкідливою пристрастю. Розважаючи себе вони грали різну музику.

    Теми цього довгочиту:

    Mad Season

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається