Для чого різні кольори гарбузів на Гелловін?

Гелловін не часто святкують в Україні, тим паче ходячи від будинку до будинку, просячи солодощі. Але таке буває. Плюс, багато українців зараз перебувають в інших країнах, де цьому святу приділяють вже більше уваги.

Саме тому я хочу розповісти про практику останніх років з фарбування гарбузів біля дому та гарбузів-корзинок в руках дітей.

Станом на зараз я знаю про чотири кольори(один з яких використовується з двох різних причин) але їх може бути більше або хтось додасть в майбутньому.

Чирковий

Цей колір призначений для різноманітних алергій на їстівні продукти в дітей.
На сайті цього проєкту “Teal Pumpkin Project” ви можете знайти мапу будинків(здебільшого США) безпечних для відвідування дітьми з алергіями на різноманітну їжу, де вони можуть отримати в подарунок щось не їстівне.

Якщо до вашого дому прийде дитина з таким відерком - нізащо не давайте їй нічого їстівного, це може бути небезпечно. Заздалегідь підготуйте якісь не дорогі іграшки, щоб і вони могли отримати веселий настрій.

Teal Pumpkin Project Checklist Poster Preview
Teal Pumpkins For Halloween: What They Mean | WJCT News 89.9

Фіолетовий

Цей колір набув двох значень.

1 Епілепсія

Кожен рік проєкт “Purple Pumpking Project” збирає донати на допомогу людям з епілепсією, проводить різноманітні повчальні та ігрові івенти в різних куточках світу та просить людей фарбувати гарбуз на ґанку в фіолетовий колір, для розповсюдження обізнаності про епілепсію.

Якщо до вашого дому прийде дитина з таким відерком - будьте уважні до свого оточення, яскравого світла в домі\на ґанку та шуму який створюєте, щоб не заподіяти дитині шкоди.

Purple pumpkins are filling this CT town, here's why.

2 Домашнє насилля

Весь місяць в цілому, зпоміж всього іншого, призначено розповсюдженню обізнаності про домашнє насилля і, в Америці, кольором, що асоціюється з цією проблемою є фіолетовий.

Як і з епілепсією, проводиться багато різноманітних подій з цього приводу і люди фарбують свої гарбузи в знак розуміння та підтримки.

Purple pumpkins raising awareness of domestic violence | City of Lexington

Рожевий

Цей колір відведений для обізнаності з приводу раку грудей. Найчастіше гарбузи такого кольору можна побачити біля будинків людей що борються\побороли це захворювання або знають таку людину.

Цей колір є проявом підтримки для таких людей.

Pink Pumpkin Party for Breast Cancer Awareness | HCMC | Henry County  Medical Center

Синій

Цей варіант з’явився не так давно і створений для дітей з аутизмом але я прошу його не використовувати.

Цей варіант доволі спірний з багатьох причин: не всі хочуть наголошувати на тому, що дитина “не така”, тим паче ризикувати поганим відношенням до неї від дорослих та однолітків; для деяких аутистів цей колір асоціюється з дуже шкідливою та небезпечною організацією “Autism Speaks”; започаткувала цю “традицію” людина що інфантилізує аутизм в свого сина і викливає занепокоєння в аутичного ком’юніні.

Цей варіант зустрічається дуже рідко і, саме я, його не підтримую і прошу не використовувати для ваших дітей.

Проте він все ще може трапитися і я хочу, щоб ви про це знали і відносилися до дитини з такою ж добротою як і до інших.

Ще одна, важлива проблема - схожість з чирковим кольором, через що я прошу вас бути уважними.

What blue and teal pumpkins mean for trick-or-treaters | WANE 15

ВАЖЛИВО!

Далеко не всі діти користуються подібними розпізнавальними знаками(особливо синім) тож я дуже прошу вас бути уважними до кожного. В кожного можуть бути труднощі з цим святом: пізня година, яскраве світло, страшне оформлення будинків, сором’язливість і ще багато різних факторів можуть впливати на дітей.

Будьте спокійними та добрими до всіх та кожного, допоможіть дітям отримати приємні спогади від свята незалежно від труднощів, з якими вони можуть зіштовхнутися.

Дякую за увагу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kai
Kai@BoosterGoldFan0

Нейровідмінність, кусаюсь

3.3KПрочитань
0Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається