Друїди

Extract from Diablo II: Lord of Destruction (manual), p. 20

У старовинній книзі друїдів, Скел Фада, записано, що у Бул-Катоса, великого короля варварських племен давнини, був довірений, але таємничий радник, якого називали Фіакла-Ґер. Деякі згадки описують цього чоловіка як найближчого друга Бул-Катоса, інші - як його брата. Що б там не пов'язувало їх насправді, та зв'язок між ними був міцним і вони разом володіли секретами древніх: знаннями про таємниці, що приховують вершини гори Арреат; про почесну місію захищати ці таємниці, відведену їхньому народові і про віщування прийдешніх темних часів.

Обидва вони сходились у тому, що для виконання священної мети, довіреної їм древніми, їх народ повинен повністю присвятити себе цій справі. Однак, розійшлися вони в тому, яким чином люди можуть зробити це найкраще. Бул-Катос вірив, що лише об'єднавши племена разом і навчивши їх суворій військовій дисципліні, вдасться повністю зосередити людей на своїй меті на довгі покоління вперед. На противагу йому, Фіакла-Ґер вважав, що лише досягнувши духовної єдності із землею, яку вони поклялися захищати, люди зможуть по-справжньому зрозуміти важливість своєї ролі. Обидва погодились, що філософія іншого має свої переваги. Тож приблизно в той час, коли Бул-Катос об'єднував племена, Фіакла-Ґер зібрав серед них маленьку групу з найкращих воїнів-поетів та шаманів, і потаємно відступив у ліси, що оточували місцевість, відому як Скосґлен. Там він і його люди утворили перші з друїдських колегій - мегалітичні кам'яні башти, оповиті в'юнкими лозамими і надійно заховані під листяним покровом густих лісів. Відтоді вони мешкають в тих місцях, опановуючи для себе новий спосіб життя. Відділившись від своїх варварських родичів та їхніх звичаїв, вони утворили нову культуру зі своєю мовою і заприсяглися не повертатися в степи під горою Арреат аж до Уйлелоскад Мор - вирішальної битви між людьми цього світу і демонами Огненного Пекла.

Тут, готуючись до прийдешнього конфлікту, він навчав своїх людей Каой Дулра - способу мислення, який базується на збереженні гармонії з природними елементами світу, де рослинам і тваринам відведена роль основи всього вчення, так як вони є персоніфікацією того світу, котрий друїди поклялися захищати. Та Каой Дулра не була для них лише системою цінностей. Вивчаючи її і практикуючи, друїди навчилися встановлювати зв'язок з природніми сутностями Санктуарію. Цей зв'язок був настільки всеохопним, що врешті-решт вони навчились розмовляти з рослинами й тваринами, від яких дізналися усі таємниці світу природи. Вони навчили друїдів викликати тварин із будь-якої відстані, піднімати розумні рослини із земних глибин, навчили їх змінювати власну подобу, задля отримання сили своїх звіриних родичів і навіть, в деякій мірі, управляти погодою.

У найбільшій друїдській колегії, Тур Дулра, стоїть величний дуб Ґлор-ан-Файда. Це дерево є найбільш шанованим джерелом друїдичних настанов і вчень. Під його гілками друїди Скосґлена протягом століть відточували свою майстерність, поліпшуючи не лише потужний арсенал природньої магії, а й бойові навички, які вони зберегли від своїх предків-варварів. Вони робили це, бо вірили, що стануть останньою лінією оборони світу, коли настане час великого конфлікту. А він, на їхню думку, вже не за горами. Розлючені нещодавнім повстанням мешканців Огненного Пекла і спричиненою ним Леатдіабалою - демонічним руйнуванням тих самих створінь, яких вони клялися захищати, друїди врешті вийшли зі своїх лісів і рушили на останню битву проти поплічників Хаосу.

Особливості та вміння

Друїди уникають використання традиційної магії, або Дубдрояхт, як вони її називають. Натомість, вони практикують форму магії, засновану на тісному зв'язку з природою. Завдяки цій близькій спорідненості зі світом Санктуарію, друїд має силу керувати вогнем, землею та вітрами. Він є другом для диких тварин і може призивати їх на допомогу у своїй боротьбі. Він також може користуватися близьким зв'язком з тваринами, щоб змінювати подобу власного тіла, черпаючи сили й навички від своїх лісових друзів, задля кращого служіння їхній справі.

*** *** ***

* Скел Фада (Scéal Fada) - ірл.: довга історія

** Фіакла-Ґер (Fiacla-Géar) - ірл.: Гострі Зуби

*** Уйлелоскад Мор (Uileloscadh Mór) - ірл.: Великий Голокост, з дав.-гр. ὁλοκαύστος — "всеспалення"

**** Каой Дулра (Caoi Dúlra) - ірл.: шлях природи

***** Тур Дулра (Túr Dúlra) - ірл.: Вежа Природи

****** Ґлор-ан-Файда (Glór-an-Fháidha) - ірл.: Голос Пророка

******* Леатдіабала (Leathdhiabhala) - ірл.: напівдиявол, напівдемон

******** Дубдрояхт (Dubhdroiacht) - від ірл. draíocht dubh - чорна магія.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олексій
Олексій@gaiusbonus

74Прочитань
4Автори
1Читачі
На Друкарні з 29 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається