Експеримент: Фото і відео на камеру смартфона через польовий бінокль

Спробувати мене надихнула моя знайома, що веде інстаграм: https://www.instagram.com/i.like.ships/. Вона робить знімки кораблів на айфон 12 через бінокль, знаходить ім’я корабля і технічні характеристики - класна ідея для gimmick-акаунту.

маленький приклад, embed друкарня зараз не підтримує, фото з https://www.instagram.com/i.like.ships/

Я вивчив на reddit ситуацію по-польовим біноклям, резонна ціна за новий компактний Nikon - 100$. Результати з усім що дешевше (як я зрозумів) - можуть бути найрізноманітніші 😂.

Майже купив того нікона, але виявилось що у батьків моєї подружки вдома були якісь “старі біноклі” які мені віддали безкоштовно. Цілком імовірно що й ви можете роздобути у своїх знайомих бінокль безкоштовно (або дуже дешево).

Які переваги у фото на смартфон через бінокль у порівнянні з дзеркалкою та теле-лінзою за 1000$+? - ніяких взагалі, окрім відносної “доступності” такої витівки і смішної він’єтки навколо вашого фото чи відео.

По-недолікам: втрачається передача кольору, є деякі деформації через опуклу форму лінзи, все дуже труситься якщо немає штативу (або впевненості в руках), багато чого.

До вашої уваги: відео білки яке я зняв таким чином (трохи стабілізоване в Davinci resolve)

Носити з собою польовий бінокль - трохи легше ніж DSLR (в залежності від розмірів бінокля, звісно), “заприкріпити” телефон до бінокля можна парою резинок для волосся. Ось пара більш-менш вдалих знімків які можна комусь показати.

качечка-мандаринка
чуваки що зранку прибирають парк
formula-e машинки третього покоління

Мої неймовірно тупі висновки

До того як спробувати самому - я досліджував тему. Є і ютуб відео і статі відповідні, всюди були приклади - приклади були “так собі” тому дуже високих очікувань у мене не було.

Кричати що бінокль та сяомі за 300грн вашого DSLR той-во - не буду. Ось до прикладу фото з тієї самої гонки, що моя подружка зробила на її дзеркалку. (Як фотограф - Тіне теж набагато досвідченіша і просто крута)

https://www.instagram.com/floh_loves_gym/ - власне моя подружка, підписуйтесь

Особисто мене в фото через бінокль приколікає сам метод. Є деяка новизна в тому щоб просто подивитись в бінокль за нагоди. Якщо побачив щось цікаве - спробувати сфотографувати це “щось цікаве” - стає окремою грою і саме це мене найбільше і приваблює. Шум, викривлення і він’єтка теж інколи додають прикольної lo-fi естетики яка вже тут, in-camera і її не треба потім в пості домальовувати.

Своїми результатами - я задоволений. Якщо сподобалась ця заміточка - пишіть коментарі, ставте лайки. Якщо не сподобалась - теж напишить яка це все хуйня, я почитаю.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Finn Germayass
Finn Germayass@finn_germayass

470Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 30 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається