Чому я переживаю за те, що хвилює інших, хоча мені ця тема далека?

Архів важливо

Щоб було легше, ми це питання розібʼємо на два пункти а саме :

📌Чому людина через щось хвилюється?

📌Чому хвилювання інших передається мені ?

Людина хвилюється, бо їй цікаво .

Що я маю на увазі, якщо людина не цікавиться якоюсь темою, вона їй байдужа , а значить причин для хвилювань ,чи будь-якої іншої емоції немає, як на мене це логічно. Саме цікавість і є початком нашого життя та майбутнього

Що таке цікавість ?

Цікавість — емоційний вияв пізнавальних потреб людини, що є дуже важливим для формування різноманітних навичок та інтелекту.

Отож, коли в житті людини відбувається якась подія, чи трапляється на очі якась нова інформація до прикладу: на Київ впав супутник, в цей момент людина починає усвідомлювати що впав супутник, ми починаємо цікавитися ,а як впав? Коли впав ? Чому впав ? Після того як ми все дізналися і ми задовольнили нашу цікавість ,наш мозок повинен якось відреагувати на це налякатися, зрадіти і т.д. Якщо ми налякалися ми почнемо хвилюватись, боятись людина переповнюється трагічними , сумним новинами, мозок це опрацьовує і ми цілий день тільки про це і думаємо ми хвилюємося за близьких, за себе , за наше майбутнє. Відповідно хвилювання - це наслідок нашої цікавості.

Думаю з першою частинкою розібралися ,тепер чому хвилювання інших перекидається(якщо можна так сказати )на нас ?

Потрібно розуміти, що так відбувається з всіма емоціями, коли всі будуть радіти ми також почнемо радіти, якщо всі почнуть сумувати ми відповідно також, це як загорівся один листочок починає горіти все дерево навіть, якщо цього не хоче. Тут діє таке собі не дуже правило якщо всі це роблять , то і я так зроблю але це я забіг наперед, людям властиво переймати чужі емоції на себе та це нормально якщо ситуація чи інформація вас також хвилює чи робить вас щасливими та якщо все-таки ні і ви просто починаєте хвилюватися бо це роблять зараз всі то це вже те питання заради якого ви вирішили прочитати цей довгочит.

Чому я переживаю за те, що хвилює інших, хоча мені ця тема далека?

Ми вже розібралися чому людина хвилюється. Та головним питанням є чому ми також починаємо за це переживати хоча нам по факту байдуже на це. Як на мене вся проблема в тому ,як ви приймаєте соціум, яку ви для себе роль там займаєте та наскільки легко на вас впливати. Питання доволі складні і якщо заглиблюватися то все зводиться до нашої з вами улюбленої самооцінки та прийняття себе. Найчастіше все через те що ви ще залежите від думки інших, або боїтесь бути не таким як всі (якщо маєте можливість то краще пропрацювати це з професіоналом) А вам рекомендую поки попрацювати з своїми емоціями та прислухатися до себе а зараз лайфхак :

🖇️Коли ви починаєте хвилюватися в групі людей через щось, і є розуміння що це вам далеке. Відійдіть дайте собі пару хвилин на самоті ,заспокойтесь і запитайте

Мені це важливо ? Мене справді це турбує? Якщо відповідь ні то ви знаєте що робити а саме забути про цю ситуацію та не повертатися до неї доки це не стане важливо.

Кінець!

Тепер про мої хвилювання, я пишу довгочит та що там він статтю вперше, тому не строго та конструктивну критику з радістю вислухаю. Якщо довгочит зайшов хлопніть мені та напишіть комент, можливо ще якесь питання на яке ви б хотіли почути відповідь. А щодо цього всього у вас все вийде і як мінімум незнайома вам людина вже в це вірить, та найголовніше щоб ви вірили в себе ♥️

“Лисення”

Джерела:

1)https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D1%96%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C

2)Мій мозок та сприйняття🤪

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Святослав
Святослав@Lusenya

93Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається