Гуляш(карбонади) по-фламандські

Гуляш(Карбонади) по-фламандськи

М'ясо, тушковане в пиві, є традиційною бельгійською стравою. Варіантів його приготування багато, залежно від регіону, але мабуть найвідоміший з них – т.зв. 'Гуляш(карбонади) по-фламандськи', що бере свій початок ще з середньовіччя і колись подавався багатим гостям у шинках і заїжджих дворах Фландрії.
Що для його приготування потрібно:

Соняшникова олія
Вода
Гірчиця
Яловичина
Часник
Пиво
Хліб житній 1 лом

М'ясо  розріжте поперек волокон на невеликі шматочки і покладіть у каструлю. Залийте водою, посоліть, додайте часник цілісними зубчиками та поставте на повільний вогонь. Нехай тушкується.
Візьміть скибку житнього хліба. І рясно намажте його гірчицею. Коли бульйон помутнішав, а м'ясо почало розварюватися, покладіть наш "гірчичний корабель" в середину і чекайте, поки він просочиться і розм'якне. Якщо багато википіло, то можна підлити води.
На просочений бульйоном тонутий хліб вилийте півсклянки пива(В оригінальному рецепті значився світлий імбирний ель, але можна й темне).
Далі варіть, доки хліб не розійдеться повністю.Добре розмішайте і додайте в каструлю. І знову добре перемішайте, накрийте кришкою та зменшіть вогонь.
Через півгодини можна подавати гуляш до столу.
Подається він з тим самим сортом пива, що використовувалося при готуванні та гарніром з овочів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Історично-кулінарний кут
Історично-кулінарний кут@Peter_Bosch

1.4KПрочитань
9Автори
37Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Reinheitsgebot – закон про чистоту пива.

    У 1505 році закінчився черговий етап феодальних міжусобиць, що призвів до возз'єднання баварських земель. Баварським герцогом було розпочато реформу щодо уніфікації законодавства, яку завершували його сини на троні. Reinheitsgebot став частиною нового баварського права.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Про варіння пива та пиво у літній час

    До наукової епохи пивоваріння (до XIX століття), у Баварії пиво варили тільки навесні і восени, щоб уникнути поширення бактерій, хоча науково існування мікроорганізмів не було на той момент відкрито, але зварене влітку пиво швидко псувалося і втрачало свій смак.

    Теми цього довгочиту:

    Німеччина
  • Пивні чудеса

    Пивних чудес є чимало, і напрочуд багато з них пов’язано з ірландськими святими.Що, в принципі, логічно: Ірландія — це пивна, а не винна країна, і там, де святий Домінік примножує вино, святий Колумбан розливає пиво.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається