Друкарня як чаї Ловаре або Чому створення незалежної української платформи для публікування текстів - це шикарно?

По-перше, почнемо з очевидного: в українців незначний вибір для публікації своїх довгочитів, особливо якщо це не фанфік.

Основною мережею скупчення українських авторів-писак стали Твіттер (для зумерів) та Фейсбук (для бумерів) - обидві платформи зараз в руках жадібних лисуватих бізнесменів, які люблять кремлівські грошики. Також є Інстаграм (для міленіалів-екстравертів) та Тумблер (для міленіалів-інтровертів), але перший українофобний, а другий… хорні?

дефолтне біо юзерів прекрасне

Та й навіть якщо заплющити очі на описані вище загрози для українців на цих платформах, їхній функціонал просто не розрахований на написання довгочитів. Твіттерські ліміт знаків та нездатність редагувати твіти будь-кого доведуть до нервового тіку, фейсбуковий інтерфейс пахне вкантактєковим вайбом 2010-их, інстаграм розрахований на картинки, а не те що під ними, а Тумблер… хтось взагалі ще пам’ятає, що це таке?..

ааа порошенко випумсти мене звідси

Окремим варіантом мав би бути Телеграм, але якщо не купити рекламу в більш популярного каналу, то немає взагалі жодних шансів, аби ваш канал з вашими довгочитами набрав аудиторію більшу, аніж круг найближчої сім’ї, друзів, двох однокласників та рандомного аноніма-мимокрокодила. І, врешті-решт, це все таки месенджер, а не соцмережа, тому було б дивно очікувати від нього те, чим він апріорі не має бути.

ааааа це що, не стандартні чаї типу 1001 ніч? я постаралась підшукати оригінальні пхпхпх

По-друге, українці - це нація, яка пережила стільки болю, що виплескуючи його через творчість, мимоволі стала одною з найталановитіших націй (джерело: я так сказала). У нашої творчості унікальний контекст, і нам потрібно не лише популяризувати наш продукт за кордоном, але й розвивати начитаність та свідомість нашого населення. Платформа, яка дозволяє поширення довгочитів, стимулює формування навичок до чіткого формулювання власних думок, сповільнює загальну тенденцію до кліпового мислення, а також несе терапевтичну функцію: людям, що пережили обстріли, окупацію, зраду та жахи, буде де виговоритись. Це надзвичайно важлива місія, і я рада, що з’явилась платформа, яку створюють чисто ідейні люди, а не компанії, що бажають нажитися на “хайпі” довкола байрактарщини та піднятого національного духу. Такі ініціативи необхідно підтримувати усіма можливими методами, і морально, і матеріально, і економічно (активно користатись самою платформою, привносити туди свої власні думки та аудиторію). Тому, якщо ви це читаєте - щиро дякую Вам за вашу працю, ви неймовірні <3

розробник Друкарні слейй

Цей довгочит був написаний задля тесту функціоналу, тому нижче буде декілька дрібничок, які я помітила і які вважаю важливими зауважити:

1) раніше тут було декілька зауважень, але їх в більшості своїй пофіксили (РОЗРОБНИКИ ПРОСТО БОГІЧНІ) тому тепер тут просто буде котик

коли треба писати курсову, а я тестю Друкарню

2) все ще чекаю на вирівнювання тексту по центру/справа🥺🥺🥺

Дякую за прочитання цього щитпосту про важливість Друкарні для українського суспільства, ви чудові!❤

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
сироманка🧀
сироманка🧀@syromanka

Перетин мистецтва й психології

2KПрочитань
67Автори
150Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Чому світогляд - це найважливіша частина історії?

    Розглядаємо, що таке світогляд з психологічної точки зору, чому світогляд автора має значення і, що головне, - чому боротьба між світоглядами персонажів посідає центральне ядро в історії.

    Теми цього довгочиту:

    Сторітелінг
  • Історії, що лікують: казкотерапія для чайників

    Кому б не хотілося писати історії, які допоможуть загоїти душевну рану?.. Розглядаємо суть казкотерапії, чим казки відрізняються від звичайних історій, чому письменники можуть навчитись з цього напряму, а також - чому ж саме казка?

    Теми цього довгочиту:

    Казкотерапія

Вам також сподобається

Коментарі (8)

Прекрасно!

Думаю, тепер нам слід чекати довгочит про чай «LOVARÉ»

Вам також сподобається