Чек-лист по виживанню під час артблоку

Багато художників стикаються з проблемою вітсутності натхнення, або сил малювати. Ситуації бувають різні, і якщо вам не дивлячись ні на що треба далі малювати або заповнювати скетчбук, то ось кілька порад для цього.

Вклей старі малюнки

У тебе скоріш за все знайдеться купка класних малюнків в старих скетчбуках та на окремих аркушах. Тепер є можливість їх передивитись та вклеїти.

Зроби колаж

Збери журнали та зроби креативний колаж з вирізаних шматочків. Тут також можна використати наліпки, роздруковані фотки та картинки.

Вдоскональ старі малюнки

Знайди скетч, до якого не доходили руки, або малюнок, якому чогось не вистачає та твори. Додай штрихи, колір, деталі, текстуру та ін.

Намалюй абстракцію

Вимкни мозок і твори, якщо не можеш, почитай про нейрографіку, це задасть певний ритм і далі буде легше придумати абстрактні форми.

Зроби гербарій

Вклей сухі квіти, листя, гілочки..

Записуй ідеї на потім

Якщо нема сил малювати, але є круті ідеї, не давай їм загинути. Можна створити список з такими ідеями і відтворити їх згодом.

Виділи місце для думок

Немає нічого поганого в тому, щоб виділити декілька сторінок скетчбуку для написання думок, або віщуалізації внутрішнього стану в малюнках.

Дай собі відпочити

Артблок може бути визваним перевтомленням або професійним вигоранням. Якщо постійно пересилювати себе, можна назавжди втратити хист до улюбленої справи, тож не перевантажуй себе. Час зробити паузу та насолодитись іншими речами в вашому житті.

На цьому все. Бажаю натхнення і будьте здорові!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.7KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Ух ти, цікаві способи відволіктись від артблоку, при цьому продовжуючи творити в сфері арту (просто трішечки по інакшому, пхпх). І та, дуже гарні ілюстрації, прості й зрозумілі. У цього довгочиту є свій шарм та текстура, дякую за нього❤

Вам також сподобається