Феномен RWBY — фантастичне аніме, котре ви не бачили

https://wallpapercave.com/wp/wp1831379.jpg

“Red White Black Yellow” (скорочено RWBY, читається як “Рубі”) — веб серіал 2013-го року в жанрах бойовик, пригоди, фантастика.

// Не плутати з “rwby ice queendom”.

Він доступний всім охочим онлайн на офіційному сайті або на crunchyroll.

На жаль Українською серіал ніхто не перекладав (лише деякими іншими мовами): оскільки він не дуже відомий ніхто з команд фанатського перекладу за нього не брався 😭 і тим паче офіційного перекладу теж немає.

Знаю, що більшість судитиме в першу чергу за обкладинкою, тому ось вам перший трейлер першої серії.

// Тест Бекдела це шоу проходить як в першій серії, так і в усіх наступних.

Мені хочеться описати цей серіал, але не вдаючись в сюжетні подробиці та не розкриваючи деяких деталей. А оскільки на моє суб’єктивне враження RWBY має багато спільних рис зі всесвітом Поттеріани, я вирішив розказати про це шоу у форматі «Що, якби творці RWBY створювали всесвіт Гаррі Поттера?»

Яким би був світ?

З моменту відкриття магії, її не приховували, а тісно інтегрували у свій побут, як це було відкриттям вогню, парової машини та електрикою. Магія частина технологічного прогресу людства та не від’ємна його частина. Таким чином навіть маґли можуть користуватись її благами.

Приховувати її немає а ні потреби, а ні можливості, оскільки планету густо населяють різного роду магічні істоти: від бактерій, вірусів та дрібних паразитів на кшталт фей, до зграй кровожерливих вовкулак чи драконів, які нападають на латки, потяги, кораблі чи руйнують цілі міста як катаклізми.

Протидіяти цим істотам можна лише магічними знаряддями, тому магія також тісно інтегрована у військову галузь.

Якою б була школа?

Світ жорстокий та заповнений небезпечними створіннями. Темним чаклунам протидіють аврори, а з небезпечними створіннями борються мисливці та мисливиці — спеціально треновані для цього чаклуни та відьми.

Гоґвортс — академія, яка спеціалізується виключно на мисливському ремеслі.

Урок

Рівень безпеки для дітей в Гоґвортсі такий же як і в оригіналі: випустити на першокурсницю розлючену, небезпечну істоту прямо в класі забитого дітьми — все ще норма. 😅

Але, як я вже сказав, це академія спеціалізована під навчання та тренування мисливців. Бути мисливцем — вкрай небезпечна професія тому, уроки на яких учні безпосередньо стикаються з цією небезпекою виправдані.

В Гоґвортс не запрошують всіх підряд кому виповнилось 11. Ні. Туди йдуть добровільно та лише закінчивши інший підготовчий заклад, в якому навчають бойового мистецтва, поводженню зі зброєю та самозахисту.

Зображення
Тренувальна зала

Тобто учні, що вступають до школи, мотивовані, готові ризикувати життям та вже мають певний рівень бойових навичок, щоб постояти за себе.

На додачу, при вступі кандидат повинен пройти ініціацію — виконати невелике завдання в забороненому лісі де водяться небезпечні істоти та де учнів чекає справжня загроза їх життям.

Звісно вона проходить під пильним наглядом викладачів і якщо вони вирішать, що рівня навичок кандидата чи кандидатки не достатньо щоб протидіяти небезпеці — в Гоґвортс їх не пустять.

RWBY art-Molly

І подібних академій з підготовки мисливців по всьому світу чимало. Окремо існують інституції з розробки зброї, вивчення нових аспектів магії, інженерне діло, ремісництво для створення кращої амуніції. Всі сфери суспільства тісно пов’язані та взаємодіють між собою.

Яким би був антагоніст?

Волдеморт не тупить. 😂

Він спокійний, терплячий, розважливий, хитрий. Діє з тіні своїми пішаками. Спершу розставляє всі фігури так, як йому потрібно і лише будячи впевненим у перемозі — робить крок. Протагоністи програють ще до того як усвідомлять небезпеку.

Він знищує своїх ворогів страхом та відчаєм. Змушує найхоробріших жертвувати мільйонами, щоб врятувати сотню, сотнею, щоб врятувати бодай себе.

Його бояться не лише персонажі, а й глядачі. Він тримає в напрузі як перебуваючи на екрані, так і поза ним — своєю невидимою тінню та поплічниками нагадуючи, що все що відбувається — відбувається з його волі.

Волдеморт безсмертний та невразливий ліч, надзвичайно розумний та терплячий (бо куди він може поспішати?) стратег і маніпулятор для якого люди не більше ніж біосміття на шляху чи сировина для власних експериментів.

Якою б була історія?

Уявіть, що Волдеморт воскрес за кадром. Скажімо, щоденник Тома підкинули не учениці посеред навчального року в школі, а будь-якій дитині з мільйонів дітей по всьому світу, які часто живуть на віддалених від усіх хуторах. Якщо в такому місці станеться кілька вбивств того дуже довго ніхто не помітить.

RWBY Volume 6 - Environment Concepts
Джерело: https://www.artstation.com/artwork/6adrJx

Волдеморт воскресає, збирає своїх соратників і починає діяти. Потрохи, не поспішаючи його люди займають керівні посади в міністерстві магії. Шляхом підкупів, шантажу та фальсифікації на чергових виборах міністра магії перемагає вірна антагоністу людина.

Паралельно з цим поступово, з різних причин (добровільно чи ні) звільняються посади викладачів в Гоґвортсі і їх також займають “свої” люди.

І от, одного дня, з міністерства приходить “перевірка” за результатами якої школу мають закрити. І лише в цей момент, головні герої розуміють, що щось відбувається. Та вже пізно.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/133/770/c99.png

Здіймається бійка, але у персонажів немає й шансу, адже люди Волдеморта вже всередині школи та й половина викладачів на його боці. І хоч всі учні — постійно тренуються для боротьби з небезпечними істотами вони не рівня досвідченим вбивцям які застали їх зненацька та яким вони довіряли.

Гоґвортс зруйновано. Люди Волдеморта влаштували справжню бійню в самій школі, Гоґсміді та в усіх приляжних селах. Орден Фенікса розбито. Дамблдор, Джинні, Невіл та багато інших загинуло. Рона було скалічено на все життя. А батьки Герміони, після того що трапилось, забирають її до дому, ламають її паличку та накладають табу на магію.

Зображення
Джерело: https://twitter.com/AkAkumu43/status/1282009704797859840

А для світової спільноти прибічники Волдеморта виставляються все так, ніби Дамблдор у своїй школі займався темними чарами які і є причиною такої кількості агресивних істот по всьому світу, що він міг ними керувати та мав намір з їх допомогою захопити світ. І, що найважливіше, надають переконливі докази цього.

Величезна трагедія. Світом шириться паніка. Довіра між чаклунами та маґлами підірвана. Повна перемога антагоніста, а ніхто навіть не знає про його існування.

І все це лише початок. Тому що амбіції Волдеморта не обмежуються Британією. Його ціль — винищення брудної крові та правління магів над маґлами по всьому світу.

Паралельно з подіями в Гоґвортсі прибічники Волдеморта діють і в інших країнах. Хтось займає керівні посади. Хтось підливає масло у конфлікт магів та маґлів. Його шпигуни та провокатори є з обох сторін готові спровокувати справжню війну.

Світ котиться в хаос, а про те, що Волдеморт повернувся ніхто досі й не здогадується.

І от з подібною силою, повинен боротись наш “Хлопчик що вижив” у всесвіті RWBY.

https://i.redd.it/nmheevdbrhm31.jpg

Після слово

Ваші думки? Чи був би подібний серіал для вас цікавим? Чи чули ви про RWBY раніше? Напишіть в коментарях вашу думку 😉

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександр Козак
Олександр Козак@kozack

5.2KПрочитань
1Автори
60Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Про доступність та UI на прикладі мого особистого сайту

    Знайомтесь це мій особистий сайт. Перший знімок те яким він був ДО другий - ПІСЛЯ сьогоднішнього патчу. І в цій короткій статті я хочу зробити маленьке ревью та розказати на прикладах ЧОМУ я реалізував деякі дивні речі.

    Теми цього довгочиту:

    Доступність
  • Як зробити нескінченну прокрутку на сайті. Або 10 недоліків та одна перевага Infinity Scroll

    В цій статті я хочу описати 10 поширених проблем, пов’язаних з нескінченною прокруткою, які розробнику доведеться вирішувати при реалізації Infinity Scroll. Та про єдину причину, чому попри всі недоліки нескінченну прокрутку активно використовують.

    Теми цього довгочиту:

    Ui-ux
  • Чому ви повинні забути про rgb() та hex кольори при роботі з вебсайтами

    Формат задання кольорів функцією rgb() було представлено ще у 1996 році. Очевидно, що CSS далеко розвинувся з тих часів. Попри це, чомусь, багато веброзробників та вебдизайнерів вперто продовжують використовувати цей застарілий, обмежений та нелюдський формат кольору по цей день.

    Теми цього довгочиту:

    Css

Вам також сподобається

  • Огляд “Styx: Shards of Darkness”

    Після не найідеальнішого першопрохідця у 2014, відбувається камбек у 2017 році його спадкоємця - Shards of Darkness. І ця гра раптово пропонує цікаві рішення...

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд "Cultist Simulator"

    Вітаю всіх, мої дорогі культисти, і сьогодні я розповідатиму про свої пригоди в Cultist Simulator. Діставайте жертовні ножі, запалюйте свічки, ми починаємо...

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Коментарі (1)

Для мене найперш важливою є мальовка. Тут вона, нажаль, мені не зайшла вже в трейлері. Міг би глянути перший епізод (суто аби глянути чи в аніме не змінили стиль, бо й таке буває).

Хоча й розумію що так відсіюю деякі круті аніме за відгуками знайомих.

Вам також сподобається

  • Огляд “Styx: Shards of Darkness”

    Після не найідеальнішого першопрохідця у 2014, відбувається камбек у 2017 році його спадкоємця - Shards of Darkness. І ця гра раптово пропонує цікаві рішення...

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд "Cultist Simulator"

    Вітаю всіх, мої дорогі культисти, і сьогодні я розповідатиму про свої пригоди в Cultist Simulator. Діставайте жертовні ножі, запалюйте свічки, ми починаємо...

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри