Чому тобі не варто ставати Project manager-ом?

Manual QA, Project Manager, Designer - топ професій, які пропагують під гаслом: не знаєш як писати код, але хочеш в айті - пройти курси за 3 тижні і іди працювати тестувальним, менеджером і дизайнером. Для тих, хто створює курси “Проджект менеджер за тиждень” буде окремий котел у пеклі, але зараз не будемо підіймати тему, що точно треба розуміти і знати. А визначимо 5 причин, чому ж не варто йти у таку професію як Project Manager.

  1. ПМ дуже рідко отримує визнання. Завжди, коли проект вийшов успішний все визнання йде або дев.команді (розробники, що зробили, дизайнери які намалювали і т.д.) або бізнесу (чудовий проект придумали, вчасно дали користувачам і заробили на тому). Майже ніколи ви не будете чути, що це ви такий пиріжечок і молодець, і доклали свою ручку до make-it-happen.

  2. На противагу: за все, що пішло не так відповідальність несе ПМ. ПМ - обличча, яке перше б’ють об тейбл, коли зриваються сроки чи відбувається щось не так. Навіть якщо ви все погодили, навіть якщо у вас на руках всі докази, що все зроблено як домовлялись, навіть якщо не ви причина. Завжди ПМ - перший хто отримує критику і негатив і має її перетворити на конструктив.

  3. Ти інроверт і не любиш лідируючі позиції. 90% мітингів веде ПМ: Дейлі, кік-оф, рестроспективи, звітні мітингі та ін. Зібрати статуси, поділитись інформацією, знайти рішення і слідкувати, щоб все йшло за регламентом - це все і трошки більше робить ПМ. Назначати потрібні мітинги у календарях, писати до них план та слідкувати, щоб все було конструктивно. Щось розбовідати і “енгейджити” людей має менеджер.

  4. І швець і жнець і на дуді дудець. Треба просто прийняти той факт, що ПМ не тільки слідкує за проектом, часто ще частково суміщує ролі тестувальника, продакт оунера, психолога, аналітика. І від цього, на жаль, не втекти.

  5. Синдром самозванця. Якщо ви страждаєте на синдром самозванця - вам буде важко на такій роботі, тому що працюючи з людьми завжди будуть якісь коментарі про те як погано десь зроблено, і це сприйматиметься на свій рахунок.

Звичайно, і інтроверти і люди з синдромом самозванця працюють в айті і працюють менеджерами. Ця стаття не значить, що ви не можете працювати ПМ-ом. Просто вам буде важче, ніж іншим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Olena Bosak
Olena Bosak@bosakolena

Project Manager

186Прочитань
2Автори
9Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається