Інтерв’ю із Володимиром «циферки» Паламарем – засновником фонду Еволюція

Володимир «циферки» Паламар — один із засновників фонду «Еволюція». Гравець найвищих лімітів та топовий тренер (до цього — у фонді FiatLab). У Володимира зіграно понад 30 тисяч турнірів із профітом більше 2 мільйонів доларів. Ми вирішили взяти у нього інтерв’ю і дізнатись, як він бачить майбутнє покеру в Україні, як планує розвивати фонд «Еволюція» та що саме допомогло йому дістатись вершини онлайн покеру.

Фонд Еволюція

РОЛЬ ПОКЕРУ У ЖИТТІ

Цю гру неможливо пройти.

- Чому покер? Просте питання, але люди приходять у покер із різних причин, проте залишаються... Заради чого вони залишаються, на твою думку?

Навіть не знаю, чому, просто так склалося. Познайомився я з покером випадково, просто відкривши випадкове відео на Ютуб. У моєму випадку, на перший час, це було через гроші, але чим більше я вивчав цю гру, тим більше цікавого я в ній знаходив.

- Ти почав грати із 2017 року. Всього за шість років ти досягнув найвищого рівня в онлайні. Який твій рецепт успіху? Тому що насправді багато людей (і, можливо, ти це прекрасно знаєш) топчуться на одному АБІ десятиліттями)

Ого, вже шість років пройшло)). Головний рецепт успіху — це максимальна зосередженість на цій грі та дуже велике бажання.

- Що тебе так довго мотивує у грі? Це пристрасть до покеру? Твій тип характеру підходить для цієї гри? Дисципліна, сила волі, що це на твою думку?

Покер дуже схожий на спорт — потрібно підтримувати форму, постійно вдосконалюватись. Цю гру неможливо пройти. Мабуть, це підкупає. Скільки би ти не грав, ти не досягнеш такого рівня, коли скажеш, що пройшов цю гру. Так мені здається. Мій тип характеру ідеально підходить для цієї гри. Я дуже легко відновлююсь в психічному плані, навіть якщо я зробив величезну помилку, вилетів з фіналки, через кілька годин я буду в нормальному емоційному стані, а на наступний день я зможу вже спокійно грати.

- Ти можеш сказати, що у тебе є «покерний талант»? Чи існує для тебе взагалі таке поняття, як талант у покері?

Що таке покерний талант? Він взагалі існує? Це просто набір характеристик людини, які добре підходять для покеру. Вони так само можуть підходити для якихось інших професій. Я дуже стабільний в емоційному плані і дуже швидко навчаюсь, що за столами, що поза ними. Це мій головний козир. Я не є якимось математичним генієм)

Графік Володимира

- Що би ти порадив людям, котрі грають дешеві турніри і виграють якісь невеликі гроші? Брати тренера, йти у фонд чи просто старатись піднімати АБІ?

Самостійно щось вивчати досить складно. Я так робив на початку. У мене ще досить непогано вийшло: за перший рік-півтора я виграв досить солідну суму і піднявся на ABI 20, це при умові, що якогось навчального контенту було обмаль на той час. Я навіть не знав інших людей, які грають у покер. Завжди були лише картинки з нікнеймами. Чим раніше ви почнете займатися в команді, тим швидше ви відчуєте прогрес, особливо зараз, у фондах, коли вам дають всі інструменти для цього. Можна також займатися з тренером або іншими такими гравцями, але це все складно… Школа — це найкращий варіант.

- Що у покері дало тобі найбільший прогрес? Чи був якийсь такий період, коли ти відчув, що знаєш щось таємне про покер?

Якогось такого дня або «щасливої пігулки», після якої у мене осяяло, не було. Навпаки, чим більше ти навчаєшся і намагаєшся розібратися у цьому, тим більше ти нічого не розумієш. Коли ти приходиш до якоїсь точки і кажеш собі: «Здається, все зрозумів», але через кілька місяців, після нової інформації і досвіду, ти розумієш, що був не в найкращій версії себе, і так по колу.

- Чи існує у покері романтика? Якась складова, скажімо, для душі чи творчої людини?

Якась романтика, точно так… вона може бути позитивною, коли ти з невеликої суми виграв дуже багато. Але це все ж таки азартна гра, і як у будь-якій такій грі, ти можеш програти все. Хоча для мене це скоріше не так: я сприймаю її як якийсь челендж, де потрібно набивати очки. Гроші були для мене просто цінним ресурсом, щоб грати дорожче і вище, щоб заробити більше поінтів.

У перші роки кар’єри я навіть і не думав цей ресурс якось виводити чи зберегти. Для мене в покері азарту не існує. Азарт — це коли ти в шаленому пориві з одурманеною головою намагаєшся понад усе виграти або відіграти гроші. Для мене, коли я вилітаю з фіналки, я не можу піти відігруватись на ліміти вище, це вже буде не те. Сам кайф турнірного покеру — коли обігруєш велику кількість людей, переступаєш крок за кроком і отримуєш за це винагороду. А не коли ти робиш це в приступі якоїсь лудоманії.

- Ти плануєш колись закінчити кар’єру? Уявляєш себе у старості за грою у покер?

Поки що нічого такого не планую, поживемо — побачимо.


ФОНД ЕВОЛЮЦІЯ

Ця школа для мене і для наших засновників — це не просто якийсь бізнес, а можливість показати, що ми можемо створити свій, український якісний проект.

- Що потрібно Україні для того, щоб бразильці почали нас боятись за покерними столами?)

Відповідь очевидна: потрібно бути сильними турнірними професіоналами, але і цього може бути замало, тому що вони ніколи і нікого не бояться. Абсолютно безстрашні гравці — це, напевно, відображає їхню ментальність.

- Чим відрізняються українські гравці від інших у покері?

До війни я би відповів інакше, але для мене, коли я бачу гравця з українським прапором за столом, я відчуваю глибоку симпатію і бажання за нього вболівати. Тому що я впевнений, що він пережив багато неприємних моментів у житті за останній час. Нас це об'єднує в якомусь духовному плані…

Автор: Tetiana SHYSHKINA. Опубліковано на Unsplash

- Фонд Еволюція. Яким ти бачиш його головне завдання? Яким ти бачиш фонд через п’ять років?

Взагалі не хочеться нічого загадувати і будувати якісь плани в такі часи, в які ми живемо... Хочеться створити хороше українське ком'юніті, розбудовувати та розвивати його, тому що ми всі були затягнуті в російськомовний інфопростір, де нам розповідали, що ми всі однакові і нам там буде добре.

До 21 року я ніколи не говорив російською, маючи бажання розвиватись у покері, почав нею спілкуватись, бо просто альтернативи не було. У нашій школі ми даємо цей вибір у вигляді дуже хорошого україномовного фонду, де знаходяться наші люди, які багато зла пережили і будуть переживати через цих наших сусідів.

Ця школа для мене і для наших засновників — це не просто якийсь бізнес, це можливість реалізувати себе в професійному полі і в україномовному просторі без тих людей, чиї співгромадяни прийшли руйнувати наш дім. Це можливість показати, що ми можемо створити свій якісний проект, який вибиратимуть не тільки за патріотичних мотивів. Ми зібрали професіоналів своєї справи, які знають, як зробити першокласного покерного гравця, і які чітко самоусвідомлюють себе і хочуть зробити щось на благо України.


Автор: Michał Parzuchowski. Опубліковано на Unsplash

БЛІЦ

- У чому сенс життя? (для тебе)

Сенс життя в тому, що його не потрібно шукати. Потрібно просто жити

- Що би ти порадив собі на початку покерної кар’єри? Можливо, це більше якась духовна настанова, а не «працювати у солвері по максимуму»?)

Виходити з квартири частіше ніж раз за день))

- Скільки тобі років?

27

- Де народився і виріс?

В невеликому селі на Волині

- Твій знак зодіаку?

Діва. Я не вірю в гороскопи, але через те, що моя дівчина цікавиться цим, то знаю більше, ніж потрібно.

- Маєш домашніх тварин?

Ні.

- Поїдеш колись на WSOP?

Так.

- Скільки років залишилось покеру?

Запам'ятайте, покеру залишилося два роки. Ця цифра незмінна

- Яка у тебе мрія?

У мене є мрія, - залунав голос Королевської з відомого українського мему))

- Ти задоволений своїм життям?

Так.

Цікаво? Дізнайся більше про фонд Еволюція!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Фонд Еволюція
Фонд Еволюція@evolutsiya

Покерний фонд Еволюція

1.5KПрочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 31 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Володимир..”циферки” … і Володимир “ойойойой” ..одна людина?! ) Чому “циферки”?

Вам також сподобається