Дівчина, що любила "справжні злочини"

Young girl watching a movie eating popcorn with her laptop in bed at night.  Front view. Slow motion RED camera 4K 45732068 Stock Video at Vecteezy

Коли вечерю зроблено, напої приготовлено та все подано на стіл, настає час обрати, що можна подивитися під час їжі. Вона відкриває ютуб за звичкою та бачить сповіщення одного з каналів її підписок. Бачить тему, заявлену у відео.

“На що можна піти заради кохання?”

Їй завжди подобалося, коли в назвах відео стільки інтриг. Інші блогери одразу дають зрозуміти, про що буде розповідь. Це не погано, але не завжди цікаво. Адже в цих історіях завжди присутній елемент таємниці, інтриги. І, можливо, вона також хоче відчути себе в ролі детективки та спробувати побудувати теорії про те, що може статися з героями сьогоднішнього випуску.

Вона натискає на відео.

Спокійний і мелодійний дівочий голос розповідає історію американки, яка до нестями закохалася у свого колегу по роботі. Вони одружилися, жили разом і мали такі теплі стосунки, що люди навколо або захоплювались ними, або заздрили. Повна ідилія.

“Типово”, — думає вона, надкушуючи бутерброд із сиром.

Завжди починається все добре. Завжди любов до гробу. Тільки хтось із пари не здогадується, що “гроб” трапляється набагато раніше, ніж можна було собі уявити.

Дівчина продовжує розповідь, коли героїня відео раптово зникає разом з чоловіком, і ніхто не міг її знайти. Їх не було вдома місяць, і приблизно стільки ж часу минуло з останнього виходу на зв’язок. Почалися допити друзів, знайомих, вивчення історій життя їхньої сім’ї, їхніх особистостей. Чи це викрадення? Чи це вбивство? Детективи та поліція ще нічого не знали.

Вона одразу будує теорії, що жінка вбита чоловіком. У більшості історій, які вона вже бачила або слухала, так ставалося. Чоловік вбиває дружину або заради грошей, або через приступи гніву, або просто тому, що вона заважає його життю, а розлучитися з нею — не варіант. Вона думає, що й тут буде схожий випадок. А чоловік зник, щоб розпочати своє життя наново, з грошима або з новою жінкою. Вона п’є каву та чекає на кульмінацію сюжету.

Голос блогерки стає набуває напруги. Вона повідомляє, що зниклого чоловіка бачили у містечку в іншому штаті, що знаходився за сотні кілометрів від їхнього дому. Що він представився іншим іменем і мав репутації нещасного вдівця.

Отже, її думки правдиві.

“Винен”, — робить вона висновок і приймається за другий бутерброд.

Звісно, його бачили з жінкою. Чоловіки вбивають якщо не заради грошей, то заради нового “кохання”. Їй іноді буває смішно дивитися, як чарівні історії кохання напочатку перетворюються по суті на фільм жахів у кінці. А смішно тому, що велика іронія. Присягатися кохати, щоб потім зрадити. Обітниці в шлюбі втрачають сенс. Ти стаєш не потрібна, заважаєш жити — тебе позбавляються.

Розповідь продовжується, і виявляється, що це все ж чоловік зниклої. І що жив він зі своєю коханкою. На допиті про місцеперебування дружини він не витримує та розповідає, що коханка вбила її та фактично змусила його втекти до іншого штату. Плакав, що хотів розлучитися з дружиною, але сталося те, що сталося. На допит викликали і її, коханку. Вона почала все звалювати на чоловіка. Плакала вона не так щиро, як він. Більше кричала. Клялася, що мовчала заради нього, бо мала до нього почуття багато років. У пориві емоцій викрикнула, що могла б вбити заради нього, але не робила це.

Зібрані докази показали, що вбивство здійснила саме вона. Зараз поліція шукає докази причетності чоловіка. Попереду суд.

Тіло дружини досі шукають.

Відео закінчено. Вечерю з'їдено. В голові вир з думок, емоцій і гучних вигуків про те, як цього можна було уникнути.

Вона думає про неї, ту американку. Чи дійсно вона так добре знала свого чоловіка? Чи не було чогось дивного в його поведінці, що б викликало в неї підозри? Може якби вона щось помітила, пішла, вона б вижила. Поліція не шукала б її тіло у двох штатах. Невже омана може бути настільки великою?

Вона багато читала про маніпуляторів, як їм легко дається обводити людей навколо пальця та змушувати робити щось так, як їм заманеться. Це велика сила. І деякі люди усвідомлюють в якийсь момент, що це дійсно сила — мати подібний вплив — і починають ним користуватися. Але їх же можна розпізнати? Особливо, якщо це врятує здоров’я та життя.

Саме через це вона й любить дивитися відео про злочини. Дізнаватися психологію жертв і їхніх кривдників. Чому жертва опиняється в пастці та як їй цього уникнути. Чому люди стають кривдниками тих, кого вони кохали раніше. Відповіді бувають різні. Стосунки — ніколи не проста тема, а надзвичайно комплексна, як вона вже встигла дізнатися з власного досвіду. Тому їй цікаво розбиратися в динаміках і зв’язках. Вона намагається розуміти, аналізувати та робити для себе висновки.

До того ж подібні історії, на її думку, допомагають розуміти, чого можна очікувати від небезпечних людей. Знати тактики маніпуляцій і різних сценаріїв, в які вона може потрапити. Життя непередбачуване. Невідомо, що буде завтра. Та вона хоче бути готовою до всього.

Їй шкода ту жінку. Тіло десь під землею. Суд ще навіть не почався, але не відомо, чи буде здійснене правосуддя. В більшостях історіях, які вона вже бачила, вбивцю саджають у в’язницю на довічний термін. Лише декілька справ закінчувалося тим, що злочинця або давали змогу вийти на волю раніше, або повністю виправдовували попри наявні докази. Це несправедливо. Їй хочеться, щоб у світі було більше справедливості.

Вона закриває вкладку з відео та думає, про що буде наступний сюжет. Ім’я американки вилітає з її голови.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Вікторіада
Вікторіада@victoriada

Авторка текстів та прози

24Прочитань
19Автори
7Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Вам також сподобається

  • Аделаїда

    Аделаїда Марківна Жинозверхня вийшла на балкон. Там, за вікном знову буяла весна. Цвіли дерева. Співали пташки. Все пробуджувалося від довгого зимового сну. І тільки вона не могла ніяк пробудитися від свого – сну.

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя
  • Обручка

    Це колись давно розповідала мені моя бабця, що чула від старших людей таку історію…

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя

Коментарі (2)

Дуже цікаво. Продовжуйте писати далі, будь ласка.

Вам також сподобається

  • Аделаїда

    Аделаїда Марківна Жинозверхня вийшла на балкон. Там, за вікном знову буяла весна. Цвіли дерева. Співали пташки. Все пробуджувалося від довгого зимового сну. І тільки вона не могла ніяк пробудитися від свого – сну.

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя
  • Обручка

    Це колись давно розповідала мені моя бабця, що чула від старших людей таку історію…

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя