Чому ми не маємо мати братів/сестер?

Кожного разу, після чергової допомоги наших союзників, українці починають називати їх братами. У такі моменти в мене починає сіпатися око.

Поляки дали леопардів? СПРАВЖНІ БРАТИ. Велика Британія виділила чергову допомогу? ОСЬ НАШІ БРАТИ. І так безліч разів.

Усім тим, хто досі вважає нормальним створювати собі братів, я хочу присвятити цю статтю. Ні в якому разі я не хочу нікого ображати або засуджувати. Лише хочу обґрунтувати свою суб‘єктивну думку, та запросити вас до рефлексій.

Проблематика братерства. По-перше, братскіє народи це відвертий наратив, створений радянською/російською владами для уніфікації сусідніх народів. Переконавши нас у тому, що в нас повинні бути якісь брати, вони почали вписувати нас у свою збочену «сім‘ю». Чому саме сім‘я? Чому не друзі? Чому не товариші? Відповідь дуже проста та прозаїчна. Сім‘я це те, від чого ти не можеш відмовитися(як мінімум, так заведено в суспільній думці). Друг - сьгодні є, завтра немає. Сім‘я - як вродилися братами, так і будете все життя братами, які б стосунки у вас не були. Тобто, зробивши нас братиками, можна як завгодно маніпулювати. Ой, ну поганенький у тебе братик, але вже що зробиш, такий сі вродив. Б‘є тебе? Ну це ж твій брат, розберися там якось…

Чому ж шкідливо створювати собі ці примарні сім‘ї? Називаючи наших союзників братами, ви створюєте собі проблеми в майбутньому. Ви можете називати їх як завгодно: друзі, товариші, союзники і тд.. Друзі можуть мати хороші взаємини, можуть сваритися, а можуть взагалі перестати спілкуватися. Саме тому ми повинні заводити собі багато друзів, але аж ніяк не сім‘ю з «хорошими» братиками та сестричками.

«Друг - це той, хто дає вам повну свободу бути собою», - Д. Моррісон.

Всім дякую за прочитання, чекаю ваших думок стосовно цієї теми!!! Мирного неба над головою!!!🤍

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Хто Я
Хто Я@jarow

60Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Доволі цікава та важлива думка. Справді, не треба створювати світову “сім’ю“, бо потім можеш доволі тісно зв’язати себе такими “вузами“, що довго ще від них буде боліти.

Вам також сподобається