Чи можна купити щастя?

Пам'ятаю у четвертому класі нам дали листочки й сказали написати свої мрії, щоб потім нам їх роздати після випуску. Листи до себе старших я так і не побачила, але чітко пам'ятаю, що там точно було написано про великий будинок (скоріше за все, триповерховий) та багатство.

Мені було 10 років, я не мала найменшого уявлення ким хочу бути, але чітко розуміла, що маю заробляти багато грошей. І з цією думкою я зростала. Звідки вона взялася? Хто сказав мені малій, що в цьому щастя? Хоча якщо так глянути, то куча людей у цьому світі живуть з цією думкою все життя. То хто ж переконує нас у цьому?

Перша причина - це все через зірок Голлівуду та багатіїв. Вдивляючись у щасливі усмішки акторів та моделей, важко сприймати їх, як людей котрі також мають свої проблеми та труднощі. Про мільярдерів я взагалі мовчу, вони певно весь час ходять сміються й насолоджуються життям.

Та згадаймо про блогерів. Вони також показують своє життя, також можуть приховувати питання, що їх тривожать, і вони не мають мільйонів, принаймні більшість. Люди з наших екранів посміхаються та продовжують радіти життю. Думаю, зараз ситуація потроху змінюється завдяки все частішими згадками про життя за лаштунками, інтернету, популяризації соцмереж, де кожен може похизуватися гарним сонячним ранком чи прогулянкою в ліс, тому можливо скоро стереотип зникне. 

Друга причина - проблеми та шляхи їхніх рішень. Якби вам зараз дали 1 млн доларів, то вони, мабуть, зникли б дуже швидко. Не зроблені ремонти, борги, хвороби, непередбачувані поломки переслідують нас вічно, а з нашими “гарними” сусідами то до цього ще й доєдналися постійні донати на ЗСУ (до речі, не забувайте про них).

Гроші справді можуть розв'язувати наші проблеми, але чи станемо ми від цього щасливішими? Проблеми є невіддільною частиною нашого життя, і навіть якщо поточні неприємності зникнуть завдяки грошам, то нові вже чекатимуть вас за поворотом. І якщо не бути до них готовими, хто знає що буде далі? Існують реальні приклади, коли люди вигравали (чи, наприклад отримували в спадок) гроші, жили на широку ногу, а за кілька років поверталися до старого способу життя. І чесно, я не думаю, що після розкішних апартаментів, одягу та машин їм було радісно забути про них.

То чи можуть гроші зробити вас щасливими? Тимчасово - легко. Купив собі морозива й ось тобі декілька хвилин насолоди, купив квитки й 1.5-2 години кайфуєш. Та навіть відкупившись від проблем - певний час буде добре, але ж існують речі котрі не купиш і це та причина, чому я вважаю, що ми не маємо зациклюватися на грошах.

Щастя — це не вдале поєднання зовнішніх обставин. Це просто стан вашого розуму.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Думи
Думи@Dumy

166Прочитань
3Автори
5Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Поговорімо про долю

    Що для вас доля? Наперед визначені події вашого життя? Думаєте, вона вже передбачена чи можливо ви самі її формуєте?

    Теми цього довгочиту:

    Думки
  • Чому я читаю?

    Читання з насолодою

    Теми цього довгочиту:

    Читання

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається