III.

Мені наснився сон. Я пізно ввечері поспішав додому. Постійно споглядав на свій годинник, перевіряючи скільки часу залишилося до початку комендантської години. По дорозі мені зустрілися незнайомий чоловік з жінкою. Незнайомець завзято розповідав їй про садовий комплекс в якому вони зараз знаходяться. Я трохи незграбно оминув їх та став підійматися світлими сходами комплексу. Я дивився собі під ноги, тому в певний момент помітив на одній зі сходинок комплект прикрас моєї матері. Це були сережки та каблучка оздоблені перлинами та дрібними фіанітами. Декілька секунд я мовчки споглядав на них, усвідомлюючи, що той незнайомий чоловік – мій батько. Я був впевнений, що він викинув прикраси моєї матері задля нових знайомств з жінками.

Я зняв рюкзак зі спини, почав збирати покинуті прикраси з відчуттям осаду на душі. Окрім цього, побачив батькову цигарку і ще декілька дрібних речей, які також поклав собі до рюкзака. Паралельно з тим, я став чути батьків голос, ніби він підійшов ближче зі спини та почав виправдовуватись. Не пам’ятаю, що саме він казав, але пам’ятаю, як відповів йому з легкою саркастичною інтонацією: “так, напевно, це дуже зручно”.


Мене здивувала концепція зради в цьому сюжеті. Складно передати всі почуття, що викликав сон. Не певен в тому, як саме тлумачити побачені образи та символи. Вигляд цих прикрас на сходинках, залишив по собі дуже яскраве враження, як й батьківська цигарка. Тримав їх у руці так само як тримав би у реальному житті. Неодмінно ще подумаю над цим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Hieromist
Hieromist@Hieromist

Ескапіст.

295Прочитань
7Автори
8Читачі
На Друкарні з 22 червня

Більше від автора

  • 10

    Чесно кажучи, переживав потрапити у подібну ситуацію, хоча легко можна було запобігти цьому. Це як самовтілюване пророцтво, коли ти робиш все можливе, щоб передбачуване не сталося, але лише завдяки цим крокам передбачуване здійснюється.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • Dream

    Іронія в тому, що найгірші сни, які називаю жахіттями, здебільшого про звичайні життєві ситуації.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • То як його бути?

    Відчуття неспокою, пригнічення, втоми. Тягнеться відчуття того, що можеш більше, набагато більше, але не реалізовуєш це. Навіть не знаю в чому конкретно причина блоку і як його послабити.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Сподіваюся що то був лише сон і у вас все добре. Сновидіння іноді бувають як інше життя, а іноді як його відображення. Мене все частіше, заглублює у те чого в мене ніколи не було.

Вам також сподобається