Енергетична війна 2.0. Очікування.

Автор: konrad_muzyka
Переклад: t.me/in_factum

Позаминулої ночі відбулася найбільша атака Shahed 131/136 відколи, як Росія почала використовувати цю “опцію” у вересні минулого року. Згідно з українськими офіційними даними, кількість Shahed, використаних останнім часом, була досить нерівномірною. У середньому росіяни направляли близько 9 таких дронів за останні десять атак.

Зображення

Росіяни продовжують економити на ударах високоточними і далекобійними ракетами. З останніх 14 атак, у восьми випадках було застосовано лише одну крилату ракету. Середній коефіцієнт використання ракет за останні десять ударів становить 1,7.

Зображення

Те саме стосується ракетних ударів на полі бою, які також мають низхідну траєкторію. Зростання трапляється рідко, але навіть у цих випадках росіяни зазвичай не випускають більш як 15 ракет на добу.

Зображення

Отже, очевидно, що росіяни економлять свої високоточні ракети великої дальності. Питання в тому, з якою метою?

Найімовірніше, це чергова кампанія, спрямована на українську електромережу. Якщо це так, то кампанія буде коротшою, але більш інтенсивною.

Минулого року росіяни розпочали удари на початку жовтня 2022 року і завершили кампанію в березні 2023 року. Вони проводили атаки в середньому кожні два тижні і використали понад 1000 ракет різних типів. Українська мережа вистояла, але Москва була близька до досягнення своєї мети.

Росіянам не вистачало ракет, оскільки бомбардування були надто віддалені одне від одного (в часі), щоб призвести до колапсу енергосистеми. Тому, якщо росіяни збираються повторити кампанію, і якщо припустити, що вони чогось навчилися минулого року, то атаки мають відбуватися частіше, ніж минулого року.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
77Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається