“Фрозіноне“ вийшов у Серію А: перший тріумф Фабіо Гроссо

«Фрозіноне» утримував першу сходинку в Серії В з 10-го туру і відтоді не віддавав її нікому. Для команди Фабіо Гроссо — це дуже успішний сезон, який увінчався підвищенням у класі. «Фрозіноне» втретє у своїй історії вдалося вийти в Серію А. Усе завдяки талановитій команді, про гравців якої треба сказати, адже скоро вони зможуть виблиснути в еліті:

Стефано Тураті. 21-річний воротар, орендований у «Сассуоло», відбив 76% ударів по воротам (третій показник у Серії В), 21 сухий матч із 35. Очевидно, юна зірка повернеться в Серію А, у якій дебютував у 2019 році в матчі проти «Ювентуса», і допоміг тоді здобути нічию 2:2.

Фабіо Лучоні. 35-річний захисник прийшов на заміну Федеріко Гатті і став капітаном команди. Відзначився не тільки відчайдушною грою на полі, але й підтримував командний дух, організовуючи по середах спільні вечері. Для вікового футболіста це вже четверте підвищення в Серію А — раніше було одне з «Беневенто» і двічі з «Лечче». У майбутньому хоче стати спортивним директором.

Даніель Болока. Вихованець «Ювентуса», талановитий півзахисник з румунським корінням і подвійним громадянством. Дебютував за Румунію в товариському матчі, але Роберто Манчіні хоче заграти його за збірну Італію й уже запрошував на стажування в Коверчано. Болока бажає грати саме за Італію, адже виріс у цій країні і краще знає італійську мову.

Лука Маццітеллі. 27-річний півзахисник здобув підвищення в класі ще минулого сезону в «Монці», але залишився в Серії В, пішовши в оренду до «Фрозіноне». Став ключовим півзахисником і тепер уже точно заслужив на гру в еліті.

Джузепе Казо. Лівий вінгер, який казав, що дуже любить віддавати паси, але цього сезону забив 8 голів. Пару років тому дебютував у Серії А за «Дженоа», але лише дебютував. Тепер отримав чудовий шанс грати там побільше.

Роберто Інсіньє. Надважливий футболіст у команді Гроссо: 84,5% вдалих пасів за сезон, понад тисячу прийомів м’яча. Забив 8 голів, серед яких дуже красиві. Настільки, що Роберто отримав таке повідомлення від свого брата з Канади:

«Коли ти припиниш дивитися мої відео на YouTube і копіювати мене?»

Самуеле Мулаттьєрі. Найкращий бомбардир «Фрозіноне» з 12 голами і лише 15 матчами у старті. 22-річний нападник з відмінним гольовим чуттям, який належить «Інтеру», знову забив двозначну цифру, як це було у «Волендамі» два роки тому.

У «Фрозіноне» найкраща атака в чемпіонаті (54 забиті) і найкращий захист (21 пропущений, стільки ж у «Дженоа»). Серія А — цілком заслужене досягнення.

Велика заслуга в успіху «Фрозіноне» належить Фабіо Гроссо. Це його перший значний успіх у тренерській кар’єрі після невдач у «Барі», «Вероні», «Брешії» і «Сьоні». У «Фрозіноне» він з березня 2021 року, коли замінив Алессандро Несту. У минулому сезоні команда прикро зупинилася в трьох очках від плей-офф. Цього року вдалося: Гроссо зумів добре організувати команду з багатьма молодими гравцями.

Прикметно, що підвищення в класі «Фрозіноне» здобула обігравши «Реджину» Філіппо Індзагі 3:1, яка лідирувала на початку чемпіонату. Звісно, у післяматчевому коментарі Гроссо трохи згадав 2006 рік:

«Це було давно, але ці емоції незабутні. Коли ти стаєш старшим і змінюєш роль, на тебе лягає відповідальність за те, щоб зібрати в одне ціле багато сфер і людей. Відповідальність є, але вона мені подобається: я намагаюся робити цю роботу з пристрастю. Ми прожили цей рік з великим завзяттям і великим почуттям єдності. Ці хлопці заслуговують на те, щоб бути в центрі уваги. Цього сезону ми вирішили зробити щось неймовірне. Найкращий момент — це коли за 10 секунд до фінального свистка я зрозумів, що нам це вдалося, це було дуже приємно».
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Зона трекварті
Зона трекварті@trequarti_calcio

264Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 11 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається