Чому варто спілкуватися українською і як “руzzкій язік” впливає на національну безпеку України?

Мова символізує ідентичність нації, як політичного стану . Говорити мовою агресора, а не твоєю рідною , це як заперечувати суверенітет своєї держави.

А тепер давайте уявімо, що всі українці спілкуються руzzкім язіком і подумаємо, що залишиться від України, та Української Культури в такому випадку?

Наприкінці додам:

Загроза українській мові рівносильна загрозі національній безпеці України, існуванню української нації та її держави, оскільки мова - це своєрідний код нації, а не лише засіб спілкування. Без повноцінного функціонування української мови в усіх ділянках публічного життя суспільства на всій території України українській нації загрожує втрата статусу й ролі титульної й державотвірної нації, що є рівнозначним загрозі зникнення Української держави з політичної карти світу. Українська мова- доконечна умова (conditio sine qua non) державності України та її соборності. Україна - це єдиний у світі ареал, де може бути гарантовано збереження, існування й усебічний розвиток української мови і, відповідно, української нації як державотвірної, тому будь-які зазіхання на юридичний статус української мови як державної на території України неприпустимі, оскільки порушують конституційний лад держави, загрожують національній безпеці та самому існуванню державності України.

З рішення Конституційного суду No 1-p/2021 від 14.07.2021 р.

Без мови немає нації.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Odyssey
Odyssey@Dvo_zna4nui

163Прочитань
9Автори
6Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається