Чому Суджанська вісь?

Автор: Intelschizo
Переклад + адаптація візуалу: in_factum

Image

Коротко про головне.

Перша ділянка місцевості, яка займає локальну висоту, може дати українцям вогневий контроль над критично важливими GLOC (наземні лінії комунікації) для оперативно-тактичного угруповання "Північ".

По вісі Суджа проходить одна з основних залізничних ліній, що веде до Бєлгорода, який є основним пунктом матеріально-технічного забезпечення оперативно-тактичного угруповання "Північ" у Харківській оперативній зоні. Маючи прямий вогневий контроль над цією залізничною лінією, можна перекрити її.

Є ще економічний та енергетичний фактори. Газопровід, що йде до Угорщини, заходить в Україну із Суджі. Ця лінія була перекрита росіянами з початком вторгнення, проте захоплення цього вузла було б корисною пропагандистською перемогою, яку можна було б використати як важіль для тиску на Росію та Угорщину.

Обороноздатність місцевості в поєднанні із заздалегідь побудованими оборонними спорудами стане додатковим фактором. Якщо Сили оборони тут грамотно закріпляться, їх потім буде важко витіснити. Також вогневий контроль над критично важливим опорним пунктом погіршить логістику і постачання для оперативно-тактичного угруповання "Північ" в Харківській оперативній зоні.

Раніше російська оперативно-тактична група "Північ" була розділена на чотири менші групи, і найпівнічніша частина розташувалася в Суджі. Це створює тиск на російський фланг для всієї оперативно-тактичної групи, а також відрізає критично важливі для всієї оперативно-тактичної групи GLOC.

Якщо українці перекинуть свою вагу на цю вісь і просунуться ще глибше на Суджу, логістика для всієї оперативно-тактичної групи "Північ" суттєво ускладниться, особливо коли мова йде про переміщення значної кількості техніки і матеріально-технічних засобів залізницею.

Лінія від Орла до Курська була виведена з ладу кілька місяців тому і регулярно атакується дронами з України. Захоплення Суджі перерізає лінію залізничної комунікації від Льгова до Бєлгорода. Це залишає росіянам лише один маршрут для залізничного забезпечення оперативно-тактичної групи "Північ".

Цей маршрут залишає кілька відправних точок, наприклад, або з Брянська, або з Воронежа. І єдиний варіант, що залишається – це Буланець — Бєлгород.

Зеленим показано єдиний маршрут.
Помаранчевим — відключена Орловська лінія
Червоним — Льговська лінія
Сірим — старі колії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

26.9KПрочитань
2Автори
83Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається